U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Interview met.......
   (12-12-2018)

 

Het is slechts weinige van onze leden gegeven om met regelmaat op Trikipedia in een van de vele WTJ’s te worden genoemd. (Wim’s Triathlon Journaal: een van de landelijk bekende speakers Wim van de Broek.) Annemiek Veenkamp overkomt dat geregeld, omdat ze nog steeds veel podiumplekken scoort of zoals je hier kunt lezen ook nog steeds wedstrijden wint. Daarnaast is Annemiek (helaas) een van de weinige leden die met regelmaat op eigen initiatief wedstrijdverslagen blijft insturen, waardoor we weet hebben van haar deelname aan de landelijk zeer populaire divisiewedstrijden. Maar nog niet hoe dat afgelopen is, een interview over het afgelopen jaar is dan ook zeer op zijn plaats.

 


 

Het afgelopen jaar was een van je doelen de deelname aan de Teamcompetitie. Een aantal verslagen gelezen over de strijd tussen jouw team Aquapoldro (uit Apeldoorn) en het Amersfoortse AV Triathlon (waar Anne-Wil deel van uitmaakt) maar hoe zijn jouw persoonlijke doelstellingen gehaald?
Eerlijk gezegd was ik het afgelopen jaar gewoon niet zo fit. Eerst in oktober 2017 verhuisd, toen in december door een onwillige koe mijn pols gebroken, richting het voorjaar flink griep gehad, vanaf mei last gehad van een geïrriteerde achillespees en het grootste deel van het jaar veel last gehad van kies- en zenuwpijn. Met name dit laatste heeft me veel energie gekost. Sporten is voor mij echt ontspanning en even je kop leegmaken. Mijn basis is breed genoeg en ik kan met relatief weinig training op een goed niveau presteren. Ik was afgelopen jaar echt niet top (lees: snel) maar wel super steady en had er met name heel veel plezier in. Gezien mijn voorbereiding ben ik dan ook zeer tevreden over afgelopen seizoen. Veel 4e plaatsen maar zeker ook een paar mooie podium plekken. Kers op de taart was toch wel onze teamprestatie van Aquapoldro met promotie naar de Eredivisie. Zelf heb ik heel veel voldoening beleefd aan de Flits triathlon. Het weekend daarvoor had ik tijdens de OD stayer in Weert (1e Divisie) wat betreft sportieve prestatie even een dipje. Bijna als laatste uit het water, niets goed kunnen maken met fietsen omdat je met 1 of 2 dames niet tegen een groot peloton op kan en matig gelopen door de hitte en te weinig loop kilometers door die achillespees. Resultaat: 56e van de 84 dames, maar wel een knappe 5e plek met het team (mijn klassering telde niet mee). Voor mezelf had ik een paar dagen later dus wat goed te zetten. Niet te lang zwemmen, lekker met de tijdrijder en al helemaal niet stayeren. Het ging dan ook als een speer, werd dan wel 4e bij de dames maar de eerste vier zaten binnen 19 seconden. Zo, ik kon het dus toch nog wel.”

 

En in hoeverre zijn de teamdoelstellingen gehaald?
Ha, ha, we hadden strijd in de 1e Divisie. Ik wilde Amersfoort voorblijven waar Annewil bij meedeed. En stiekem wilde ik ook Almere voorblijven om toch nog op 1 manier Annemarie (onze stagiair) te kunnen verslaan. Natuurlijk draaide het met name om onze prestatie met Aquapoldro. We hebben een heel breed  en sterk team. Drie junioren, maar ook de Nederlands kampioen 50+. Die combi van jong en oud, ervaren en minder ervaren is heel inspirerend. Wij oudjes zijn niet meer zo snel, maar wel een rots in de branding voor de jonge meiden. Laat je niet gek maken, doe gewoon je ding, geniet er van en je kan gewoon niet meer doen dan je best. We hebben onze promotie echt te danken aan de samenwerking, we wilden met het team de beste prestatie leveren. We hebben onze promotie trouwens ook te danken aan het feit dat je niet 2 teams in 1 divisie mag hebben. Hierdoor konden de eerste 2 teams niet promoveren en ging de promotie naar plaats 3, 4 en 5. Onze doelstelling was overigens gewoon onze startplek in de 1e Divisie behouden en met elkaar veel plezier beleven aan de teamwedstrijden met verschillende formats. Die promotie is ons een beetje overkomen, we hebben erg weinig pech gehad en heel stabiel gepresteerd.

Super stoer natuurlijk, promoveren naar de Eredivisie, maar wij stonden echt niet allemaal te juichen om op het hoogste niveau uit te komen. Ik heb zelf mijn handen vol aan de 1e Divisie en met name het zwemmen is de grote bottleneck. Ik heb zeker mijn steentje kunnen bijdragen maar meestal was ik de 4e dame en telde mijn klassering niet. We hadden al een team in de 2e Divisie. We hebben nu ook een nieuw team in de 2e Divisie. Met 10 dames gaan we 2 teams vullen, 1 voor behoud in de Eredivisie en 1 voor promotie naar de 1e Divisie. We kijken per wedstrijd hoe we een goede indeling kunnen maken. Je mag nog 2e Divisie starten als je daarvoor maximaal 1 keer in de Eredivisie bent gestart. Naast de meiden van vorig jaar hebben we ook voor versterking gezorgd. Margot (de vriendin van Sander) komt terug van 2 zwangerschappen en staat te popelen om zich voor aan het front te melden. Annemarie heeft vorig jaar met Almere het onderspit moeten delven ten opzichte van Apeldoorn. Dat heeft ze handig opgelost door komend jaar gewoon met ons mee te doen. Gekheid natuurlijk. Ik heb het hele jaar al een beetje bij Annemarie lopen polsen en ze is overgekomen omdat ze de combi van Eredivisie/promotie in 2e Divisie een uitdaging vindt en de samenwerking binnen ons team haar erg aantrekt. Er is afgelopen jaar overigens niemand afgevallen, dat zegt wel iets over de sfeer in ons team.

Op dit moment ben ik weer fit en pijnvrij. Als ik de winter goed doorkom, heb ik er alle vertrouwen in dat ik mijn niveau van 2017 weer haal. Zoals het nu lijkt zal ik in Rotterdam in de Team Time Trial met individuele kwalificatie in de Eredivisie starten en verder in de 2e Divisie. Met onze doelstelling, promotie naar de 1e Divisie, is dat een mooie uitdaging. Als alles naar verwachting verloopt hebben we dan in 2020 in alle divisies een team (de dames kennen 3 divisies, de heren 5).”

 

Een van de wedstrijden waarin je een podiumplaats behaalde en die vanwege het totaalpakket nogal tot de verbeelding spreekt, was de Houffaraid. Kun je iets over deze wedstrijd vertellen?
Ik was op zoek naar iets van een halve triathlon in het najaar maar kreeg dat niet zo goed gevonden omdat ik nogal wat eisen had. Uiteindelijk is het de Houffaraid rondom Houffalize geworden, mede door ervaringen van Annemarie Rustenburg die zelf ook weer aan de start zou staan.

 Op de website staat het volgende: De opdracht bestaat uit een MTB tocht van 25km (950m+) met een 8-tal beklimmingen gevolgd door 2km stroomopwaarts kajakken. Vervolgens een trailrun van 13km 

 (590m+), de prachtige Tour du Barrage. Na het lopen springen jullie terug in de kajak om 2km stroomafwaarts te gaan. Nog een laatste MTB tochtje om af te sluiten: 14km (450m+) fietsen met halfweg een verfrissende rivieroversteek. Dit alles in het prachtige decors in en rondom “Parc Naturel des Deux Ourthes”. Neem deel als duo of ga voor een one (wo)man show!

Ik mag dan wel niet meer zo snel zijn, ik ben wel een dieseltje en in de vakantie gaat er geen fiets mee maar wel loopschoenen en een bergsportuitrusting. Hierdoor weet ik uit ervaring dat ik na de zomer conditioneel altijd vrij goed ben. Ik durfde het daarom wel aan, al leek met name dat mountainbiken me wel spannend. Van te voren nog een keer met Annemarie een atb tocht op de Veluwe gemaakt. Ok, dat waren niet heel veel hoogtemeters maar Sander had ons wel een mooi rondje voorgeschoteld (het betrof een gps route van Sander). Een week van tevoren brak ik op het heuveltje bij de begraafplaats nog mijn ketting en liep ik strompelend terug naar huis, maar een week later waren zowel mtb als triatleet er klaar voor.

Het was die dag super mooi sportweer, zonnetje en rond de 15 graden. De 1e mtb proef viel me alles mee, al heb ik hier en daar wel gelopen. De kano stuurde lastig maar met mijn bootervaring van het roeien gaf die 2 km kanoën redelijk veel herstel. De trailrun was echt prachtig. Tot halverwege ging het fluitend en was het puur genieten van de prachtige omgeving.

De 2e helft werd het zwaar en heb ik de steile klimmetjes wat meer moeten wandelen, desondanks werd ik eigenlijk niet ingehaald en hebben genoeg mannen het onderspit moeten delven. De 2e kano sessie zorgde weer voor het nodige herstel. De 2e mtb proef was gewoon afzien, het 1e stuk omhoog op de weg was geen enkel probleem maar toen het weer technisch werd merkte ik dat ik gewoon leeg was en de mtb ook niet meer goed onder controle had op lastige stukken. De rivieroversteek was stoer, maximaal erin rijden en maar kijken waar het stopt. Het was best diep met keien als ondergrond, al voor de helft werd het wandelen. Leeg, maar super voldaan finishte ik na krap 5 uur als 3e dame en 13e overall.

Gek genoeg had ik de grootste valpartij met lopen, vond het zelf nogal onnozel maar het bleek dat zelfs Annemarie tijdens het lopen was gevallen. Van tevoren was ze nog wat bang voor me geweest, uiteindelijk was ze met alle onderdelen net wat sneller en dan ook de verdiende winnares. Een super leuk, kleinschalig evenement die ik iedereen kan aanraden. Een goede conditie is wel een vereiste.

 

Recent ben je gesignaleerd als assistent-trainer. Hoe vond je het om dat te doen, hoe vond je zelf dat het ging, en smaakt dit naar meer? Zou jij jezelf in de toekomst kunnen zien als jeugdtrainer, nu jouw eigen kinderen groter aan het worden zijn?
Ik heb wel eens vaker training gegeven als invaller en vind het leuk om te doen. Op dit moment wil ik er gewoon geen verplichtingen bij. Ik heb mijn handen vol aan het gezin, de praktijk en het zelf sporten. Neemt niet weg dat ik het erg leuk vind om mensen enthousiast te maken voor welke sport dan ook en geef wel vaker gevraagde dan wel ongevraagde adviezen of help mensen even individueel op weg. Training moet bij mij leuk, gezellig en efficiënt zijn. Denk dat dat mij meestal wel lukt. Ik sluit zeker niet uit dat als ik meer tijd krijg wel meer training wil geven.”

 

Wat vond je het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar? En wat moet dat in 2019 gaan worden?
Poeh, dat is een moeilijke vraag. Denk met name de manier waarop ik ondanks wat tegenslag toch vrij goed heb weten te presteren. In de maanden mei en juni heb ik enkel in wedstrijden gelopen en moest ik noodgedwongen tussen de wedstrijden door mijn achillespees rust geven. De teamprestatie met Aquapoldro is heel mooi. Ben met name blij dat ik na de zomer vrijuit kon lopen. Tweede D40 tijdens de OD in Veenendaal gaf vertrouwen. De Houffaraid was een super wedstrijd. Na een overwinning tijdens de cross duathlon van Harderwijk ga ik met een goed gevoel de winter in. Heb al weer zin in het voorjaar en ga de komende weken eens nadenken wat ik ga doen naast de team wedstrijden.”

   

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...