U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuwsflits › Algemeen › De Keiler in Nunspeet

De Keiler

Keiler 2008, hoe ´n bij elkaar geraapt zootje tot succes kan komen.!

 

Na een idee van Wieger Heijenk, zijn er een aantal gekken al sinds 2007 besmet met het Keiler virus. In 2007 begon het als grap met Wieger, René O, Thomas (vriend van Wieger), Addie, Guido en de coaches René K en onze Cas (ex-patiënt van Wieger). We hebben ons toen laten overhalen door Wieger, gek genoeg had hij ons toen in de wedstrijdklasse in geschreven onder het mom: het is even duur als meedoen in de recreantenklasse. We eindigden na een loodzware dag op een marktplein dat al nagenoeg was opgeruimd, resultaat is al te raden: LAATSTE.

 

Uiteindelijk hebben we besloten dit jaar weer mee te doen, maar nu te gaan voor het podium, hetgeen haalbaar is met goed getrainde sporters en een enorm tactisch inzicht in het gehele spel. Zo gezegd zo gedaan, wie doen er mee??? Van het oude team alleen nog Wieger en Guido…..nu nog een paar andere idioten zoeken. Die waren zo gevonden, namelijk gewoon René  K vragen en zijn team. Wieger met deze vraag naar René ..

 

Krijgsberaad in huize Haak:

 

René, Ruben en ik zaten aan de keukentafel onze plannen voor de triathlon in Almere te bespreken, toen de Keiler ter spake kwam. De Keiler, wa’s dat dan? ‘Ah, da’s leuk man, da’s echt wat voor jou’, volgens René dan toch. ‘Fietsen kan je, lopen toch ook?’ Niet wars van nieuwe uitdagingen en het idee om in een team te sporten, was ik snel van de partij. Team van vijf man, met Guido en met Wieger en met twee begeleiders, dat klonk toch serieus.

Oke, ik was blijkbaar de enige in Zeewolde die Wieger niet kende, maar dat vuiltje was snel weggewerkt tijdens de onderlinge wedstrijdjes bij de TVZ- zwemtrainingen. De naam van ons team: “beter dan dit wordt het nooit…..” In de digitale Keiler-correspondentie kon ik me inmiddels een beetje een voorstelling maken van de persoonlijkheden binnen het team en de begeleiders Cas en Oscar, en begreep dat we qua verbale capaciteiten ongetwijfeld al veel teams achter ons kunnen laten. Nu nog in het echt!

 

Wat is nu de Keiler?

 

Een soort survival-achtig evenement met naast 2 keer 9 km hardlopen en 2 x 25 km ATB-en door de fraaie Nunspeetse bossen, ook veel proeven zoals boomzagen, kratstapelen, kanoën, zaklopen, laarswerpen, schieten, zwemmen en fietscrossen die een ware plaag vormen voor vrijwel alle spieren in ons menselijk lichaam. De Keiler test dus naast duurvermogen ook concentratie, teamwork, denkvermogen en tactiek!

 

Zo geschiede:

 

De vooravond van de Keiler is op zich al een evenement, luisteren naar een verhaal waarvan je vooraf dacht dat het verhelderend zou gaan werken en achteraf denkt: SHIT het wordt echt lastig. Dit komt niet door de Keiler maar wel door de uitleg. Nee, het leuke van de avond is om de dames teams van dat jaar te bekijken, Ruben was daar de beste in. Na de briefing is het belangrijk om een paar biertjes de drinken in de plaatselijke kroeg, de activiteiten voor de volgende dag bespreken en dan lekker te gaan slapen.

 

De Keiler zelf was een topevenement. Heerlijk zwaar. Nagenoeg non-stop sporten van half elf ’s ochtends tot half vijf ’s middags. Ik (Krijn) heb wel ervaring met hele lange fiets-cyclo’s, maar da’s toch anders. De afwisseling van de Keiler is ongeëvenaard, net als de kick van het sporten met een team.

Wij tegen de rest, wat nou Rob Barel, wat nou Marko Koers! Het was super om samen twee keer twintig kilometer door de Nunspeetse bossen te raggen, het was prachtig om in groepsverband hard te lopen. Heftig om om te schakelen van hardlopen naar zwemmen in de Zandenplas, link om een rondje op een BMX over een fietscrossbaan te rijden, spannend om Wieger op twaalf colakratten te zetten en super dat Oscar en Cas er waren met de aanwijzingen, maar ook met goede schoenen, het eten onderweg en de brullende aanmoedigingen. 

 

Vooraf werd benadrukt toch vooral om de lol mee te doen, maar niemand zei dat het leuk zou worden. Maar eenmaal begonnen aan ons eerste onderdeel bleek ons team een geoliede machine. Waar andere teams weken vooraf hadden getraind en geoefend, bleken wij onderling een geweldige klik te hebben. Slechts een half woord of een bepaalde blik volstond om vrijwel elk onderdeel succesvol af te ronden. Wat later ook bleek in de einduitslag. Met een totaaltijd van ruim 4 uur zaten we slechts 4 minuten achter het team van Rob Barel, veelvoudig winnaar van de Keiler !!

 

Onderdelen van de Keiler

·         2x20KM ATB + 2x7,5 KM hardlopen

·         Boomstamzagen 2x6 plakken

·         Slalom met 20KG gewichten

·         Krat stapelen (12)

·         Hockey parcours

·         Evenwichtsspel

·         Fietscross op een crossbaan

·         Schieten met scherp

·         A-lopen

·         Waterpolo

·         Laarsgooien

·         BigBag lopen

·         En zo nog een aantal activiteiten

 

                                                       

Enkele opvallende zaken die dag :

-          Krijn Haak en Guido Kwakkel zijn 2 ongeleide projectielen op de fiets. Dachten wij, Ruben en ik, hun spoor te kunnen volgen en dit met luid gezang te kunnen vergezellen, wordt je direct afgestraft met een tempoversnelling. Bedankt mannen !

-          De enorme doorzetter Ruben, die, ondanks het feit dat hij bij het laatste onderdeel er helemaal doorheen zat, persé mee wilde blijven doen terwijl hij had kunnen uitrusten. Immers bij de finish telde de 4e finisher !!

-          Krijn Haak naast heeeeel hard fietsen ook best aardig kan lopen. En vandaag ging hij eens niet met het asfalt knuffelen !

-          Guido een multi-talent is. Fietsen, lopen en zwemmen gaan hem zo makkelijk af dat de andere 4 er bijna gefrustreerd van werden ! Die gaat in Almere iets leuks presteren ….let maar op !

-          René Korporaal meedoen leuker vind dan coachen, en hij het loop onderdeel op z’n sloffen heeft gedaan.

-          Wieger Heijenk heel goed met kratten kan omgaan. Dit keer met lege….in no time had ie 12 kratten onder zich opgestapeld. Grolsch heeft hem direct een baan in het magazijn aangeboden. Wieger heeft bedenktijd gevraagd!

-          Dat we derde werden, en eerste bij het buffet. Maar vooral dat we werden uitgeroepen tot het leukste team. We hebben dus goede promotie gemaakt voor Zeewolde.

-          Rien Delhez helemaal met de bus naar Nunspeet was gekomen om ons aan te moedigen en foto´s te maken. Top Rien !!

 

Voor volgend jaar hebben wij ons direct aangemeld. Met dezelfde samenstelling. Inclusief onze fantastische technische staf, Oscar en Cas !! De Keiler is een absolute aanrader voor andere TVZ teams !!!

Train ze.

 

Na afloop de prijsuitreiking en een lopend buffet. Met 300 sporters en begeleiders en 200 vrijwilligers lekker druk. Team Zeewolde 3e plaats bij de wedstrijdteams, op een kleine 5 minuten van de winnaars. Als dat kan, dan kunnen we ook winnen. Volgend jaar gaan we bewijzen dat de teamnaam toch verkeerd gekozen was!

www.nunspeetsekeiler.nl

 

Krijn, René K, Wieger, Ruben en Guido

 

 

 

 

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...