U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Interview met.......
   (15-10-2018)

 
 

Op de oproep die de webredactie uitte, kregen we een aantal reacties. De allereerste was het verzoek om Marjolein Keijzer te interviewen, want bijna aan de start van haar deelname aan de marathon van Amsterdam op zondag 21 oktober. Dat is niet het enige interessante aspect, want Marjolein maakte in juni haar triathlon debuut en stroomde TVZ binnen vanuit de zwemopleidingsploeg. Tri onderwerpen voor de prijs van één.


 

Marjolein, hoe zag je sportieve carrière er in hoofdlijnen uit voordat je het afgelopen jaar besloot aan de Endurance deel te nemen?
Hardlopen is één van mijn passies, dat doe ik al jaren. Ik heb een jong gezin en een pittige, maar super leuke, baan waar veel van mij gevraagd wordt, hardlopen heb ik echt nodig om mijn hoofd leeg te maken. Ik heb een aantal halve marathons gedaan en in April dit jaar voor het eerst de hele van Rotterdam. Vorig jaar kreeg ik een mountainbike cadeau en pakte ik ook het fietsen op. Alleen dat zwemmen is iets waar ik, zacht gezegd, geen talent voor heb. Mijn man besloot me voor mijn 37e verjaardag een zwemles cadeau te doen, hij zag mijn plezier in de verschillende sporten en wilde dat duwtje richting een triathlon wel geven (niet wetende dat ik daardoor van 3 naar 5 of 6 dagen sporten per week ging ;-)). Doodeng, maar ik besloot me aan te sluiten bij het trimzwem-clubje op de maandag. Na 3 maanden was ik er klaar mee, ik kon er niks van en werd geregeld halverwege de les uit het water gehaald omdat ik blauw aanliep. Hier lag duidelijk niet mijn talent en ik voelde mij keer op keer voor schut staan tussen de mensen die wel konden zwemmen. Ik richtte me volledig op de marathon van Rotterdam en liet het fietsen en zwemmen links liggen. Toch knaagde er wel wat, vooral door de enthousiaste gesprekken met Dennis Mijer over zijn Ironman en de TVZ vereniging. Dankzij Dennis kon ik me, dit voorjaar, nog net bij het borstcrawl clubje aansluiten om nog een laatste poging tot zwemmen te wagen…”

Hoe vond je de voorbereiding vanuit TVZ op de Endurance (dus met name de zwem ‘opleiding’ van Eibert en Hartger)?
Haha mooie vraag, tja dat zwemmen… Ik heb er inmiddels een haat-liefde verhouding mee. Ik vind het ontzettend leuk om iets te leren wat ik nog niet kan, maar kwam geregeld gedemotiveerd thuis na een zwemles. Ik ben behoorlijk ongeduldig, perfectionistisch en ik kan slecht tegen kritiek, niet zulke beste eigenschappen om mij te leren zwemmen dus. Hartger is een aardige man, maar wat een onmogelijke oefeningen kan hij bedenken! Die maandagen waren echt killing voor mijn zelfvertrouwen. Toch lukte het Eibert om mij steeds weer te motiveren om door te gaan, hij hanteert de iets softere aanpak en zei (of het waar is, is een tweede) geregeld dat ik wel degelijk vooruit ging. Toen het buitenseizoen zich aandeed werd ik enthousiast en kon ontzettend genieten van het zwemmen in het open water. Dit gaf me net voldoende vertrouwen om me, drie weken voor datum, aan te melden voor de Endurance sprint. Omdat mijn focus alleen op het zwemmen lag, was ik voor het gemak vergeten dat ik ook moest fietsen. Twee weken voor de Endurance schafte ik nog gauw een racefiets aan en kon daar net twee keer op fietsen voor de Endurance, gelukkig ging dit prima. Ik bestookte Dennis met veel en vooral veel onnozele vragen en begon al met al goed voorbereid aan de Sprint!”

Hoe ziet je terugblik op de 1/8 triathlon van de Endurance er uit?
“Wat een adrenaline bom was ik, ik stuiterde al voor de start en dit deed ik twee dagen daarna nog. Ik vond het ontzettend leuk. Het zwemmen ging voor mijn doen goed, ik kwam niet als laatste het water uit, dus mijn missie was geslaagd! Fietsen ging super, ik kon flink wat fietsers inhalen op de dijk waardoor ik mijn zwemachterstand kon verkleinen. Hardlopen is mijn ding, dus ik dacht; ‘5 km is niks, dat moet ik super snel kunnen doen’, dat viel toch een klein beetje tegen na het zwemmen en fietsen. Uiteindelijk kwam ik na 1.31 de finish over en was ik dik tevreden! Als ik eraan terug denk ga ik weer stuiteren!

 

 

 

De adrenaline werkte de volgende dag nog door waardoor ik tijdens de 10EM, van de Endurance, op de tweede plaats belandde , wat een mooi sportweekend! Ik wil meer!!!”

Inmiddels ben je bijna gereed met je voorbereiding op de marathon van Amsterdam? Hoe is de voorbereiding verlopen?
Na Rotterdam liep ik elke week een afstand van 21 km en daarnaast 1 of 2 korte loopjes, de stap naar een tweede marathon dit jaar was daardoor niet zo groot. Rotterdam liep ik met een rugblessure en hierdoor veel te weinig kilometers in de benen, ik deed er 4.38 over, maar heb ik wel ontzettend genoten. Er wordt mij geregeld gevraagd welk schema ik volg, waarop ik steevast antwoord dat ik geen schema heb. Stiekem heb ik er drie en probeer ze alle drie te combineren, ik heb drie boeken gelezen over hardlopen en struin het internet af naar tips in de hoop dat ik er alles aan gedaan heb om goed de marathon te kunnen volbrengen. De trainingen verliepen erg goed, mede dankzij de afwisseling met fietsen en zwemmen voel ik me topfit en heb ik geen last van blessures. Twee weken terug, tijdens de 30 van Almere, kwam ik na precies 2.30 lachend over de finish. Dit was voor mijn doen een hele snelle wedstrijd en tevens de laatste lange training voor Amsterdam. Ik ben er klaar voor, als alles mee zit loop ik ‘m in 4 uur (dit durf ik nog niet hardop te zeggen).”

Heeft de 1/8-triathlon dusdanig goed gesmaakt dat je al bezig bent met triathlonplannen voor 2019?
Absoluut, vorige maand heb ik meegedaan aan de Pareltriathlon, dat ging goed, dus het wordt tijd om de afstanden te gaan verlengen. De volgende stap is de OD, daarna zien we wel verder…

Zwemmen is de grote uitdaging en deze uitdaging ligt niet alleen bij mij, maar ook bij Eibert. Hij heeft mij na de borstcrawl cursus de hele zomer door getraind, we gingen trouw twee keer per week het open water in. De lessen zetten we nu weer door in het zwembad, naast de les van Hartger (ik begin zijn lessen steeds meer te waarderen J ) op de maandag, helpt Eibert mij op woensdag de techniek onder de knie te krijgen. We hebben de afspraak dat als het hem lukt mij, voorjaar volgend jaar, twee rondjes om het eiland te laten zwemmen in borstcrawl ik mee ga naar Almere. We zullen zien…

Tot slot zou ik willen zeggen dat ik het ontzettend leuk vind lid te mogen zijn van de TVZ. Na jaren alleen gesport te hebben ervaar ik nu hoe het is om met gelijkgestemde te discussiëren over de verschillende sporten en ervaringen te delen. Dit maakt dat ik met nog meer plezier met de sport bezig kan zijn.”

 
   

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Fiets de Boswachter eruit
   (14-10-2018)

 

Op zondag 14 oktober is onder zomerse omstandigheden weer "Fiets de Boswachter eruit" verreden bij kampeerterrein De Banken. Dit jaar dus geen blubber en modder maar een parcour waar heel hard gefietst kon worden en ook hard gefietst werd.

Deze jaarlijks terugkerende wedstrijd wordt in samenwerking met staatbosbeheer georganiseerd, ook dit jaar is het weer vele gelukt om de boswachter voor te blijven.

De winnaars van dit jaar zijn:

 

Dames: Annemiek Veenkamp

Meisjes tm 15 jaar: Jenna van Tongeren

 

 

Heren: Ferrie de Ruiter

Jongens tm 15 jaar:  Jelte Jochems

 

 

 

 Voor de  volledige uitslag van de wedstrijd moet je even op de link klikken: Uitslag FDBE

De foto's van de FDBE staan tevens online op de webpagina Foto's, album Fiets de Boswachter eruit! 2018

   

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Flits Triathlon Nijkerk 2018
   (12-10-2018)

 

 

Zoals zovele van de TVZ triatleten zoek je een opbouw naar het persoonlijk doel van het jaar. Tijdens de opbouw wil je op bepaalde momenten jezelf even testen en onderdelen uitproberen om tijdens jouw persoonlijk hoofddoel maximaal voorbereid aan de start te staan.


 

Hoofddoel Triathlon

Mijn persoonlijk hoofddoel voor dit jaar 2018 is de Endurance in Zeewolde. Specifiek: de Sprint afstand. Om hier voorbereid aan de start te staan, heb ik ook ingeschreven voor de FlitsTriathlon in Nijkerk.

Toen ik vorig jaar aanwezig was bij deze wedstrijd, raakte ik onder de indruk van de leuke sfeer, goede organisatie en alle omstandigheden voor de atleten om op zijn/haar niveau goed te kunnen presteren. Dus dit jaar moest het als onderdeel van mijn voorbereiding gebeuren.

Organisatie

De Flitstriathlon richt zich echt op een laagdrempelig evenement met veel verbinding met Nijkerk. Ook een prijs voor de snelste Nijkerker en –ster zegt genoeg. Dat er verschillende deelnemers meedoen op een normale stadsfiets of MTB is heel leuk om mee te maken en is illustratief voor de Flitstriathlon.

Het aantal deelnemers bedroeg in deze editie 256 solo en 17 estafette team. Voor een klein evenement als dit best een leuk aantal. Zoals gezegd was de organisatie puik voor elkaar en onder de vlag van de NTB liep alles gesmeerd.

Locatie

De locatie van de Flitstriathlon is rondom de Nijkerkersluis waar de wisselzone is. Iedere deelnemer start 10 seconden na elkaar dus geen massa start waar iedereen over elkaar zwemt.

De fietsronde van ongeveer 7km is een stuk de Erkemederpolder in en weer terug langs Nijkerk naar de sluis. Het loop parcours is eenvoudig langs de Nijkerkervaart waar je 4x langs het publiek loopt wat stimulerend is.

Ik haalde snel verschillende deelnemers in tijdens het fietsen waardoor je meemaakt dat je een meisje inhaalt op haar “schoolfiets”, wel met helm op. Geweldig om te zien !

Dat ik steeds dichter bij een andere triatleet in de buurt kwam gaf 1 voordeel maar ook 1 nadeel. Het voordeel was natuurlijk dat je zijn tempo moest blijven houden, nadeel was, haal ik hem in of niet? Inhalen natuurlijk, het blijft een wedstrijd. Tandje erbij en een kleine versnelling en kijken of hij niet ging stayeren. Nee dus. Ook hij bleef netjes op de juiste afstand achter mij. Bij het stuk tegen de wind haalde hij mij weer in zodat ik weer op afstand achter hem aan kon gaan. Ging best lekker, echter had ik niet de kracht die ik graag wilde hebben.

Dan komt het moment dat je weer mag wisselen. Mijn compaan had snel zijn voeten uit zijn schoenen op de fiets. Dat kan ik ook, dacht ik, maar is toch moeilijker dan je denkt met normale fietsschoenen. Rechts ging goed maar links kreeg ik mijn voet er niet uit. Klungelig voor de balk remmen en afstappen dan maar. Aandachtspuntje voor de Endurance …

Snel de loopschoenen aan en op pad voor de laatste 5km. Na 2 km kon ik steeds beter mijn tempo vinden en probeerde dit vast te houden. Ik werd vooral ingehaald door snelle mannen en vrouwen die een 4- min de km lopen tegenover mijn 5 min de km. Daar zie je wel een verschil ontstaan in een wedstrijd. Ik kwam Remy Jansen 2 keer tegen en dan zie je dat hij een sterke loper is. Annemiek Veenkamp was ondertussen gefinisht, net als Jan-Willem Schlotter, Gina Jans, Rien Fokkens, Goof van den Brink en Annewil Lettink. Uiteindelijk een looptijd van 25.58 en een plek op 102 overall van de 195 mannen en 21e plek H50+ van de 40.

Wedstrijd

Als ik naar mijzelf terugkijk, was dit de 1e keer dat ik met een wetsuit het zwemonderdeel deed. Ik had niet zoveel gezwommen de laatste periode dus dan is het altijd afwachten hoe dit nu gaat. De generale van afgelopen maandag-avond was niet best in het Wolderwijd door de hoge golven van de stevige wind. Ik kon Paul Lindeboom niet volgen door de slokken water die ik binnen kreeg en tegen de golven in moest beuken (voor mijn gevoel). De Nijkerkervaart lag er rustig bij en doordat je achter elkaar start kun je snel jouw eigen tempo zwemmen.  Na de eerste boei ronding na 250 meter voelde ik dat ik nog wel wat sneller kon. Lange slagen en blijven drijven, goed de armen uit het water en blijven doorhalen gingen door mijn hoofd. Heerlijk gevoel gaf dat en ik begon er nog veel plezier in te krijgen ook nog.

Snel het water uit en vervolgens het pak, wat gelukkig snel ging. Fietsschoenen aan, wat langer duurde dan wenselijk, nummerband om, helm op en wegwezen. Opstappen op een racefiets vind ik niet leuk, anders dan de MTB, en dat kostte mij ook teveel tijd. Aandachtspunten dus voor de Endurance.

Afijn, op pad en in het begin vooral draaien met die benen en niet te snel in een te hoge hartslag door een te zwaar verzet. Na ongeveer 3 km schakelde ik wat bij en begon te draaien in een tempo rond de 37km/u.


Samenvatting

Wil je een leuke (training) triathlon dicht bij huis meemaken dan kan ik de Flitstriathlon echt aanbevelen. Super sfeer, leuk publiek langs het parcours en goed georganiseerd. De kosten blijven laag en op een woensdag avond is eigenlijk ideaal zonder dat het je een hele zaterdag of zondag kost.

Voor verdere informatie en videobeelden kijk dan ook op http://www.flitstriatlon.nl

 

Michael Sleijster

 

 

 

 

 
   

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Interview met Bas
   (06-10-2018)

 
 Bas, je bent de laatste weken opvallend in het nieuws vanwege “de gekleurde lampjes” van de atletiekbaan. Kun je in algemene bewoordingen aangeven hoe het werkt? En ook hoe het hardwarematig in de baan verwerkt is?

“De Pacer: In de goot van de atletiekbaan zijn in 4 kleuren lampjes geplaatst. Deze kunnen via een app gestart worden om op een tempo te gaan lopen. Op 4 plaatsen op de atletiekbaan kunnen de lampjes gestart worden met voor iedere kleur een eigen tempo. Zo kunnen 4 x 4 groepen tegelijkertijd een tempotraining gaan doen. Deze Pacer kan ook voor een wedstrijd gebruikt worden. Ieder PR of record kan ingesteld worden en zo meelopen. De loper en het publiek kunnen dan zien of de doelstellingen gehaald worden. Dat maakt een wedstrijd leuker om te zien.”


 Hoe ben je in deze digitale ontwikkeling terecht gekomen?
“Dit idee komt van Valentijn van Gorkom (lid en oud-voorzitter van AVZ, red.). Met hem werk ik samen in Future Resources, een bedrijf dat het digitaal platform Aison ontwikkeld heeft om apps en dergelijke te kunnen maken. Op dit digitale platform is binnen Future Resources de Pacer App ontwikkeld. De hardware in de baan is door Sport technology uit Zeewolde ontwikkeld.”

Je was toch eerst in de digitale ontwikkeling van voedings- en trainingsbegeleiding terecht gekomen?
“Daar zijn we nog steeds mee bezig. Om dat verder te trekken moest eerst het platform Aison helemaal uit ontwikkeld zijn om aan de eisen, die wij gedefinieerd hadden, te voldoen. Ook voor Pacer moesten er op het platform aanpassingen gemaakt worden.”

Iets anders: er gaan zeer hardnekkige geruchten dat er volgend jaar misschien een halve triathlon komt. Kun je al iets van de brainstormsessies van de Endurance prijs geven?
“Als we het in het programma kunnen passen, willen we een halve gaan organiseren. Dat hangt af van de capaciteit van de wisselzone. Dat zijn we nu aan het uitrekenen. We zullen moeten schuiven met het programma over de dagen die we beschikbaar hebben.”

5. Je was een jaar lang geblesseerd, maar recent heb je de Ironman Maastricht gefinisht? Hoe ging die wedstrijd? En heb je al plannen voor 2019?
“Ja, na lang blessureleed aan mijn rechterknie heb ik eindelijk weer een seizoen aan wedstrijden kunnen meedoen. Wel heel voorzichtig. Ik was telkens weer bezorgd dat de pijn terug zou komen.

Maastricht was er een die alleen  gericht was op finishen. Het was een hele warme race. Het was op 5 augustus jl. 30 graden. Het water was heel warm waardoor we niet met pak mochten zwemmen. Heel jammer. Zwemmen is mijn zwakste onderdeel. Ik had net een nieuw pak aangeschaft om toch nog redelijk te kunnen zwemmen. De tijd was een drama. Na 1uur 50 kwam ik met pijn in mijn rug pas het water uit. Met pak heb ik daar 2 jaar geleden nog 1 uur 20 over gedaan. Het fietsen ging daardoor iets minder en het lopen ging redelijk ondanks de warmte. Ik ben gefinisht en mag mijzelf wederom een Ironman noemen.

Misschien doe ik volgend jaar weer mee. Ik ben alweer in training. Hopelijk mag ik dan met pak zwemmen.”

 

 

   

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: NKC Dronten - 2018
   (02-10-2018)

 

Een flink aantal jaren was de ploegentijdrit van Almere gestaag aan het groeien, met een start op de Tureluurweg (dus feitelijk een thuiswedstrijd), maar er is slechts een wedstrijd die er écht toe doet in Flevoland en dat is hetNederlands Club Kampioenschap (NCK) in Dronten, waar meer dan 1000 wielrenners aan deelnemen. Op het programma van afgelopen zaterdag 29 september stond (Zoals al jaren) ook een ploegentijdrit. Stefan Minkhorst brengt verslag uit.

 


Vorig jaar was de intentie er al om met het NCK tijdrijden mee te doen voor ploegen. Helaas waren we destijds te laat om ons in te schrijven.Dit jaar hebben we ons al vroegtijdig ingeschreven voor de A categorie met een team bestaand uit Krijn Haak, Thomas van den Hof, Corné Lof, Casper van Dam, Tim van der Kuijl, Tom de Jong en ik, zei de gek.

Na de zomer zijn we al enkele malen samen aan het trainen geweest om op elkaar ingewerkt te raken. Juiste volgorde, plaats op de weg, aanpassingen van de fiets, korte beurten of juist langere, enz. Al met al erg belangrijk om aan elkaar te wennen.

 

Bij deze tijdrit moeten we een parcours afleggen van 52km, waarbij we maximaal met 6 man moesten starten (Krijn verving Tim door een blessure) en met vier man moesten eindigen.

Afgelopen zaterdag middag om 13 uur verzameld. Kort inrijden op de Tacx, waarna we om 14.30 uur moesten starten.

Afgesproken was dat ik de eerste meters zou moeten doen. Hartslag was in rust al lekker hoog. Pang en onze Stefan schoot als een pannenkoek uit z'n pedaal.

Gelukkig snel kunnen herstellen en de eerste beurt goed kunnen doen. Bijzonder om te zien dat je op adrenaline de eerste honderden meters al ver boven de 40 km/u rijdt!

Hierna was het plankgas Dronten uit en de dijk op. Heerlijk brede wegen, waar iedereen goed z'n beurten kon doen. Helaas na ongeveer 20km Tom verloren. Bikkel dat hij het nog zo vol hield na ziekte in de afgelopen week. Uiteindelijk met 5 man kunnen finishen in een tijd van 1.09.32 met een gemiddelde van 44,87 km/u gemiddeld. Toch knap, gezien het deelnemersveld met een behoorlijk aantal toppers als Jos van Emden, Timo Roosen, Mike Theunissen, enz.

Super tevreden voor een eerste keer, maar met het idee dat het volgend jaar wel harder zou moeten kunnen.

Gave ervaring en voor herhaling vatbaar!

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Survival met Tom
   (01-10-2018)

In het verleden ben ik verslaafd geweest aan survival run. Voor de mensen die de sport niet (goed) kennen: grofweg is het hardlopen met hindernissen. Omdat ik samen met mijn vrouw 6 jaar geleden vanuit Breda naar Biddinghuizen ben verhuisd, had ik niet meer de mogelijkheid om te trainen, omdat de sport bij ons in de polder niet zo bekend is. Ik ben toen overgestapt op triathlon en vind triathlon top, maar stiekem bleef de liefde voor survivalrun bestaan.


Vorige week heb ik samen met mijn vrouw deelgenomen aan het Nederlands Militair Kampioenschap Obstacle run op FlevOnice, het parcours liep over net geen 12km en bestond uit 50 hindernissen. Mariel moest starten vanuit haar eenheid. En ik zou individueel starten, dus snelle conclusie: leuke kans om samen als mixed koppel mee te doen.

Door mijn achtergrond in de sport heb ik Mariel met wat trucjes en tips makkelijk over een aantal hindernissen kunnen praten en haar hier en daar bij moeilijke hindernissen een beetje kunnen ondersteunen. Maar ik kwam niet helemaal aan mijn trekken, merkte ik. Ik zei halverwege de wedstrijd tegen Mariel: “ik ga zo nog een keer individueel, want ik ben nog niet voldaan”. Na de finish direct naar de wedstrijdleiding en gevraagd of ik nog een keer mocht. Nou, dat is goed, maar dan moet je wel voor podium gaan…… oke, oke….. ik ga mijn best doen! Snel omkleden, onderweg naar het startvak krijg ik te horen dat Mariel een paar minuten ervoor was gehuldigd op de 3eplek, yes! Eerste medaille binnen!

Bij het opstellen voor de start roept de speaker om: “Mannen, let op nr. 132, hij heeft vanmorgen het parcours al een keer afgelegd, maar hij heeft nog al een achtergrond met survivalrun, dus kijk maar of jullie hem bij kunnen houden. 1,5km hebben er 2 man een poging gedaan en toen was ik los. Ik merkte na 18km dat ik het zwaar begon te krijgen. Rammen, rammen, rammen Tom, all-in!

De laatste 500m richting de finish voluit sprint. Na 23km overal kramp, pijn en super voldaan totaal naar de knoppen over de finish! Toen wachten op de medaille uitreiking….. op de 3eplaats Tom de Jong, yes lekker doel gehaald! Speaker zegt nog even tegen de zaal; Als jullie denken dat jullie het zwaar hebben gehad, deze man heeft het parcours vandaag 2 keer gedaan en staat 2x op het podium. Ik was best wel trots!!!

 

 


Wil je een keer kennis maken met deze sport?

Hardlopen met hindernissen houdt in dat je een volledige lichaamstraining krijgt. De eerste keren zal elke spiertje in je lichaam pijn doen, maar je wordt er super sterk van. Het survivalrun seizoen loopt van 1 okt t/m 1 april, hierdoor is het een mooie aanvulling als speels “onderhoud” in het winterseizoen om fit richting het triathlon seizoen te gaan.

Een kernteam is bezig met het opstarten van een survivalrun vereniging in Harderwijk, voor mij de kans om een oude passie weer op te pakken. Mocht je ook interesse hebben, zie dan de flyer, of klik even op onderstaande link.

https://www.facebook.com/survivalharderwijk/

Op vrijdag 5 oktober begint om 18.30 uur de eerste survivalruntraining voor de jeugd. Maandagavond 8 oktober om 19.30 uur is de eerste training voor volwassenen.

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Ventoux by Jan Douma
   (28-09-2018)

De Ventoux was altijd al een populaire berg maar na de veschillende korte verhalen, boeken en films van de laatste jaren lijkt de populariteit van de berg de hoogte van de berg zelf te overstijgen. Jan Douma heeft hem dit jaar ook beklommen en kan hem afvinken. Hoe het hem verging?.....

 Ventoux,

 Om acht uur s ‘morgens vertrek ik met m’n fiets achterop naar Utrecht om daar zoon Pieter jan en schoonzoon Hans op te pikken voor ons fietsdoel dit jaar: de beklimming van de Ventoux.

Goed voorbereid met een bergverzet en alle fiets kleding die ik zo’n beetje bezit, rijden we in 12 uur naar Bedoin waar Hans een B&B heeft geboekt. “ Lily en Paul”. Het prachtige verblijf voor de komende dagen ligt recht tegenover de fontein waar je Strava dient te starten om via de route Bedoin naar de top te fietsen en is helemaal ingesteld op fietsers

Kon niet beter en wat een super mooi weer. Terrasjes zitten vol en iedereen eet lekker buiten. Het plan is de volgende dag gelijk maar omhoog, dan hebben we dat maar gehad.

Allemaal een beetje gespannen. Pj en Hans omdat ze nog nooit een serieuze berg hebben beklommen en ik omdat ik al sinds het weekend daarvoor stevig hoest. De dinsdagavond ervoor nog een testrit gedaan met TVZ en dat ging redelijk maar in de auto onderweg heb ik flink wat uurtjes geslapen. Niet echt een goed teken.

Om negen uur s ’morgens beginnen we in korte broek/mouwtjes aan de beklimming. Tot waar het bos begint draai ik lekker mee maar als de klim serieus begint te worden haak ik al snel af en zie ik de jongens pas boven weer terug.

Nu merk ik duidelijk dat ik niet fit ben. M’n hartslag knalt in no time omhoog naar 170 en meer en ik raak snel buiten adem. Stoppen en bijkomen, gelukkig herstel ik weer snel naar 135 en klim weer verder. Helaas blijft die grap zich telkens herhalen en kan ik niet in een ritme komen. En dat bos houdt maar niet op!!!!!!!!!!!

Ik merk ook aan diegenen die me voorbij fietsen dat hun verzet vaak kleiner is dan dat van mij.      Was klein genoeg voor die compact zei de fietsenmaker. Als je het daarmee niet redt kun je beter thuis blijven. Nou dat laatste speelde wel door mijn hoofd, maar ja, je rijdt geen 2400 km heen en weer om niet met die mooie foto thuis te komen dus gaan met die banaan

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Strepen tellen op de weg en denken aan de Galibier die ik in 2017 mocht fietsen tijdens m’n “petite” Marmotte wat me toen toch echt beter afging. Eindelijk het bos uit en snel even een krentenbol bij het restaurant en op naar de top die prachtig in de zon lag te blinken.

Wat een bijzondere omgeving en wat een super lekker weer. Totaal geen wind en zo’n 22 graden warm. Kon gewoon niet beter.   

Eindelijk de top gehaald in 2.42 waar de jongens me natuurlijk al lang op stonden te wachten. Pj. was in 2.06 naar boven getippeld en Hans 7 minuten later. Knappe prestatie van die jongens voor hun eerste keer.

Koffie en dan naar beneden suizen. Kan ik ook een keer voorop maar ben wel voorzichtig want er gebeuren bijna elke dag wel ongelukken tijdens de afdaling.

De volgende dag staat een rit langs Gorges de la Nesque op het programma. Een prachtige tocht van ongeveer 75 km en 1250 hoogte meters door wijn en lavendel streken en een afdaling zo mooi als ik nog nooit heb gefietst. En weer top weertje die dag. Het gaat goed deze keer, minder steil en ik kan weer goed meekomen en ook genieten.

Zondag zitten we om zes uur al in de auto voor de rit naar huis, wat precies in 12 uur lukt ondanks de zware buien voor Brussel. Al met al een hele mooie ervaring waar we alle drie met veel plezier op terug kijken. Volgend jaar maar met een club TVZ’ers in een busje er naar toe. Dan pas ik m’n verzet nog even aan en zorg voor een goede conditie. 

   

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Ironman Romagna *de wedstrijd*
   (25-09-2018)

 

IRONMAN ITALY
Door Guido Kwakkel

 Dat was weer een IM om niet te vergeten. 

 Tijdens de briefing werd aangekondigd dat zaterdagochtend een uur voor de start gemeld zou worden met of zonder wetsuit te mogen zwemmen. De beslissing werd een wetsuit swim, ondanks de hoge temperatuur van het water maar met inachtneming de kwallen. Misschien wel de slechtste beslissing van de dag want het was ontploffen in mijn pak. Kon de hitte niet kwijt raken, ook niet met verse aanvoer van water. 


De start was een zogenaamde ‘rolling start’ welke steeds vaker wordt toegepast en een stuk veiliger is. Onder de opkomende zon met AC/DC uit de luidspreker startte ik redelijk voorin de menigte. De eerste lap was iets van 2,5 km gevolgd door een landgang. Hier de tijd om nog verder op te warmen. 

Na de tweede zwemronde een lange run naar de fietsen. Ik heb na het zwemmen even gebruik gemaakt van de verkoelende douche terwijl ik de bovenkant van mijn pak uittrok. Toen snel de fiets op. Zwemmen overigens in 53 minuten gedaan, netjes en tevreden. 

Het fietsen zou ik beheerst doen zodat ik alles voor de marathon zou bewaren. Dus strak op vermogen fietsen en niet laten verleiden om te hard te gaan. Al snel was het druk op het parcours en dan duurt het zomaar 40 km voordat je rustig kunt fietsen zonder te veel op de 12 meter afstand te moeten letten. Er werden vele straffen uitgedeeld voor stayeren, dus dat was goed.  

Halverwege de fietsronde zit een fikse klim, hier ook weer erg verleidelijk om mee te gaan met de menigte, maar nee: eigen plan draaien. Boven gekomen wilde mijn achterderailleur niet meer schakelen en in de afdaling heb ik geprobeerd mijn ketting te verleggen. Dit lukte niet. Ik besloot mij te laten uitrollen naar beneden in de hoop dat ik een mechanieker tegen zou komen. Toen ik 3 km verder was, ben ik toch gestopt en heb mijn derailleur handmatig naar buiten geduwd. Gelukkig pakte de elektronica de positie van de derailleur weer op en functioneerde die weer.

Nadeel van dit oponthoud was wel dat ik helemaal alleen kwam te zitten, maar na een km of 10 kon ik weer aansluiten bij een groepje. Stayeren mag niet maar het mentale voordeel is toch wel een stuk groter in een groep, af en toe even flink doortrappen en weer aansluiten. De jury was er in overdaad dus de regels werden streng nageleefd.  

Bij het ingaan van de tweede fietsronde stonden Gina, Leon en Renee mij aan te moedigen, ik zat er nog super fris bij. 

Voordeel van twee ronden is wel dat je de hobbels en bochten hebt leren kennen, dit koerst toch gemakkelijker. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na voor de tweede keer de klim gehad te hebben was de groep los en fietste ik alleen met een Duitser, ik wilde niet alleen over het afgezette stuk snelweg komen te zitten. De groep voor ons was iets van 500 meter weg en hier wilden wij bij aan zien te sluiten. Net op de snelweg zaten wij erbij. 

Nu de laatste kilometers zien door te komen en zorgen dat ik fris van de fiets kom, nog even een laatste gel en water. Terug in Cervia slingeren we nog wat over rotondes en door de Italiaanse straten. Ik kom fris van de fiets, al voelt mijn lichaam erg warm. 

 

De eerste loop kilometers zijn ervoor om in ritme te komen en hoeven niet hard. Al snel merk ik de hitte op en probeer zoveel als mogelijk te drinken en te  koelen. Binnen 4 kilometer voel ik mij al niet top en krijg ik mijn temperatuur niet naar beneden. 

Rustig doorlopen en de eerste ronde van vier zien door te komen, veel drinken en koelen waar het kan. Ik modder eigenlijk wat door en moet zelfs stoppen omdat het zwart voor mijn ogen wordt, maar ik moet door. Korte pauzes in de schaduw helpen iets en ik zet iedere keer nieuwe richtpunten uit om naar toe te lopen. 

De voedingsposten zijn helaas niet evenredig op het parcours verdeeld, dit maakt sommige stukken zwaar. Ronde 2 en 3 volgen elkaar op en dan hoef ik nog maar 10 km!!!

Bijna gedesoriënteerd loop ik deze uit en daar is dan het rode IRONMAN tapijt, de finish. Ik maak er nog even een klein feestje van, mijn geliefde vrienden en vrouw staan langs de kant. De menigte van mensen maken een bak lawaai en met een tijd van 10:07 uur kom ik over de meet. 

Weer een leerzame dag. Ontevreden met het resultaat, dat helaas wel. Hoe nu verder weet ik nog niet maar er komt vast nog een vervolg. Nu eerst vakantie vieren

Met vriendelijke groet,

 

Guido Kwakkel

 

 

 

   

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Interview met Karin (Run2Day)
   (22-09-2018)

 

Lazen we recent dat Guido Kwakkel iets bijzonders gaat doen, Karin Gouw doet dat al een tijdje langer. Best in het oog springend baantje om de teugels in handen te hebben van een hardloopspeciaalzaak.


 Karin, dit jaar vernamen we ineens dat jij de eigenaar van Run2Day in Almere geworden bent? Heb je de winkel op franchisebasis overgenomen?
“In februari 2017 is Kees de Groot gestopt als franchisenemer en heeft R2D Retail de winkel overgenomen. Retail heeft ook winkels in Amersfoort, A'dam Overtoom en Oosterpark en Utrecht (waar ook het hoofdkantoor is gehuisvest). Omdat ik 8 jaar lang verkoopmedewerker was in Almere kwam er een kans om bedrijfsleider te worden. Ik heb deze uitdaging met twee handen aangegrepen.”

 Hoe lang werkte je al als de assistente van Kees, je bekende kale voorganger? Hoe lang heb je moeten twijfelen om je in dit avontuur te storten?
“Acht jaar dus en nu ruim 1.5 jaar bedrijfsleider. Ik heb geen moment getwijfeld, maar ik vond het wel spannend! Het mooiste eraan vond ik dat ik er opeens 50 leuke collega's bij kreeg!  We hebben een enthousiast team en ik word overal bij betrokken en mijn werk is veelzijdiger en uitdagender geworden.”

 

 Gaat je meeste tijd nu zitten in het leiding geven en aanschaffen van kleding vanuit de groothandel of sta je zelf nog de meeste tijd met je klanten in contact?
“De meeste tijd gaat zitten in mail beantwoorden, het team aansturen, juiste keuzes maken,  inventarisaties, verenigingen benaderen, social media posts, de website beheren en de winkel netjes en op orde houden. Voorraad aanvulling gebeurt vanuit een centraal magazijn.  

Inkoop, marketing, relatiebeheer, online webshop, beslissingen over sponsoring van grote evenementen zoals de Damloop, 7 Heuvelen, Amsterdam marathon, Schoorl Run, Rotterdam marathon, worden in Utrecht genomen op het hoofdkantoor. Ook hebben wij een afdeling voor het bedrukken van clubkleding: Run4Business.”

 

 

 Heb je voor de TVZ-leden nog mooie aanbiedingen (in petto)? Geldt de 10% korting die bij toentertijd in de Nieuwsflits-advertentie lazen nog steeds?
“Jazeker! Als lid van een vereniging krijg je bij Run2Day 10% korting. Het is wel nuttig om dat aan te tonen en om je NTB pas mee te nemen. Wij hebben veel TVZ-ers in ons klantenbestand staan vanuit de franchise. Daar kan ik nog oude gegevens opzoeken. Iedereen die na feb 2017 langskomt krijgt een nieuw account: Voordeel 7 euro cadeau spaarpunten en je spaart opnieuw over elke aankoop of je krijgt 10% kassa korting.”

   Iets sportiefs om te eindigen: je stond op de deelnemerslijst van Challenge Almere maar we zagen je naam niet in de uitslag. Ben je niet gefinisht?

“Ik had er enorm veel zin in om samen met Ron (mijn man) de Halve Challenge van Almere te gaan doen. We waren super goed in training dankzij schema's van Gregor Stam. 
Helaas kwam daar op 30 augustus j.l. een kink in de kabel. Ik ben tijdens mijn training met de racefiets omgevallen op mijn zij en hoofd ( helm op) op het fietspad naar de fietsbrug over de Gooise weg. Ik was alleen en ben waarschijnlijk van het pad geraakt omdat ik schrok van de koeien. 

Dankzij mijn Garmin heb ik alle data terug kunnen zien. Ik herinner mij niets meer! Ik ben weer gaan fietsen !! en heb na 7 min  bij een boerderij aangeklopt waar ik wartaal heb uitgesproken. De ambulance was er snel. 

Ik had een hersenschudding, kapotte knie en gebroken hand. Het meest zure was dat ik mijn Challenge moest cancellen.... Het gaat nu weer vooruit en ik ben alweer begonnen met trainen ....ik miste dat enorm.”

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Ironman Romagna *de voorbereidingen*
   (21-09-2018)

 

 

Komende zaterdag 22 september start Guido Kwakkel weer eens in een bijzondere wedstrijd: Ironman Italy (in de streek Romagna).Het land van de bling bling fietsen barst nog niet echt van de historische wapenfeiten op triathlongebied, maar dat wordt na zaterdag wellicht bijgesteld. Voordat Guido verslag uitbrengt van zijn wedstrijd, blikt hij voor de redactie eerst nog even kort terug op zijn voorbereidingen.

 


“Na mijn hele in Roth eerder dit jaar was ik erg ontevreden met hoe het wedstrijd verloop is gegaan. Zeker beseffende dat ik al vanaf 1 november 2017 weer in training was gegaan. Mijn voorbereidende wedstrijd was in Stein dit jaar en deze verliep erg goed, in Roth kon dit helaas geen vervolg krijgen. Weer een ervaring rijker en alle moed weer verzameld om de pijlen op Italië te zetten. 

 Na een goed gesprek met mijn trainer Edo van der Meer een nieuw plan gemaakt. Iets meer focus op fietsen in de vorm van tempoblokken en lange duur ritten. Dit heeft mij meer vertrouwen op de fiets gegeven en hopelijk vertaalt zich dat naar de wedstrijd. Het lopen heb ik kunnen vasthouden en de duur verder uitgebouwd.

 

 

 

 

 

 

Zwemmen heb ik het afgelopen jaar niet heel veel gedaan, de laatste periode na Roth begonnen met zwemmen in Amersfoort. Iedere week sowieso een lange zwemtraining tot 5500 meter en dan nog 1-2 keer per week in het buitenwater. 

Al met al goede focus en klaar voor mijn tweede hele triathlon dit jaar. 

In Almere startte ik op de halve om alles nog eens opvolgend te testen en vooral te genieten en heel te blijven. Ik heb hier vooral getemperd op snelheid en dit pakte allemaal bijzonder goed uit. Hiermee toch 2e in mijn klasse geworden. 

Hier in Italië is het behoorlijk warm, fietsparcours verkend. Hierin 1 pittige pukkel welke in 2 fietsrondes bedwongen mag worden.“

 

 

 

   

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Hardlopen samen met een blinde loper
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietsnieuws
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Loopnieuws
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Route startlocatie Kaap Flevo
Route startlocatie de Parel
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...