U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Fietsnieuws: Harderwijk kleurt zwart - geel
   (17-10-2017)

 

Het wedstrijdseizoen voor het Tweede Divisie Team is een maand geleden al afgesloten maar gelukkig zijn de mannen van Team Fysio Luxor op deze mooie nazomerdag in oktober nog niet aan hun winterslaap begonnen…

-----------

 

Run Bike Run 14 oktober

Bij de start van de Run Bike Run van Athlos (Harderwijk) is het zwart-gele lycra goed vertegenwoordigd. Team Fysio Luxor - leden Tom, Corné, Casper en Marco komen nog een keer gezamenlijk in actie. Ook voormalig teamlid Rémi Jansen staat in TVZ tenue opgesteld en ook Erwin Alebregtse wordt gespot.

2,5 km lopen, 11 km fietsen (inclusief het technische MTB parcours van de wielervereniging Harderwijk) en 2 km lopen, staan er op het programma. Vlak voor de start om half 11 breekt het beloofde zonnetje door en pellen de mannen de kledinglaagjes af. Zelfs Tom wordt nog even overtuigd dat de MTB-handschoenen best uit kunnen.

 

Bij de eerste doorkomst van het lopen wordt nog eens bevestigd dat Casper een sterke loper is. Soepeltjes loopt hij op kop en hij heeft de rest van het deelnemersveld al op een flinke achterstand gezet. Vervolgens passeren ook Tom, Corné en Remi, die gebroederlijk bij elkaar lopen. Hekkensluiter Marco laat het hek van het parc fermé toch maar even open voor de niet-TVZ-ers achter hem en zet de achtervolging in op de MTB, zijn sterkste onderdeel.

 

Onderweg krabt Marco zich nog even achter zijn oren: Had hij (de normaal gesproken niet mountainbikende) Casper wel die spoedcursus mountainbiken moeten geven vanochtend voor de start? Casper is namelijk al in geen velden of wegen meer te bekennen… Of komt het misschien door de tip van de niet-schoen-wissel of is de geleende fiets van Tim soms zo’n racemonster? Nee, het is het racemonster in Casper zelf dat losgaat vandaag. Niet alleen is hij een hele snelle loper maar ook blijkt hij talent te hebben op de MTB. Alleen een Zutphenaar weet hem te passeren onderweg.
De andere TVZ-ers trappen er ook flink op los. Marco vecht zich terug naar een zesde plek op het MTB-parcours. Rémi en Corné volgen in elkaars wiel daarachter, op de hielen gezeten door Tom.

 

 

 

 

Ondertussen is mijn medesupporter Mart, van drie jaar oud, lekker in het gras neergestreken en komt Thomas (bezig aan zijn eigen MTB-tocht deze ochtend) ons gezelschap houden langs de kant. Goede vriend maar geen TVZ-er (maar dat laatste is slechts een kwestie van tijd ;-) Dennis de Kleer wordt ook door ons aangemoedigd.

Casper weet de Zutphenaar niet meer bij te halen en komt als tweede over de finish. Een indrukwekkende prestatie die hem, naast het zilver, ook nog een beker voor de ‘beste Harderwijker’ oplevert.

 

Marco wilde deze Harderwijkse trots graag hooghouden door als tweede van de TVZ-er te finishen maar wordt in de laatste honderd meter door Rémi geklopt. (Zoals Rémi later zegt: ‘Ik kreeg Marco in het vizier en tja… het is een bekende van je dus dan wil je er tóch voorbij..’). Mooi om te zien hoe teamgevoel en onderlinge competitie deze ochtend samenkomen.

Corné en Tom fietsen en lopen allebei ook weer sterk vandaag. Dat Tom een man met een grote inhoud is, blijkt als hij na afloop nog even in een moordtempo van Harderwijk naar Biddinghuizen fietst. Helaas wordt deze eindsprint afgesloten met een valpartij 200 meter voor thuiskomst.

Echter de goede prestaties van de heren, het mooie weertje en de altijd goede sfeer op het Athlos terrein maakten het tot een geslaagde ochtend. De zwart-gele TVZ-pakjes gaan de kast straks weer in maar vast niet voor lang…

     

 

 

(Terug naar boven)


Fietsnieuws: Zeitfahren 2017
   (15-10-2017)

 

Tijdrijden in het kort:  Nerveus in de aanloop over afstand, windrichting, windkracht, materiaal ect.  Dan het inrijden met al z`n rituelen. Op tijd naar start en dan aftellen. Binnen 1 minuut spijt hebben en dan met volgelopen benen en melkzuur uit de oren de kilometers afwerken.

Even herstel inbouwen voor de bocht of toch volle bak naar de bocht met welk risico er door? Altijd denken dat je de laatste 500 meter nog wilt gaan bijschakelen en dan toch tot de conclusie komen dat het niet meer gaat. Kortom de tijdrit blijft toch een leuke en eerlijke discipline waar verstoppen niet mogelijk is.  

-----------

Zeitfahren in 2017.

Na in 2015 het tijdrijden wat ontdekt te hebben om na een periode van extreem lange uitdagingen, ATB-marathons en strandraces, had ik in 2016 helaas een kleine lichamelijke renovatie nodig. In de rechterschouder moest operatief een stuk bot ingekort worden en het schouderblad wat gerepareerd worden. Dus in 2016 kon ik pas in september nog wat wedstrijden doen maar dat was meer overleven. Vol motivatie ben ik in de winter gaan voorbereiden voor het tijdritseizoen van 2017 omdat het gewoon gaaf is. Ik moest wel een andere zit aannemen omdat ik niet meer zo diep kon zitten, maar met een nieuwe voorbouw/stuur was dat te fixen.

 

 

In het voornemen om 2017 minimaal 20 tijdritten te rijden ben ik geslaagd, ook om tijdens een tijdrit gemiddeld boven de 42 km./uur te komen ook (45,4 km/uur was de uitschieter), maar podium rijden was helaas nog niet weggelegd voor mij.  De 50+ klasse is best sterk en om bij de eerste 3 te rijden moet ik toch nog wat vooruitgang boeken.

Deze winter nog maar eens een schepje er boven op!

 

 

In verband met werk(afstand) is het trainen soms lastig en zijn clubtrainingen zeldzaam te halen, maar wie weet in 2018. Na juni merkte ik dat door minder trainen de snelheid terugliep. Ook een tetanus/antibiotica leek me niet stimulerend in juli.    

Intussen heb ik wel het idee dat ondanks dat ik sneller ben gaan fietsen de klasseringen niet veel beter worden omdat iedereen harder lijkt te gaan. In Almere zat ik bij ATC over 34km met 41,3km/uur bij windkracht 6 gewoon in de achterhoede, beats me.

De meeste tijdritten heb ik dit jaar in Duitsland gereden en daar staan vrij weinig pannenkoeken aan het vertrek. In de Niederrhein-zeitfahr-serie ben ik uiteindelijk 5e geëindigd en daar was ik zeker blij mee. In die serie staan er 3 renners voor me die bij de eerste 10 op het WK reden en zijn voor mij duidelijk een paar maten te groot. Begin november moet ik dan nog naar Duitsland voor de prijsuitreiking, tja….

 

.

Misschien zijn er TVZ-ers die volgend jaar ook eens mee willen?  Het is gemiddeld anderhalf rijden en zeer gemoedelijk onderling.

Voor 2018 moet het nog wat sneller kunnen, toch?.

 

Grtz Rob    

   

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Fiets de Boswachter Eruit 2017
   (08-10-2017)

 

Fiets de boswachter eruit !

Op Zaterdag 28 oktober organiseert de TVZ Zeewolde in samenwerking met Staatsbosbeheer weer de ludieke ATB wedstrijd "Fiets de boswachter eruit"! Staatsbosbeheer daagt iedereen uit om eerder dan de boswachter over de finish te komen. De start en finish is op het Groepskampeer terrein "De Banken" aan de Dasselaarweg 45 in Zeewolde.

De start is voor de jeugd van 10 t/m 15 jaar om 10.00 uur, heren en dames van 16+ is de start om 10.30 uur. De route is op het vaste ATB parcours van Zeewolde en 1 ronde voor de jeugd en dames en 2 rondes voor de heren 16+.

Soep na afloop en natuurlijk de wisselbokaal van Staatbosbeheer voor de snelste deelnemer in de klasse jeugd, dames 16+ en heren 16+.

Komt allen meedoen met ons jaarlijks gezellige evenement en nodig Famillie, vrienden en bekenden uit om mee te doen of te komen aanmoedigen!

De TVZ wedstrijdcomissie.

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Algemene Leden Vergadering TVZ
   (08-10-2017)

Algemene Leden Vergadering

Save The Date : Op 14 november a.s. vanaf 19.30 staat de ALV gepland. Locatie en agenda wordt binnenkort aan jullie bekend gemaakt worden.  

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Lokoloop AVZ
   (27-09-2017)

 
 

LOKO loopcompetitie vernieuwd van start

Een serie van vier mooie zondagochtend loopjes langs de randmeren en door de bossen van Zeewolde. Zondag 8 oktober gaat de LOKO loopcompetitie weer van start. Met een vernieuwd parcours, maar ook door een nieuwe organisatie. Nadat de loop een ruim aantal jaren werd georganiseerd door de Triathlonvereniging (TVZ) is dit in onderling overleg met zowel de verenigingen, als ook de sponsor en naamgever LOKO, nu in handen van de Atletiekvereniging.

'Net als de voorgaande jaren komen zowel de recreatieve als de meer competitieve loper aan zijn trekken.', vertelt commissie-voorzitter Jelmer de Jong. 'Wel komen we met een vernieuwd parcours.

De startlocatie wordt net als enige jaren geleden opnieuw de RCN camping. Met een looproute waarin deelnemers een deel van het parcours van vroeger zullen herkennen, maar met een aantal nieuwe toevoegingen.'

Deelnemers hebben de keuze uit een 10 of 5km afstand, waarbij voor de jeugd een afwisselend crossparcours wordt uitgezet van 1 en 2,5km. De LOKO loopcompetitie vindt plaats op iedere tweede zondag van de maanden oktober, november, januari en februari. Er kan worden ingeschreven voor de hele competitie of voor losse wedstrijden. Doet men mee aan drie wedstrijden of meer dan dingt men mee voor een plaats in het eindklassement. Voor jeugd is er ook voor de losse wedstrijden een prijsuitreiking.

 Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.avzeewolde.nl

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Laatste wedstrijd 2e Divisie team TVZ
   (10-09-2017)

 
              

Vandaag was alweer de laatste wedstrijd voor team Fysio Luxor in de Schuitema 2e divisie triathlon competitie.

Altijd spannend de laatste wedstrijd van het seizoen en dan ook nog een teamwedstrijd waarbij de individuele atleten gebruik moeten maken van elkaars sterke punten en feilloos op elkaar ingespeeld moeten zijn......

Vandaag viel dat voor Tommy de Jong, Marco Wolbers, Corné Lof en Tim van der Kuijl allemaal mooi op zijn plek. Tom zwemt als voorste zwemmer sterk, waardoor ze als compact team snel uit het water zijn. Aansluitend blijven ze bij het fietsen goed samenwerken als team waarbij iedereen zijn kopbeurten draait! En aansluitend lopen Tim, Marco en Corné in een keurige tijd van 01:00:30 naar de finish en worden daarmee 9e overall . Tom kan door een aanhoudende kuitblessure tijdens het hardlopen het tempo helaas niet bijhouden.

We willen onze sponsoren:

- Paramedisch Centrum Luxor, Zeewolde

- Klamer Fietsen

- Dierenartsenpraktijk Flevoland

- KLIF18

Bedanken voor al hun steun aan ons in het afgelopen seizoen. En we zijn blij te kunnen aangeven dat ze ook volgend jaar onze sponsoren zullen blijven!

Ook willen we via dit medium Jan Jongman (eigenaar van KLIF18), feliciteren met zijn geweldige prestatie als finisher op de hele triathlon vandaag tijdens challenge Amsterdam!


 

Voor de volledige eindstand klik hier

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Winnaars DAP De Parel Triathlon
   (28-08-2017)

De Winnaars van de DAP Parel Triathlon 2017, solo:

Tim van de Kuil en Annemarie Veenkamp

 

De foto's van de DAP Parel Triathlon 2017 staan tevens online op de website in de fotoalbums.

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Clubkleding TVZ Zeewolde
   (28-08-2017)

TVZ Clubkleding

Afgelopen zondag was tijdens de DAP Parel Triathlon onze kledingcollectie te bewonderen nabij het Parc Fermee. Er zijn nog diverse TVZ kledingstukken op voorraad te verkrijgen. Neem hiervoor contact op met de  kledingcommissie@tvz-zeewolde.nl of direct met Karin  of Harry.

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Uitslag Pareltriathlon
   (28-08-2017)

Uitslag Pareltriathlon 2017 online

Zondag 27 augustus 2017 kan voor de TVZ niet anders omschreven worden dan een prachtige dag!

De DAP-Pareltriathlon 2017 was weer een geslaagd evenement.
Een leuke opkomst van enthousiaste deelnemers, vrijwilligers en supporters maakte het weer tot een geslaagde dag.
Het prachtige zomerweer hielp uiteraard ook flink voor de beleving van de dag.

Op naar nog vele leuke evenementen, maar voor nu even de uitslag van deze mooie editie.

De totale uitslag is hier te vinden.

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Onderhoud MTB Route Zeewolde
   (07-07-2017)

De WTC-jeugd is actief op de MTB route

-----------

Dat de MTB route van Zeewolde met name in de zomer periode onderhoud nodig heeft is bekend. Niet alleen heeft de route zelf regelmatig verbeteringen en aanpassingen nodig. Ook het regelmatig snoeien van de begroeiing langs de route is noodzakelijk. De afgelopen periode waren er regelmatig meldingen dat door brandnetels, takken en berenklauwen delen van de route niet meer gereden konden worden.

 

Afgelopen zaterdag zijn onder leiding van Arius Bom de WTC jeugd en diverse ouders aan de slag gegaan om belangrijke delen van de route weer berijdbaar te maken. Er werd gesnoeid, gehakt, verwijderd en opgeruimd. Een mooi initiatief wat zeer gewaardeerd werd. Ook de korte route bij het "Vennetje" is weer open gemaakt die door een omgewaaide boom geblokkeerd was. De KOM uitdaging is door Gudo Werkhoven geopend !

 

Noot redactie: Vanavond, dinsdag 22 augustus vanaf 18.30 uur worden vrijwilligers gezocht voor onderhoud aan de MTB route. Verzamelen bij de hoofdentree van het scoutingterrein. Neem tuingereedschap mee voor het snoeien!

 

 

 

 

(Terug naar boven)

Algemene informatie »
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Verkeersregelaars
Maatschappelijke stage
Vacatures
Clubkleding
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Hardlopen samen met een blinde loper
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietsnieuws
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
LOKO Loopcompetitie
Loopnieuws
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender
Route startlocatie Kaap Flevo
Route startlocatie de Parel
Clubrecords
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...