U bent hier: HOME › Wedstrijdverslagen › Chinese Muur marathon - Proloog

Chinese Muur marathon - Proloog

Stoere Evenementen Deel 1
Deelname aan de Great Wall Marathon

Door Heidie Janssen

                                                                                                   Een waar gebeurd verhaal met in de hoofdrollen: Sinterklaas en Armin van Buuren.
 
Je hebt van die mensen die van alles kunnen regelen, en gelukkig heb ik zo'n iemand in de vriendenkring zitten. Zo kwam het dat ik werd gebeld met de vraag of ik mee wilde naar een optreden van Armin van Buuren. Of ik mee wilde naar een optreden van Armin van Buuren................ ik kon een hartstochtelijke YES nog net inhouden( nooit te gretig zijn), en antwoordde koeltjes dat me dat wel leuk leek. ‘Mooi’, zei hij, ‘dan zijn we met 6 man, het is in de Heineken Music Hal op 5 december.’ In de euforische roes waarin ik zat, had ik nog niet door dat dat ook Sinterklaasavond was. Eenmaal weer op aarde had ik een dilemma. Het was Sinterklaas, maar ik wilde naar Armin. Afschuiven op manlief ging ook niet, aangezien hij er helemaal niet was.

Ik besloot dat het een goed moment was om mijn zoon te vertellen dat Sinterklaas niet bestond en Armin van Buuren wel. Maar toen ik dit opvoedkundig ging toetsen bij mijn zusje stuitte dat op wel erg veel weerstand: zielig en volkomen onnodig vond ze. Ik sputterde nog even dat het leven hard was, hij het toch een keer te weten kwam en dat de Kerstman ook leuk is, maar uiteindelijk vierden we dan Sinterklaas bij haar. Behalve ik dan....... ik moest naar Armin.

Op 5 december besloot ik 's ochtends nog een rustig rondje hard te lopen, niet te lang want die avond was ik van plan tot in de vroege ochtenduren te dansen. Halverwege mijn rondje ging het mis, je kent dat wel, op een plek waar de terugweg net zo lang is als het rondje afmaken. Een stekende pijn onder mijn voet die steeds heviger werd en mij belette om verder te lopen. Ineens geloofde ik weer in de macht van de goedheilig man. Ik was te groot voor de jute zak, dus strafte hij mij op deze manier!
Strompelend terug om uren later te beseffen dat dansen er vanavond niet in zat. En hoe leuk ik de muziek ook vind om naar te luisteren: er moet bij gedanst worden!

 

Nou wil het geval dat een vriend van mij van vroeger op bezoek was in Nederland. Hij woont sinds een aantal jaren in Hong Kong, waar ik ook al eens op bezoek ben geweest. Hij had ook aan een kaartje proberen te komen, maar was hierin niet geslaagd.
Knarsetandend gaf ik hem een belletje: of hij mijn kaartje wilde? Eerst dacht hij nog dat ik hem een plezier wilde doen, NATUURLIJK NIET!
Toen 300% meer voor het kaartje gevraagd. ‘WAT! ZO VEEL?’
‘Voor jou 10 anderen’. ‘NEE, NEE, GEEN PROBLEEM.’ ‘Zeg , ben je nu een fan of niet?’
En een uur later vertrok hij met de anderen, en wiegde ik mee met Ooh, kom er eens kijken.
De volgende dag kon ik de teleurstelling nog eens dunnetjes overdoen, dankzij de moderne technologie kreeg ik allerlei foto's binnen van hoe leuk het wel niet was... En hoe ze gelachen hadden...... En hoe laat het was geworden(7 uur). En jammer dat ik er niet bij was..... Grrrrrrrrr.


Maar, er was weer e-mail kontakt tussen de bofkont en mij. Hij heet Harald, woont in Hong Kong en is dol op extreme sportevenementen. Zo mailden we wat over trainingen en wedstrijden. Ooit hadden we het gehad over een bergmarathon in zijn woonplaats, maar op de bewuste dag moest ik werken en ging dat niet door.
We hadden het over mooie evenementen en kwamen bij de Great Wall Marathon uit.
Ik zocht wat informatie bijeen en kwam er achter dat een start bewijs krijgen niet eenvoudig was, en erg duur, zo'n 2100 euro.Tenzij je in China woont of werkt, dan betaal je zo'n 375 euro. Maar aan geen van beide eisen voldeed ik. Maar via de secretaresse van Harald in Beijing kreeg ik een uitnodiging voor een stage bij zijn bedrijf, en daarmee was deelname aan de Great Wall Marathon een feit.
Visum regelen, hotel regelen en vooral veel trainen. Want hoe meer ik las over de GWM, hoe meer ik besefte dat het niet iets is wat je "even doet". Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik de halve doe, en de stoere man de hele!

De GWM in het kort: de eerste 8 km gaan omhoog tot je bij de Chinese Muur bent, dan volgen er ongeveer 1800 traptreden omhoog en ook weer omlaag. Op de Muur moet het zicht trouwens adembenemend zijn, niet dat ik nog adem over heb na die klim.... De laatste 8 km zijn op vlak terrein, maar tegen die tijd zijn mijn
benen vast al zo verzuurd dat dat geen troost is. Op tijd lopen heeft geen zin begrijp ik uit alle verslagen die ik heb gelezen, je doet er ruim 50% langer over dan over een "gewone" halve marathon.
De beste tijd ooit bij de vrouwen is dan ook 1uur 51 min, en bij de mannen 1u41 min.

En zo rekende ik uit dat mijn tijd boven de 3 uur moet gaan liggen. Ook rekening houdende met het tijdsverschil, de warmte ,en hoge ( soms wel 90%) luchtvochtigheid. Op dit moment 4x per week hardlopen, als ik kan met de loopgroep mee, anders alleen. Ook veel op de stepmachine op de sportschool om zo de traptreden na te bootsen. Ik heb er veel zin in, maar denk toch dat het me heel erg zal tegenvallen.
Het is heel moeilijk om me voor te stellen hoe zwaar het zal zijn. Hoe het was, of ik het heb gehaald, en in welke tijd lezen jullie in de volgende Nieuwsflits.
Tenslotte: vorige week nog aan de telefoon gezeten met Harald, hij had het al weer over een ander evenement volgend jaar. The Desert Marathon, 4 marathons in 5 dagen dwars door de woestijn.
Dat noem ik geen stoer evenement, maar een gestoord evenement! Ik denk dat onze vriendschap tegen die tijd een heel eind bekoeld is. Wordt vervolgd....

 

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...