U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Competitie op Zwift
   (28-01-2019)

 
 

De redactie van TVZ wordt gegrepen door een oproep in het maandblad Fiets, editie januari 2019. “Groot en vooral leuk nieuws: Fiets komt met een eigen Zwiftcompetitie! Deze bestaat uit een viertal kwalificatieraces en een grande finale op locatie met de zes beste renners uit de kwalificaties. De competitie gaat in de eerste week van februari van start, de kwalificatieraces kun je thuis in je eigen paincave afwerken en de finale vind plaats in Utrecht, bij De Fietsenmaker.” Dat klinkt heel leuk en lijkt op het lijf geschreven van vele sportieve TVZ-ers, want Zwift is hot. Maar dat nieuwsbericht van maandblad Fiets doet ons vooral afdwalen naar vorig jaar, waar onze Gerline van der Bij in Londen de grande finale van Zwift bijwoonde. Als Finalist!!


 

“Wat zal ik vertellen over Zwift? Nou, vooral dat het ongelooflijk gaaf was dat ik via Zwift in de finale terecht kwam van een Europese competitie in 2018! En die finale was live, in Londen!

Ik heb altijd gedacht dat fietsen op een fietstrainer in je garage vooral heel saai is en dus heel veel doorzettingsvermogen en zelfdiscipline vergt. En dat alleen de écht fanatieke sporters dat dus doen. De wedstrijd- sporters zeg maar. Maar ja, eigenlijk wilde ik zelf ook wel graag in de winter een beetje doortrainen op de racefiets….

En in je garage fietsen kan ook woest spannend en super gaaf zijn! Daar ben ik achter gekomen dankzij een tip van een trainer van onze triatlonvereniging, Eric Möller. Hij vertelde me over Zwift, een online programma waarbij je samen met allerlei sporters van over de hele wereld kunt trainen, waarbij je elkaar als avatar ziet op verschillende parcoursen, in realtime. Mét hoogtemeters! Voor degenen die nog nooit Zwift gezien hebben, klinkt dit heel vaag, ik weet het. Ook ik was pas verkocht toen ik het bij Eric in zijn garage zag gebeuren!

Toen ik vervolgens in mijn garage mijn fiets op een trainer had staan en mijn laptop een plekje had gekregen, vertelde Eric mij over een competitie: de Woman’s Crit Series Europe.

Elke donderdagavond om 20:00 uur was de start, altijd op een vast parcours. Ik begon er met hele lage verwachtingen aan, ik kon me er niet echt een voorstelling van maken en dacht dat ik wellicht in mijn eentje als allerlaatste zou finishen. Maar toen we na de countdown met zijn allen het parcours op vlogen, wist ik toch een beetje in de buurt te blijven van de tweede kopgroep! Mijn doel werd: bij dat groepje blijven. Nieuw als ik was op Zwift, kende ik het parcours en de ‘gamerules’ nog niet. Maar dat maakte me niks uit: ik had vleugels! Toen we de laatste 2 kilometers in gingen, besefte ik dat ik genoeg over had om dit vast te houden! Ik wist dat ik nog wel 2 kilometers af kon zien en even ging het door mijn hoofd dat ik dus misschien wel punten zou gaan rijden….. Die eerste keer dat ik over de finish kwam en meteen punten had! Ik was euforisch, wat een kick!!

Gerline VAN DI BIJ

Gerline heet in Engeland: Gerline VAN DI BIJ

De beste 7 resultaten van de 10 wedstrijden telden. Dus elke donderdag had ik vervolgens gezonde kriebels, soms zo erg dat ik het bijna niet meer leuk vond. Ik reed namelijk elke keer punten en stond uiteindelijk 9e in de competitie! Wat ook leuk was, is dat de wedstrijden live te volgen waren via internet. Dus zo appte Eric mij bijvoorbeeld tijdens de wedstrijd dat een tegenstandster het al zwaar had, haar hartslag was al heel hoog. Ik wist op dat moment niet eens dat dat kon en dat berichtje gaf me een enorme extra boost!

De 10 vrouwen met de meeste punten mochten voor de finale naar Londen, om daar live tegen elkaar te fietsen in bijzijn van publiek en pers. Bovendien werd de finale live uitgezonden op internet. En die laatste wedstrijd kon het nog alle kanten op…. Wat zou ik het erg vinden om al 11e te eindigen. Maar ook die laatste keer lukte het me! Ik ging als 9e door naar de finale!

De finale, met nog 2 andere Nederlandse finalistes, was een belevenis om nooit te vergeten. Er zat een extra spelcomponent in de finale met tussensprints, met prijzen te winnen zoals een nieuwe fietstrainer, een abonnement op Zwift voor het leven, enzovoort. Maar ik besloot te gaan voor de eindklassering, met als doel: niet als 10e eindigen. En dat is gelukt! Ik ben als 7e geëindigd en voel me enorm bevoorrecht dat ik dit heb mogen meemaken. 

Dit jaar heb ik helaas niet aan de Crit Series mee kunnen doen, maar nu blijkt het tijdschrift Fiets eenzelfde competitie te gaan organiseren! Hoe leuk is dat! Ik ben erg benieuwd naar de opzet, ik ga het volgen!

 

 

 

 

   
   

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...