U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: TVZ kleurt Athlos Bos
   (14-10-2019)

TVZ KLEURT ATHLOS BOS

 

De eerste crossduathlon uit de nieuwe competitie is vandaag in Harderwijk gestreden. Onder miezerige maar niet al te frisse omstandigheden werd de wedstrijd over 2,5km hardlopen, 12km ATB’n en afsluitend nog een keer 2,5km hardlopen afgelegd. In het 90-koppige startveld veel geel-zwarte clubkleding, maar dat kwam ook doordat oud-TVZ’er Corné Lof aanwezig was, met in zijn slipstream nog een paar TVA-strijders uit Arnhem.

  De overige geel-zwarte brigade deed het niet verkeerd, zoals je hier in de uitslagen kunt lezen. Opvallend was het sterke lopen van het nog relatief jonge lid Elise Lankhaar, maar opvallend was ook de terugval tijdens het ATB’n (zonder klikpedalen op hardloopschoenen). Toch een verdienstelijk debuut en de prijs voor de snelste dame uit Harderwijk/Ermelo.

Haar stadgenoot, en eveneens TVZ-lid, Casper van Dam, viel ook al op door zijn sterke looponderdeel en zoals we van Casper – hij blinkt vooral uit op de tijdritfiets – gewend zijn, trok hij stevig door op zijn noppenbanden. Met een zesde plek in H21, in een sterk deelnemersveld, als eindresultaat. Corné, toch nog een beetje van ons, finishte als achtste.
Ook top-10: onze voorzitter Thomas van den Hof die een hele stabiele wedstrijd afwerkte, en zich uiteraard door zijn stuurmanskunsten tijdens het fietsonderdeel naar voren werkte en zijn zevende plek in H40 niet meer afgaf tijdens het laatste looprondje.

Bij de dames was het alweer onze Urker looptrainster Annemarie Rustenburg die de wedstrijd gedecideerd van kop tot staart domineerde. Begint echt een fenomeen te worden, deze sterke triatlete.
Al jaren een fenomeen, en dus alweer op het podium bij D40, is Annemiek Veenkamp. Nog steeds geen sleet op het lijf van onze veearts van Dierenartsenpraktijk Flevoland.

Deze wedstrijd was voor de vele TVZ-ers natuurlijk een opwarmer voor het echie:  de run-ATB-run in Zeewolde op 02 november a.s. Bij toeval ook gesponsord door Dierenartsenpraktijk Flevoland . Er zijn slechts 60 startplekken, dus hier snel aanmelden. 

 Hieronder alvast een eerste impressie van de Maxi promo veluwse Run ATB Run competitie.

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Maxi Promo Veluwse Run Bike Run
   (10-10-2019)

 

 PERSBERICHT

  7 oktober 2019

 

START ZATERDAG 12 OKTOBER IN HARDERWIJK MAXI PROMO

VELUWSE RUN-BIKE-RUN COMPETITIE 2019 - 2020  

 

Foto:  ATB Vereniging Oldebroek (*Eigen Foto ©ATB Vereniging Oldebroek)


 

Zeewolde – De populaire Run-Bike-Run organisators op de Veluwe hebben dit jaar de handen in een geslagen. Dat betekent dat er vijf wedstrijden off-Road Run-Bike-Run in competitie verband worden verreden. Houd je van mountainbiken en hardlopen? Dan is de Veluwse Run-Bike-Run competitie iets voor jou! In totaal betreft het 5 wedstrijden in de volgende plaatsen: Harderwijk, Oldebroek, Zeewolde, Nijkerk en Nunspeet. In de bosrijke omgeving van de Veluwe kun je mooie wedstrijden verwachten, inclusief uitdagende mountainbike routes. Je kunt individueel deelnemen of samen met iemand anders (duo). De wedstrijden zijn toegankelijk voor beginnende én ervaren duathleten. De eerste wedstrijd is zaterdag 12 oktober om 10.30 bij Athlos Atletiekbaan (Strokelweg 9 – Harderwijk)

Wedstrijdkalender van de Maxi Promo Run-Bike-Run competitie:


Harderwijk 12 oktober 2019 (alleen individuele deelname, geen duo’s)
Zeewolde 2 november 2019
Oldebroek 16 november 2019
Nijkerk 15 februari 2020
Nunspeet 9 mei 2020

Voor meer informatie over deelname zie website: www.veluwserunbikerun.nl 

                                                                

                                                         

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: TVZ Vrijwilligers gezocht !
   (25-09-2019)


Beste TVZ leden,
Elk seizoen organiseert jullie Triathlon Vereniging verschillende wedstrijden voor en door haar leden. De TVZ wedstrijdcommissie bestaande uit: Hans Oldehengel, GerardJan Kramer, Bas Horcher en Michael Sleijster zijn de vaste commissie leden en organiseren de duathlon, MTB, tijdrit en triathlon wedstrijden die ook dit, en volgend jaar weer op het programma staan.  Binnenkort zijn zelfs de eerste 2 wedstrijden van het seizoen, de FDBE en de Run-ATB-Run.

Een overzicht:
20-10-2019 Fiets de boswachter eruit! 2019 
02-11-2019 DAP-Flevoland Run-ATB-Run 2019 
26-01-2020 TVZ ATB Kampioenschap 
15-04-2020 Zwemrun 2020 
12-05-2020 TVZ Tijdrit 2020 
26-05-2020 Run-Bike-Run 2020 
30-08-2020 Pareltriathlon 2020 

Om ook dit seizoen al deze wedstrijden weer tot een succes te maken hebben wij vrijwilligers nodig !

Welke hulp kunnen wij bij de wedstrijden gebruiken ?
Het opbouwen en afbreken van de wedstrijdlocatie
uitzetten en verwijderen van het parcours
tijdregistratie
parcoursbegeleiding van de atleten
Verzorgen van de inschrijving
ondersteuning bij het Parc Fermée 
etc. etc. 
 
Gelukkig krijgen wij regelmatig hulp van verschillende TVZ leden zoals Roland Bakker,  Eric Moller, Jan Douma, Louis Doorn, Harry Dobber, John Jansen,  Heidi de Vries en Laurens Seinhorst maar meer ondersteuning is nodig. Via de web-pagina "vrijwilligers registratie TVZ wedstrijden" kun jij aangeven bij welke wedstrijd(en) wij op jouw hulp kunnen rekenen. Tenslotte zijn de TVZ wedstrijden voor en door de leden !

Dus, klik op de link hieronder naar de website  "Vrijwilligers registratie TVZ wedstrijden" en geef je op !

https://sites.google.com/view/tvz-wedstrijdvrijwilligers/homepage

De wedstrijdcommissie zien jullie aanmeldingen graag tegemoet.

TVZ wedstrijdcommissie

 
(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: TVZ Parel triathlon
   (02-09-2019)

 
 

 Afgelopen zondag 1 September was het weer zover, een nieuwe editie van de TVZ Parel Triathlon. Het beloofde een mooie editie te worden, de weersverwachting zag er goed uit en de voorinschrijving was 2 weken voor de einddatum al vol. 

Dit jaar was het Parc Fermé opgebouwd op het grasveld bij de Groenewoudseweg en niet op de parkeerplaats. Dit betekende een kleine wijziging in de zwemroute maar verder bleef alles bij het oude.

Het deelnemers veld was heel divers, iets waar we heel blij mee waren. Dit was het beste zichtbaar bij het fietsonderdeel, van supersnelle tijdritfietsen tot gewone stadsfietsen reden over het parcours. Het maakte niet uit met elke intentie men meedeed, om te winnen of om alleen maar te finishen, iedereen genoot van de aanmoedigen en verlegde zijn eigen grenzen.

We hopen iedereen volgend jaar weer te zien bij de Parel triathlon en heb je nu individueel meegedaan, misschien volgend jaar als team meedoen? Met je buurman/vrouw, zoon/dochter, tante/oom, etc, dit zorgt gegarandeerd voor nog meer plezier.

Hieronder de uitslag:

 Uitslag Parel 2019.PDF

 
 

Klik op een kleine foto in het kader voor een grotere versie
of start de automatische diashow

Scroll Left
 width=
Drag to Scroll Left/Right
Scroll Right
 

     

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Vakantiepret (1)
   (18-08-2019)

 

 

Siena, 01 augustus. We, Carin en ik, lopen door het historische centrum. Smalle straten, hoge huizen en een stijgende weg. Misschien weet je het nog wel, Wout van Aert kwam daar in de finale van de Strade Bianchi ten val. Grotendeels door de verzuring, maar het zegt ook het nodige over het stijgingspercentage.
We komen via een bocht naar rechts op de Piazza di Campo, dat verrassend mooie plein. Groot, omzoomd met restaurants en (uiteraard) een mooie grote kerk als middelpunt. Misschien weet je het nog wel, Julian Alaphillippe kwam daar in de finale van de Strade Bianchi als eerste het plein op draaien en meesterlijk overwinnen. Wil je die laatste kilometer nog eens terugzien, klik dan hier


 

We zijn hier echter niet om te lopen. De volgende dag start onze fietsvakantie, waarna we na 10 etappes weer hier in Siena eindigen. Bijna elke dag een andere ‘finish’plaats, bijna elke dag een verrassende slaapplek – waaronder oude historische en tot hotel omgebouwde villa’s – en elke dag een andere fietsomgeving ook al domineren de Toscaanse wijnstruiken en olijvenbomen.

Op onze eerste fietsdag staat er een route van 34,5km uitgetekend in ons goed gedocumenteerde roadbook. Meerdere bladzijden met topokaarten en route-aanwijzingen. Old skool, geen gps dus soms ook wel even zoeken. Als we de eerste strade bianchi gevonden hebben, zijn we zo’n vijf kilometer onderweg en hebben we de eerste hoogtemeters en terrasstop (capuchino) al achter de rug. Het is al lekker warm, de zweetdruppels stromen al van het Nederlandse lijf en ik raak al snel onder de indruk van de witte zandwegen met gravel. Niet slechts doordat deze sector een klim van 14% in zich heeft, maar ook door de grote hoeveelheid kleine kuilen en los liggend gravel gaat het niet alleen omhoog slechts 6 a 7 km/u, naar beneden is het door de gravel in de bochten behoorlijk link maar vooral de kuilen maken het een uitdaging. Parijs-Roubaix achtige toestanden. Komend jaar in maart ga ik met andere ogen kijken naar deze fraaie klassieker

Gelukkig kunnen we door de hybride fietsen behoorlijk van de omgeving genieten. Beetje een kruising tussen een sportieve stadsfiets, een randonneur en een mountainbike. Altijd A-merken,eerder tijdens een rondje Rhodos of Mallorca reden we bijvoorbeeld op Specialized of Cannondale fietsen, deze tour mochten we op Univega’s rijden, een van de illustere merken uit de begintijd van het mountainbiken toen echte bikers nog snorren hadden, zoals Gary Fisher en Tom Ritchey. En dus zijn onze bikes al voorzien van de meest moderne updates en dus voorzien van goede Shimano schijfremmen en 30 Deore-versnellingen. Die we hier beide veelvuldig nodig hebben, het gaat constant op en af. De enige vier vlakke meters zaten ’s avonds in onze badkamer.

  

 

 

 

 

 

 

 

Het is overigens niet slechts de streek van de Strade Bianchi, maar ook van l’Eroica. We komen dan ook af en toe fietsers tegen op oude stalen wielrenfietsen en in souvenirshops wordt er regelmatig een wollen fietsshirt te koop aangeboden. Deze bijzondere GranFondo is volledig uitgepijld en kun je ook zelfstandig helemaal fietsen. Helaas voor ons biedt dat de ‘parcoursbouwers’ nog meer keus uit nog meer onverharde sectoren. Gelukkig voor ons biedt dat een nog grotere keur aan meesterlijke panorama’s wat ons regelmatig een pauzemomentje geeft.

Mooiste moment. De derde etappe net buiten Florence. Een flinke klim naar een bergdorp waar we later een fabelachtig uitzicht zullen krijgen over de prachtige vallei. Het enige uitzicht dat ik deze dag heb, is de achterkant van Carin. Zweetdruppels, ja echt, op haar schouders. De bovenbenen malen gestaag heen en weer, die van mij pompen meer. Zwoegen.
In eerdere fietsvakanties verdiende zij al de bijnaam Qaatje Quintana (toen zij mij bergop in de laatste 10 meter plots voorbij demarreerde) en Kaatje Kittel (toen zij mij op een vlakke weg vlak voor het plaatsnaambordje reglementair in een sprint klopte. Vanaf deze dag verdient zij de nieuwe bijnaam Caatje van Vleuten, want op deze Toscaanse heuvel stond er geen maat op haar klimwerk. Mijn slechte dagen worden genadeloos afgestraft!

Deze fietsvakantie in het gebied van de Chiantiwijn hebben wij gewoon geboekt bij TUI Zeewolde, die sinds kort het pakket voor actieve vakanties van Eigen-Wijze-Reizen in het assortiment heeft. De fietsvakanties blinken uit in superverzorgde trips, waarbij het ontbijtbuffet niet ongenoemd mag blijven, want veelal voorzien in regionale versnaperingen. Wit brood met pindakaas is ook goed, maar Toscaanse truffel smaakt net even wat anders op vakantie.
Onze fietsvakantie was ook best inpasbaar als voorbereiding op bijv. de (halve) Challenge Almere. De meeste onderkomens bezaten een zwembad, waarin het na van het zadel afgestapt te zijn prima vertoeven was. En de uitzichten over de badrand waren totaal anders dan die van het Baken. En mocht je partner niet zo sportief zijn: wij waren een echte uitzondering, nagenoeg iedere vakantiefietser die we tegen kwamen had een E-bike onder de kont.

Dit was het eerste deel in de serie Vakantiepret, waarvan er hopelijk nog veel volgen. Ook jij zal in deze zomermaanden toch wel een noemenswaardige zwem-, fiets-, loop- of triathlonactiviteit beleefd hebben die je wil delen met de andere (oud-) TVZ’ers? Zodat zij voor volgend jaar leuke ideeën kunnen opdoen bij het opstellen van de vakantieplannen. Stuur je inzending op naar mailbox
Als je slechts hebt liggen luieren op het strand, dan veel leesplezier toegewenst.

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Eerste halve triatlon, Klazienaveen
   (16-07-2019)

 

Mooi om mee te maken: die relatief jongere leden die alles nog willen en moeten uitvinden bij het langzaam uitbreiden van de wedstrijdafstanden. Ergens in het achterhoofd begint het voorzichtig te kriebelen om misschien toch eens een hele te doen. Eerst dan maar eens een halve doen, en dan zie je bijvoorbeeld Daan van Oosten op woensdag in het Baken bij zijn laatste zwemtraining voor zijn vuurdoop al boordevol wedstrijdspanning. Een verslag van het NK Halve triathlon in Klazienaveen.


 

De hele week was ik al onrustig en gespannen, want zondag zou het gebeuren.. mijn eerste halve triatlon, in Klazienaveen. Ondanks dat ik mijn zaakjes goed voor elkaar heb en dat ik getraind genoeg leek te zijn, kon ik dat onrustige gevoel niet uit mijn lijf en hoofd krijgen. Er kan nog zoveel anders gaan dan dat je had bedacht. Bijvoorbeeld dat ik erachter kwam dat ik bij het NK stond ingeschreven, op zich geen probleem, maar omdat ik wel enigszins competitief ben ingesteld had ik geen zin om achteraan te eindigen met al die toppers aan de start. Of nog zoiets: denk je het goed voor elkaar te hebben met een hotel in de buurt, blijk je er slecht aan slapen toe te komen vanwege het lawaai van het uitgaansleven van Emmen.

 

Maar wat zo mooi is aan de sport, als het startschot klinkt (in Klazienaveen met een kanon :’)) is alle spanning weg. Toen kon het genieten gaan beginnen, want dat was naast finishen mijn voornaamste doel. Althans, dat genieten begint dan nadat je uit de wasmachine bent geraakt. Onder water is weinig te zien in Klazienaveen, maar langs de kant staan en lopen genoeg mensen die aanmoedigen. De zwemtijd was dan ook zeer verdienstelijk met 29:50 op de klok, tegenvallend was dat ik niet als een veenmannetje het water uit kwam, dat was toch wel iets waar ik op had gehoopt na het zwemmen in de veenkanalen.

 

 

Om naar de wisselzone te komen was het al zo’n 350 meter lopen, even een tussentijds looponderdeel. In de wisselzone werd ik al ingehaald door de vrouwelijke toppers, ondanks dat die 5 minuten later waren gestart. Ook hier heb ik maar gewoon met bewondering naar gekeken en ervan genoten. Eenmaal zelf op de fiets wist ik dat ik moest doseren, omdat er nog een halve marathon achteraan kwam, en omdat 90km in Klazienaveen ook geen 90km is. In de eerste ronde bleek de eerste helft met name wind tegen te zijn en de tweede helft wind mee. Dat maakte het even ingewikkeld met eten, maar dat was een kleinigheidje. Eigenlijk heb ik de hele rit lekker gereden en geen panne gehad. Het rondje lijkt eigenlijk wel een beetje op wat je in de polder tegen komt, alleen is de bestrating steeds anders.

Toch vond ik het ook wel fijn om te beginnen aan het lopen, al was het alleen maar om niet meer op het zadel te hoeven zitten. Het tempo zat er best wel lekker in met lopen en ik verbaasde mezelf daarin. Ook de enthousiaste Klazienaveners langs de kanten hielpen enorm mee om lekker te kunnen lopen. Toen het in de tweede ronde wat af begon te zakken kwam het toch weer op voeding aan. Van tevoren was dat iets waar ik tegenop zag, maar ik kan wel zeggen dat de voeding, van Sanas, me prima is gevallen deze triatlon. In de laatste ronde van de vier ging het met ups en downs, de tank leek leeg. Tot dat de laatste kilometer in ging, dan lijkt het uit m’n tenen te komen. Na zelf nog wat ingehaald te hebben werd ik helaas 50 meter voor de lijn zelf nog ingehaald en was de finish er niet naar om terug in te halen. Maar als dat het enige smetje is op een verder geslaagde eerste halve afstand (achteraf bleek het zelfs iemand van een andere afstand te zijn).

Trots op mezelf is het gevoel dat overblijft, en die spanning was echt niet nodig geweest, maar het zet je wel op scherp voor de start!

Link naar de uitslag: Mylaps 

(Terug naar boven)

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...