U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Voorstellen: Annemarie Rustenburg
   (20-12-2018)

 

 

De zwemmers kennen Annemarie Rustenburg al een tijdje vanwege haar stage naast Hartger Vrijheid, tijdens haar opleiding tot triathlontrainer. De offroad duatleten leerden haar kennen tijdens de recentste TVZ run-atb-run rondom het terrein van RCN (die zij won). De hardlopers gaan haar leren kennen doordat zij vanaf 8 januari de looptraining op de AVZ-atletiekbaan gaat verzorgen. Het mag met deze intro duidelijk zijn dat iedereen geïnteresseerd zal zijn in deze veelzijdige sportvrouw en trainster. 

 


 

 Wie?

Ik ben Annemarie Rustenburg, 28 jaar en woon in de Noordoostpolder waar ik ook opgegroeid ben. Ik werk als sportdocent op het Berechja College op Urk. 

We woonden jarenlang in het buitengebied, dit heeft mij gevormd tot een buitenmens. Aan sport deed ik vroeger niet, buitenspelen was jarenlang mijn sport. Na onze verhuizing naar Urk heb ik een tijd op turnen gezeten, ben ik assistent trainer geweest vanaf mijn 14e en later nog 2 jaar trainster van een recreatieve groep. Alles aan sport vond ik leuk om te doen en vanaf klas 3 wist ik al dat ik de CALO zou gaan doen. Werken in de sport, anderen enthousiast maken, dat past bij mij! 

 

Hoe ben ik in aanraking gekomen met duursport en triathlonsport?

Een vraag die in het 3e jaar van de opleiding door de atletiekdocent gesteld werd, vergeet ik nooit meer: Wie gaat er regelmatig hardlopen? (Veel vingers, niet die van mij.) Wie vind hardlopen ook leuk? (Iets minder vingers, niet die van mij.) Wie heeft er echt een hekel aan hardlopen en zal het nooit gaan doen? (Twee vingers, waaronder die van mij.)  Ik zou dus nooit gaan hardlopen. Een jaar later ben ik toch gaan doen. Het was in een periode dat ik niet lekker in mijn vel zat, niet tevreden was met mijzelf, en hardlopen (eerst wandelen) gaf me wat ik nodig had. Door een blessure een aantal keer de old school racefiets van mijn vader van de muur gepakt voor een klein rondje. En volgens in 2013 een last minute 1/8e triathlon meegedaan zonder zwembrilletje, omdat ik er niet aan gedacht had dat dit handig is bij het zwemmen. Zwemmen kon ik dus ook echt niet, en met schoolslag kwam ik als één na laatste uit het water. Op de fiets ging ik vervolgens wat mensen voorbij en met lopen nog meer. Dat was een geweldige ervaring. De dag erna heb ik mij bij de zwemvereniging aangemeld om te leren zwemmen, om vervolgens in 2014 wel mét zwembrilletje aan de start te verschijnen en niet als één na laatste het water uit te komen. Sindsdien doe ik dus aan triathlon. 

 

 

Mijn favoriete onderdeel? 

Fietsen! Racefietsen, tijdrijden, mountainbiken, alles! Zwemmen en lopen hou ik ook van, maar als ik moet kiezen fiets ik het liefst! Dat is soms ook een valkuil geweest. Looptraining overslaan en lekker gaan fietsen. Tegenwoordig is de balans weer goed, maar vind ik fietsen het leukst en is het ook mijn sterkste onderdeel.  

 

Meer dan triatleet alleen? 

Naast dat ik zelf de sport fanatiek beoefen, motiveer ik ook anderen. Eerst voornamelijk onbewust en gewoon omdat het in me zit. In mijn omgeving was triathlon nog niet heel bekend. In samenwerking met een paar anderen organiseerde ik daarom de triathlon op Urk en nu nog steeds. Dit heeft er inmiddels voor gezorgd dat veel hardlopers, of wielrenners, of zwemmers nu ineens ook triatleten zijn. Ook organiseer ik samen met een vriendin jaarlijks de Klif18 Zwemloop: een leuk en laagdrempelig evenement voor iedereen. 

In februari 2018 ben ik de TTN3 opleiding bij de NTB gestart om me te verdiepen in de triathlonsport, zowel de theorie als de praktijk. Ik vind het enorm gaaf om anderen te motiveren, inspireren en daardoor succes ervaringen te laten beleven. Dat iedere sporter op heel veel fronten uniek is, maakt het voor mij zo ontzettend leuk om ook 1 op 1 sporters te begeleiden. Vanaf maart 2018 ben ik gestart met het coachen van 2 bekenden als soort proefpersonen. De één ging voor de halve triathlon en de ander voor de kwart. Dit ging zo fantastisch en gaf me energie. Door de ervaringen van hen zijn er inmiddels nog een aantal triatleten die ik begeleid en dit mag van mij alleen maar meer worden. Vanaf 1 februari start ik officieel als triathlon coach. Naast persoonlijke begeleiding ga ik meer aanbieden, als trainingsdagen, triathlon clinics, groeptrainingen, etc. 

 

Mijn persoonlijke triathlon uitdagingen

Naast het begeleiden van veel, maar vooral verschillende, triatleten, blijf ik zelf ook actief triatleet! Komend seizoen start ik binnen de teamcompetities in de Eredivisie voor Aquapoldro Apeldoorn. Daarnaast ga ik dit jaar de Frysman doen. Naast de wegtriathlons ben ik groot fan van de wedstrijden in België met onder andere mountainbiken, trailrun en kayakken. 

 

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...