U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Uitslag Crossduathlon Run-ATB-Run 2017
   (11-12-2017)

Uitslag TVZ Crossduathlon Run-ATB-Run 2017:

 
Zaterdag 9 december was tijdens epische weersomstandigheden de Crossduathlon wedstrijd Run-ATB-Run rondom het beachrestaurant KaapFlevo in Zeewolde. De organisatie had wederom een zeer aantrekkelijk parcours bedacht voor zowel het looponderdeel als het fietsonderdeel. Niet alleen de deelnemers konden de concurrentie goed blijven zien, ook de toeschouwers konden de ontwikkeling in de wedstrijd goed volgend door de compacte rondes. De rondetijden werden genoteerd en eventuele achterstanden die ingehaald werden tov anderen. Ook was de jeugdselectie van de Triathlon vereniging Almere aanwezig !

 

Door de geweldige medewerking van KaapFlevo konden de deelnemers en toeschouwers tevens genieten van de warmte binnen en eventuele soep en andere versnaperingen. Ook was de KaapFlevo vanaf het strand te betreden zodat iedereen langs het parcours kon blijven kijken.

 

Over de editie 2017 zal nog jarenlang nagepraat worden en de winnaars van deze editie waren dan ook terechte winnaars.

 

Winnaars Korte afstand:

Dames: Silke de Wolde

Heren: Corne Lof

Koppel: Karin Rietdijk en Helen Ruiter

 

Winaars Lange afstand:

Dames: Annemarie Rustenburg

Heren:  Remi Jansen

Koppel: Sten Oostland en Hans Raven

 

Door het inkorten van de wedstrijd door de weersomstandigheden is het totaal overzicht van de resultaten van de overige deelnemers niet goed gegaan. Onze excuses hiervoor. Dit neemt niet weg dat alle deelnemers toch een geweldige wedstrijd hebben kunnen ervaren. De TVZ wedstrijdcommissie bedankt iedereen voor hun deelname en enthousiasme !

Tot editie 2018 !

p.s foto's van de Crossduathlon staan in de fotoalbums van de tvz-website

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Looptraining TVZ
   (21-11-2017)

TVZ Hardloop activiteit:

Tijdens de afgelopen Algemene Leden Vergadering werd het al aangekondigd maar hier is dan het nieuws:
 
A.s. zondag 26 november is er een TVZ hardloopactiviteit waarin wij samen een (cross) fartlek training door het mooie bos van Zeewolde gaan afwerken. Doel van deze training is om samen plezier te maken tijdens het hardlopen. Tussen door zullen wij een aantal oefeningen / intervallen etc op het programma zetten.
De training wordt gegeven door Guido Kwakkel
Start 10:00 uur bij het Baken
Duur ca 1,5 uur
Voor wie: iedereen die 10 km kan hardlopen
Ik hoop op een grote aanwezigheid en deelname !

 

Guido Kwakkel

 

  

 

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Fietsnieuws: Programma 1e Divisie Triathlon Dames
   (19-11-2017)

 

Ook dit jaar zullen Annewil Lettink en Annemiek Veenkamp weer in de 1e Divisie Triathlon uitkomen. Annewil voor Amersfoort en Annemiek voor Apeldoorn, er zal ongetwijfeld weer een flinke sportieve strijd ontstaan.

-----------

 Gisteren (18-11-2017) is op het NTB congres het programma bekend gemaakt. We gaan komend jaar op 27 mei van start in Almere DUIN, dat de Nederlandse primeur heeft voor de eerste Triple Mix. Dit door de Super League Triathlon geïnspireerd format bestaat uit een serie races op een dag, als zwem-fiets-loop, pauze, loop-fiets-zwem, pauze, fiets-zwem-loop, finish. Het schijnt een spectaculair onderdeel te zijn. Na een OD in Weert, een sprint in Holten en een Team Time Trial in Vroomshoop zal de competitie in Nijmegen worden afgesloten met wederom een nieuw onderdeel, Z-F-L-Z-F-L. Ook voor ons nog veel vraagtekens wat er allemaal van ons wordt verwacht maar dat zal de komende maanden ongetwijfeld wel duidelijk gaan worden. Genoeg uitdaging om goed de winter door te komen.

 

 

(Terug naar boven)


Fietsnieuws: Programma 2e Divisie Triathlon Heren
   (19-11-2017)

 

We zaten er al een tijd met smart op te wachten, en vanmiddag (18-11-2017) is in Papendal dan de kalender voor de 2e divisie triathlon competitie 2018 bekend gemaakt. Tot grote vreugde van team Fysio luxor is het een totaal afwijkende kalender ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast zijn de wedstrijden ook een stuk logischer verspreid over het seizoen en zitten er verrassende type wedstrijden als Z-F-L-Z-F-L bij. 

-----------

 Het team gaat weer vol in voorbereiding met als sporters:

Tommy de Jong
Corné Lof
Casper van Dam
Tim van der Kuijl
Marco Wolbers

 

En onze sponsoren;

Paramedisch Centrum Luxor, Zeewolde
Klamer Fietsen
Dierenartsenpraktijk Flevoland
KLIF18

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: KAMPIOEN !
   (10-11-2017)

Rick van der Kuijl Nederlands ATB Kampioen:

Op zaterdag 28 oktober miste de organisatie van de "Fiets de Boswachter eruit!" een vaste deelnemer, Rick van der Kuijl. Naar bleek had Rick een goede reden voor zijn afwezigheid, het Nederlands kampioenschap ATB bij de Politie/Brandweer in Venlo !

Na 2 eerdere pogingen met een respectievelijk een 3e plek in 2015, een 2e in 2016 dan in 2017 eindelijk de hoogste trede op het podium. Het was een intense en spannende strijd waarbij de leeftijdsklasse ook nog even aangepast werd zodat 40+ de hele categorie werd. Het parcours in Venlo was dit jaar zeer snel en paste precies bij de technische capaciteiten van onze TVZ'er. Een eindsprint was echter nodig om ook de laatste concurrent van zich af te slaan waardoor Rick zich officieel Nederlands kampioen 40+ bij de Politie/Brandweer kon noemen. Inclusief de trui !

We kunnen niet wachten om deze trui bij de eerstkomende TVZ ATB wedstijd te kunnen bewonderen.

Proficiat Rick !

  

 

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Trailrunning
   (10-11-2017)

Trailrun groep:

Als redactie kom je na een training geregeld langs het Baken, op weg naar huis. Daar bleek een grote groep TVZ'ers net klaar te zijn met hun training van de zondagochtend, een trailrun !

Wat blijkt, een groep van 17, gaan elke zondagochtend vanaf het Baken traillopen met een doel om van 5km naar de 10km afstand te groeien. Dit is ongeveer 50 minuten lopenmet een tempo tussen de 5.00 en 6.30 min. per Km. waarbij Karin Bijleveld wat aanwijzingen geeft. Er worden ook oefeningen gedaan en bij elkaar duurt de training ongeveer 1 uur. Alles is ongedwongen en via de GroepsApp weet je wie er komt trainen.

Bij deze nodigt Karin Bijleveld een ieder uit die mee wil doen op de zondachtochtend  9.30 uur vanaf Het Baken. Meld je dan aan bij de GroepsApp TVZ Trail/Loopgroep door een e-mail naar Karin te sturen ( k.g.bijleveld@gmail.com ) ovv van je naam en 06 nummer zodat Karin je kan toevoegen.

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Uitslag FDBE 2017
   (28-10-2017)

(Terug naar boven)


Fietsnieuws: Harderwijk kleurt zwart - geel
   (17-10-2017)

 

Het wedstrijdseizoen voor het Tweede Divisie Team is een maand geleden al afgesloten maar gelukkig zijn de mannen van Team Fysio Luxor op deze mooie nazomerdag in oktober nog niet aan hun winterslaap begonnen…

-----------

 

Run Bike Run 14 oktober

Bij de start van de Run Bike Run van Athlos (Harderwijk) is het zwart-gele lycra goed vertegenwoordigd. Team Fysio Luxor - leden Tom, Corné, Casper en Marco komen nog een keer gezamenlijk in actie. Ook voormalig teamlid Rémi Jansen staat in TVZ tenue opgesteld en ook Erwin Alebregtse wordt gespot.

2,5 km lopen, 11 km fietsen (inclusief het technische MTB parcours van de wielervereniging Harderwijk) en 2 km lopen, staan er op het programma. Vlak voor de start om half 11 breekt het beloofde zonnetje door en pellen de mannen de kledinglaagjes af. Zelfs Tom wordt nog even overtuigd dat de MTB-handschoenen best uit kunnen.

 

Bij de eerste doorkomst van het lopen wordt nog eens bevestigd dat Casper een sterke loper is. Soepeltjes loopt hij op kop en hij heeft de rest van het deelnemersveld al op een flinke achterstand gezet. Vervolgens passeren ook Tom, Corné en Remi, die gebroederlijk bij elkaar lopen. Hekkensluiter Marco laat het hek van het parc fermé toch maar even open voor de niet-TVZ-ers achter hem en zet de achtervolging in op de MTB, zijn sterkste onderdeel.

 

Onderweg krabt Marco zich nog even achter zijn oren: Had hij (de normaal gesproken niet mountainbikende) Casper wel die spoedcursus mountainbiken moeten geven vanochtend voor de start? Casper is namelijk al in geen velden of wegen meer te bekennen… Of komt het misschien door de tip van de niet-schoen-wissel of is de geleende fiets van Tim soms zo’n racemonster? Nee, het is het racemonster in Casper zelf dat losgaat vandaag. Niet alleen is hij een hele snelle loper maar ook blijkt hij talent te hebben op de MTB. Alleen een Zutphenaar weet hem te passeren onderweg.
De andere TVZ-ers trappen er ook flink op los. Marco vecht zich terug naar een zesde plek op het MTB-parcours. Rémi en Corné volgen in elkaars wiel daarachter, op de hielen gezeten door Tom.

 

 

 

 

Ondertussen is mijn medesupporter Mart, van drie jaar oud, lekker in het gras neergestreken en komt Thomas (bezig aan zijn eigen MTB-tocht deze ochtend) ons gezelschap houden langs de kant. Goede vriend maar geen TVZ-er (maar dat laatste is slechts een kwestie van tijd ;-) Dennis de Kleer wordt ook door ons aangemoedigd.

Casper weet de Zutphenaar niet meer bij te halen en komt als tweede over de finish. Een indrukwekkende prestatie die hem, naast het zilver, ook nog een beker voor de ‘beste Harderwijker’ oplevert.

 

Marco wilde deze Harderwijkse trots graag hooghouden door als tweede van de TVZ-er te finishen maar wordt in de laatste honderd meter door Rémi geklopt. (Zoals Rémi later zegt: ‘Ik kreeg Marco in het vizier en tja… het is een bekende van je dus dan wil je er tóch voorbij..’). Mooi om te zien hoe teamgevoel en onderlinge competitie deze ochtend samenkomen.

Corné en Tom fietsen en lopen allebei ook weer sterk vandaag. Dat Tom een man met een grote inhoud is, blijkt als hij na afloop nog even in een moordtempo van Harderwijk naar Biddinghuizen fietst. Helaas wordt deze eindsprint afgesloten met een valpartij 200 meter voor thuiskomst.

Echter de goede prestaties van de heren, het mooie weertje en de altijd goede sfeer op het Athlos terrein maakten het tot een geslaagde ochtend. De zwart-gele TVZ-pakjes gaan de kast straks weer in maar vast niet voor lang…

     

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Lokoloop AVZ
   (27-09-2017)

 
 

LOKO loopcompetitie vernieuwd van start

Een serie van vier mooie zondagochtend loopjes langs de randmeren en door de bossen van Zeewolde. Zondag 8 oktober gaat de LOKO loopcompetitie weer van start. Met een vernieuwd parcours, maar ook door een nieuwe organisatie. Nadat de loop een ruim aantal jaren werd georganiseerd door de Triathlonvereniging (TVZ) is dit in onderling overleg met zowel de verenigingen, als ook de sponsor en naamgever LOKO, nu in handen van de Atletiekvereniging.

'Net als de voorgaande jaren komen zowel de recreatieve als de meer competitieve loper aan zijn trekken.', vertelt commissie-voorzitter Jelmer de Jong. 'Wel komen we met een vernieuwd parcours.

De startlocatie wordt net als enige jaren geleden opnieuw de RCN camping. Met een looproute waarin deelnemers een deel van het parcours van vroeger zullen herkennen, maar met een aantal nieuwe toevoegingen.'

Deelnemers hebben de keuze uit een 10 of 5km afstand, waarbij voor de jeugd een afwisselend crossparcours wordt uitgezet van 1 en 2,5km. De LOKO loopcompetitie vindt plaats op iedere tweede zondag van de maanden oktober, november, januari en februari. Er kan worden ingeschreven voor de hele competitie of voor losse wedstrijden. Doet men mee aan drie wedstrijden of meer dan dingt men mee voor een plaats in het eindklassement. Voor jeugd is er ook voor de losse wedstrijden een prijsuitreiking.

 Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.avzeewolde.nl

 

(Terug naar boven)

Algemene informatie »
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Verkeersregelaars
Vacatures
Clubkleding
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Hardlopen samen met een blinde loper
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietsnieuws
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
LOKO Loopcompetitie
Loopnieuws
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Route startlocatie Kaap Flevo
Route startlocatie de Parel
Clubrecords
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...