U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Bloemlezing Harry Dobber
   (11-02-2019)

Bloemlezing Harry Dobber

 

Onze voorzitter Thomas van den Hof ontving begin februari bericht van Harry Dobber dat hij zijn vrijwilligersbezigheden bij TVZ neerlegt. Dat zat er al een beetje aan te komen – voorheen was er geen enkele activiteit waar Harry niet bij aanwezig was, dan wel op de voorgrond danwel op de achtergrond – maar spijtig is het voor de vereniging wel. Want Harry was een kracht waar je altijd een beroep op kon doen en die nooit verzaakte. Een bloemlezing over dit voorbeeldige erelid is het minst wat de redactie kan doen om dit ‘verlies’ enigszins te verzachten.

 


 

Voor de leden die naam van Harry wel bekend vinden klinken maar niet precies weten waar dat geluid vandaan komt, kijken we even precies negen jaar terug in de TVZ-historie. Wat lazen we medio februari 2010 in de Zeewolde Actueel? “Afgelopen donderdagavond 11 februari is Harry Dobber (57) door voorzitter Gerco Pon gekroond tot erelid van TVZ. Zijn inzet gedurende meerdere jaren achtereen en op verschillende vlakken zorgden voor deze eretitel.

Harry Dobber is in Zeewolde een lokale bekendheid geworden door zijn tomeloze inzet bij grote activiteiten als de halve marathon en de LOKO-loopcompetitie, waaraan honderden lopers uit dit sportieve dorp hebben deelgenomen. Binnen TVZ is hij daarnaast ook nog actief in de kledingcommissie, haalt hij sponsoren binnen en onderhoudt daarmee de contacten, is mede-organisator van zwem-, fiets-, duathlon- en triathlonwedstrijden en is ook nog webmaster.

Mede door zijn inzet is TVZ de laatste tien jaar uitgegroeid tot een financieel stabiele vereniging met iets meer dan 130 leden. Dobber is naast Marco Rademaker (oprichter TVZ), Gerard van der Horst en Paul Lindeboom het vierde erelid.”

Degenen die verwachten dat Harry toentertijd rijp werd voor verhuizing naar de Sfinx en zijn hoogtepunt achter de rug had, kent Harry inderdaad niet goed. De Pareltriathlon tot een groot succes maken, was bij lange niet genoeg. De Zeewolde Endurance werd een van de volgende mijlpalen binnen zijn organisatietalenten. En door de opname op de NTB-wedstrijdkalender komen andere organisaties ook met hem in aanraking en kon je hem de laatste jaren dan ook met een VIP-pas zien rondlopen bij de Challenge Almere. Geen toeval dat die wedstrijd de laatste jaren naar steeds grotere populariteit groeit. En dat triathlon landelijk de meest explosief groeiende sport is.

Met bovenstaande opsomming zou je onbedoeld het idee kunnen krijgen dat Harry slechts een briljant organisator is. In vroeger jaren was hij echter een zeer verdienstelijk marathonloper. Dat was in de jaren dat hij nog actief dienend militair was niet de enige sportieve prestatie want vooral op de ZMV – later omgedoopt tot de Militaire Vijfkamp – excelleerde hij. Iedereen die in de vorige eeuw nog als dienstplichtige opgekomen is, weet hoe zwaar de hindernisbaan is en Harry deed dat voor de lol. En dat was slechts een van de 5 onderdelen.
Triathlon was niet echt voor Harry weg gelegd, dat weten vooral degenen die hem zagen zwoegen bij de befaamde Flevo Finance Progressiezwemwedstrijden. Maar zijn eindschot tijdens een van de fietstrainingen was ook befaamd. In een eindsprint was hij onverslaanbaar.

Het zal duidelijk zijn dat we Harry bij TVZ zullen gaan missen. Hij is jarenlang een onmisbare en onvermoeibare kracht geweest. Dat bewees de huldiging vorige maand ook wel, waarin hij als lid van het bestuur van Zeewolde Endurance mede-beloond werd als Sportvrijwilliger van het Jaar 2018 – een jaar of tien geleden was hij overigens solo al eens bekroond. Gelukkig kunnen we hem tijdens het laatste weekend van juni bewonderen tijdens de Scholierentriathlon, de 1/8 triathlon, de Businesstriathlon, het NK Masters triathlon en de OD en Halve triathlon van Zeewolde. Er bestaan nog geen geraniums voor Harry Dobber…..

 

 
   

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...