U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Het verhaal van de hele en de halve
   (07-01-2019)

 

 Het verhaal van de Hele en de Halve

 

Het komende jaar belooft nu al een echt triathlonjaar te worden, want vele TVZ-ers hebben zich al aangemeld voor deelname aan een hele triathlon. Met alle respect voor al diegenen die zich vol overgave op sprints of Olympische afstanden storten: de Long Distance is the one and only.


 

FRYSMAN

De Friese folklore evenementen rijgen zich aaneen. De Elfstedentocht uiteraard voorop, zeker nu ook Maarten van der Weijden zwemfanaten aan de schaatsverslaafden toevoegt nadat de toerfietsers zich daar al jarenlang thuis voelen.

En na het skûtsjesilen en fierljeppen is nu ook de Frysman een gevestigde orde aan het worden. Op 8 december jl. zaten Bas Pieterse, Eibert Leusink en Annemarie Rustenburg op hun toetsenbord in de aanslag om bij het opengaan van het inschrijfburo snel te kunnen toeslaan. Alle drie lukte het om één van de maximaal 200 startbewijzen in de wacht te slepen.

 

Dat er geen snelle tijden gerealiseerd zullen gaan worden, kun je in deze unieke triathlonfilm “de Striid” bekijken, waarin triatleet en oermens Jacob Veenstra gevolgd wordt in zijn voorbereidingen en deelname aan dit nu al fameuze evenement. https://www.youtube.com/watch?v=g5BnmIDtJNc

 

 


HAMBURG

 

Zo’n 600 kilometer noordelijker gaan Guido Kwakkel en Leon van Dongen een poging wagen een ticket voor Hawaii te veroveren. Hamburg valt in tegenstelling tot Roth (Challenge) wel onder het prestigieuze Ironman en lokt de triatleten met een goedgevulde portemonnee en zoete dromen van hoelahoepmeisjes naar hun sterkbezette evenementen.

Of Guido zijn 8u59 van Almere zal weten te verbeteren of dat Léon zijn eindtijd in het Zwitserse Zürich (waar hij op 30 juli 2017 zijn debuut op de hele maakte met 13u28) weten we aan het einde van het eerste weekend in juli maar zal misschien vooral van het weer afhangen. Afgelopen jaar werden vanwege de Hamburgse waterkwaliteit de verplichte drie onderdelen afgewerkt via een duathlon. Wil je liever visueel in Hamburgse sferen komen? Bekijk dan hier de promotrailer.

 

 


ROTH

 

Voor wel snelle tijden moet je in het Zuid-Duitse Roth zijn. Ondanks glooiende parcoursen worden hier al eeuwenlang de wereldbesttijden geklokt. De Belg Luc van Lierde begon daar in 1997 mee met zijn majestueuze doorbraak van de 8-uur-grens. Zijn tijd bleef lang staan maar is inmiddels (steevast in Roth) stevig bijgesteld naar 7u35.

Bovenstaande is mogelijk de reden van Alexander Veerman om voor de tweede maal richting Nürnberg af te reizen. In 2017 was zijn eerste Roth-deelname goed voor 11u34, en met name door zijn sterk verbeterde looponderdeel – medio 2018 lazen we in de Zeewolder Aktueel dat hij zijn tiende marathon gelopen had - moet dat richting de 10-uur-grens kunnen.

 

 

 

 

 


ALMERE

 

Alle hierboven genoemde wedstrijden ten spijt, ze kunnen natuurlijk niet op tegen de oudste hele triathlon van Europa: Almere. Al was het maar omdat daar de meeste TVZ-toeschouwers te bewonderen zullen zijn. Die daar, zoals het nu bij de redactie bekend is, slechts Eibert zullen gaan aanmoedigen om zijn 15e start tot een goed einde te doen brengen. Het feit dat Challenge Almere 2019 het stempel van Europees Kampioenschap heeft toebedeeld gekregen, zal het deelnemersaantal mogelijk richting die van Roth en Hamburg stuwen. 

 

 

 


ZEEWOLDE

 

Een echte triatleet houdt natuurlijk niet van half werk, maar omdat onze Zeewolde Endurance voor het eerst in de historie een halve triathlon op het programma aanbiedt, mag deze puike organisatie hopen nu al minimaal 6 inschrijvingen voor deze toch ook uitdagende afstand te mogen verwelkomen.

Aanmelden voor de Middle Distance doe jij hier. Het programma biedt overigens dermate veel moois dat de keuze ongetwijfeld lastig, zoniet bijna onmogelijk is. Dit door de Rabobank gesponsorde evenement biedt ook een sprint, Olymoic Distance, NK Masters (ook OD) en een Business/Family relay, waarbij elke deelnemer in estafettevorm een 1/16 triathlon aflegt.

   
   

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...