U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Ed "Mallorca" Beekman
   (28-11-2018)

 

 

Ed Beekman is na zijn vertrek uit Zeewolde aan vele omzwervingen begonnen, met als doel uit te vinden wat de toekomst voor hem in petto heeft. Eerder konden we al in een nieuwsbericht lezen dat hij op Mallorca mogelijk een triathlontrainingskamp voor blonde Zweedse triatletes zou gaan organiseren. Het zwerfjaar is bijna ten einde en onderstaande artikel over verleden, heden en toekomst geeft uitsluitsel over de zoektocht.

 


 3 maanden in de roze trui, de uitdaging van 2019  

Vanaf de ankerboei midden in de baai bij Portocolom heb ik uitzicht op de Dame. Bij zonsondergang tekenen haar contouren scherp af tegen de diep rode lucht. Met een biertje in de hand bekijk ik mijn vriendin. Verleidelijk en nog nagloeiend. Morgen zal ik weer naar boven trappen over haar gladde en soepele curves om uiteindelijk haar op de top te kussen.

Het gaat over de Sant Salvador. De berg naar het klooster Santuari de Sant Salvador op het Spaanse eiland Mallorca bij het plaatsje Felanitx met een hoogte van 509 meter. De weg kent 11 haarspeldbochten en steeds heb je fraai uitzicht over het eiland.

Ben er wel misschien iets te lyrisch over, maar fietsen op Mallorca is een feest. Perfect asfalt (vaak), lekker klimaat, mooie klimmetjes, rustige weggetjes door fraai landschap/ uitzichten en genoeg gezellige terrasjes om ff bij te tanken.

Het is 5 juli 2018 en ik ben er al 5 maanden. In het voorjaar ben ik non-stop vanuit Gibraltar samen met de Spaanse profzeiler Fernando naar Palma, de hoofdstad van Mallorca, gevaren en arriveer om exact 00.00 in de nacht. Het is 10 maart 2018, zijn verjaardag. Het is ook de dag dat Esther een jaar geleden in mijn armen overleed. We proosten op het leven en zakken stevig door. Het begin van een bijzondere tijd, een leven vol ontmoetingen en bezoekjes van lieve vrienden uit NL. En ook vele fietskilometers op mijn 2 maten te kleine “Spaanse” Stevens Aspin.

De eerste 2 weken waren pittig… tijdje niet gefietst. De zuid-west hoek was ook nog onbekend terrein. Bergachtig vooral en geen stukje plat. Vanuit de haven 500 meter infietsen over de boulevard en dan hop, naar boven door de stad met stoplichten. Alles went. Maar al gauw begint het feest. Het lijkt of de wegen alleen nog aan de fietsers behoren. Nauwelijks verkeer. En in het verkeer lijk je een beschermde status als sportfietser te hebben. Veel locals zijn ook gek op een stukje fietsen. Van die kleine sprinkhanen die bergopfietsen zoals Kenianen hardlopen. Net als je denkt: “goede beentjes, vandaag nog niet ingehaald”. Laat maar… boven een terrasje.

Zeven maanden Mallorca zijn het uiteindelijk geworden, waarvan 1,5 maand Palma, 3 weken Cala d’Or, 3 maanden Portocolom en vele anker baaien. Mallorca tot in alle hoeken befietst en twee maal omzeild. Op 20 september samen met mijn broer en schoonzus de zeilen gehesen en de oversteek naar Sardinië gemaakt.

Twee dagen erna verlaat ik hun ‘Fiji Me’ en vlieg naar Amsterdam, waar ik nu tijdelijk in het centrum woon en geniet van het stadse leven. Vanaf de Oudezijds vaar ik als skipper/ guide voor Rederij Friendship through the canals of Amsterdam. Tot 15 februari want vanaf dan begint de grote sportieve uitdaging 2019!

Groepsleider bij Fred (268) Rompelberg Fietsvakanties op de nieuwe locatie in het noorden van Mallorca: Alcudia. De groepsleiders zijn herkenbaar aan het roze wielershirt. Tot ziens op Mallorca ;-) Fredrompelberg.com

 

 

 

 

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...