U bent hier: HOME › Wedstrijdverslagen › Zofingen, de eerste stap

Zofingen, de eerste stap

AANLOOP NAAR ZOFINGEN
Door Paul Lindeboom

Het eerste idee voor deelname aan de zwaarste Powerman (de tweetakt  tegenhanger van de Ironman, waar het zwemmen wel bij zit en de ware macho extra stoer over doet) spookt al sinds de vorige eeuw door mijn hoofd, en werd al wat sterker aangewakkerd tijdens de ellenlange gesprekken met Koen Henkes tijdens onze voorbereidende trainingsritten op de Koppelkoers van afgelopen september.
Het laatste zetje gaf René Korporaal toen ik in oktober bij hem op ziekenbezoek ging als gevolg van zijn knie-operatie. Een voorzichtige conclusie is dat een heup- en elleboogoperatie minder nadelige gevolgen geeft. (Na het ziekenbezoek aan Louis kwam ik niet met extra wedstrijddruk thuis.)

Toen ik bij thuiskomst van het ziekenbezoek aan René mij direct op internet begaf om nadere info op te zoeken, bekroop mij in eerste instantie vreemd genoeg een teleurstellend gevoel. Ten eerste was de fietsronde 50km en moest drie keer worden afgelegd – ik dacht vooraf dat het fietsgedeelte ergens rond  de 120km lag en in mijn hele carrière heb ik slechts een keer of tien de teller boven de 100km weten te krijgen, inclusief mijn vijf langere wedstrijden -, maar de grootste domper besloeg het aantal hoogtemeters: slechts 1500. Ik had op meer klimmen gehoopt… De profielen van het loopparcours kon ik niet vinden.

Doordat Hans de Kam lucht kreeg van onze interesse in Zofingen, de rubriek Stoere Evenementen wordt gelukkig goed gelezen, en het enthousiasme dat Hans vervolgens aanwakkerde bij meerdere TVZ-ers, besloot ik mij dan toch ook maar aan te melden.

Een collega van mij, sportinstructeur Raimond van der Boom, en tevens nationaal subtopper op duathlongebied, had afgelopen september deelgenomen in Zofingen en ik nam contact met hem op voor nadere info over het evenement. Onderstaand wat proza van Raimond, die overigens in Zofingen 22e was in 7u05min, die voor mij gelukkig e.e.a. in een wat ander perspectief plaatste:
‘Superwedstrijd, zowel in parcours als in organisatie…. Onderschat het parcours niet, dit is er 1 van formaat…zowel lopen als fietsen! De 1e run is de start al gelijk bergop, rondje van net geen 10km (in totaal 2 lussen) door de bossen (onverhard) en stratenparcours. Fietsen is in totaal 150km( 3 lussen van 50km) met in elke ronde 3 klimmetjes waarvan de Bodenberg met 13% (over 200mtr) toch echt pittig is…. De laatste 30km lopen is veel onverhard door het bos, 2 lussen van 15km. Het is een heen en weer parcours waarbij je een "berg/heuvel"oploopt… Het is iets anders dan bijv een Ironman, de eerste 10 krijgen je benen al redelijk klappen van het dalen. Het fietsen kan hard gaan en de klimmetjes tussendoor zijn kort maar hevig (Bodenberg) die behoorlijk wat energie kosten. De wedstrijd begint eigenlijk bij de laatste run… Zwaarte zit in het bergop en aflopen, dat is voor ons Nederlanders iets wat niet echt in de genen zit…zeker onder vermoeide omstandigheden… Monteer in ieder geval een "25" achter of zelfs kleiner, die heb je de laatste ronde ECHT nodig…. Experimenteer vooraf goed met een voedingsplan en hou je hieraan. Verzorging onderweg van organisatie is top!... Koppeltrainingen met afsluitend LANG lopen heeft veel nut (volgens mij…)

Ik heb ook een paar telefonische gesprekken met Raimond gevoerd en moest onderwijl aan het artikeltje van Hans den Hollander denken, over zijn voorbereiding op de Pareltriathlon, ik kreeg nl. na een aantal jaren weer een prettig kriebelend gevoel in mijn buik. Na een aantal jaren een beetje op de automatische piloot getraind en gesport te hebben, kreeg ik weer het gevoel in de aanloop te zijn naar een ouderwetse uitdaging. (Ouderwets had ook kunnen slaan op mijn eerste deelname in de categorie H50.)

De kriebels kwamen ook tijdens de grote hoeveelheid e-mailberichten tussen de potentiële Zofingen-deelnemers en de informatie-avond. We worden middels een tripak (echt helemaal gratis voor alle deelnemers) gesponsord door het bedrijf van Hans: Diesel Büchli uit Harderwijk. René Korporaal laat op de website van TVZ een aparte Zofingenpagina aanmaken door Harrij en heeft Powerbar gestrikt voor 50% korting op voedingssupplementen. Léon van Dongen zijn vrouw (en ons nieuwste zwemlid) Gina Jans gaat ons kosteloos masseren. Karin Gouw is op moment van schrijven bezig met Run2Day over sponsoring. Mascha gaat ons een infoavond geven over voeding en trainingsplan. En Koen is via de mail bezig ons te bestoken met mogelijke designuitvoeringen van een tripak en van de opsmuk van zijn tijdritfiets. En stuurt filmpjes van de 2010-wedstrijd, waaruit blijkt dat we opgewacht worden door een grote hoeveelheid Zwitserse dames - die hadden wij tijdens het bekijken van de film gemist, maar René maakte ons daar gelukkig attent op. Kortom, één grote brok enthousiasme en dan ben ik nog vergeten te melden dat Hans periodiek een heuse nieuwsbrief rondstuurt.

Wisten jullie trouwens al dat het nummer met het mooiste gitaarintro uit de muziekhistorie (Smoke on the Water - Deep Purple) geschreven was in en over Zwitserland (over de brand in het casino van Montreux)? Kan toch geen toeval zijn dat Zwitserland zoveel mooie emoties losmaakt?

Afsluitend een overzicht van de deelnemers tot nu toe:
LD (10L-150F-30L, op 02 jan al 152 inschrijvingen)               SD (10L-50F-5L, al 62 inschrijvingen)
Koen Henkes                                                                          Karin Gouw
Hans de Kam                                                                          Jan Willem Tromp
Ron Gouw
Paul Lindeboom
Harry Fransen
René Korporaal
Léon van Dongen
Guido Vroemen (bondsarts NTB en vriend van René)

 

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...