U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Toen triatlon nog triathlon was.
   (19-11-2018)

 

 

De meeste triatleten kijken voor uitslagen meestal op gewaardeerde websites als Trikipedia.nl, 3athlon.nl, transition.nl of uitslagen.nl (daar staan niet slechts hardloopuitslagen op maar ook de meeste duathlonuitslagen). Bij toeval ontdekte de redactie kort geleden de website www.triathlon-uitslagen.nl, die gesorteerd is op plaatsnamen. Uiteraard Zeewolde gecheckt, en daar zagen we zomaar de bovenstaande foto van de uitslag van één van de eerste door Marco & Anneke Rademaker georganiseerde wedstrijden, in de tijd dat ons dorp net was opgericht en nog niemand van Zeewolde Endurance gehoord had. 
Helaas waren de uitslagen van de eerste twee, met 600 deelnemers bezette, wedstrijden niet voorradig maar zien we wel de naam van Reinald Voorn, toen nog woonachtig in Amersfoort, hoog in de uitslag van de 1990-editie staan. Je weet wel, die extreem hete editie. “Hé Reinald, wat kun jij je nog van die wedstrijd herinneren??”


 

 Verslag Reinald Voorn Zeewolde Triathlon 1990

 

Kwart Triathlon Zeewolde (1,5-39-3) 04-08-1990

Op zaterdag 04-08-1990 gingen we met een hele groep Amersfoortse sporters van AV Triathlon naar de kwart triathlon (toen nog met een H ertussen) van Zeewolde. Ik zou eigenlijk niet meedoen omdat ik tijdens de Nederlandse Kampioenschappen eerder dat jaar een blessure had opgelopen, waardoor ik de hardlooptrainingen niet kon doen, maar enthousiast gemaakt door Eric Roorda uit Zeewolde (die het zwemmen in Amersfoort trainde) toch maar ingeschreven voor de recreantenwedstrijd. Ik zou alleen gaan zwemmen en fietsen.

 

In Zeewolde aangekomen begon het steeds warmer te worden en bij de inschrijving/startnummer halen werd er verteld dat door de voorspelde hitte het looponderdeel werd ingekort naar 3 km, dus ik zei tegen mijn toenmalige vriendin (Marianne Muis): "ik denk dat ik voor de zekerheid toch mijn loopschoenen maar in het parc fermée zet en als het goed gaat in de wedstrijd toch probeer te lopen".

 

 

 De start was bij het gemeentehuis in de Aanloophaven, we moesten de haven uitzwemmen en in een grote bocht naar rechts om een bootje heen zwemmen. Het zwemmen (zonder wetsuit vanwege de warmte) ging prima, ik weet nog dat Edwin van Norden uit Amersfoort 1e lag en een groep van zo'n 15 man (waaronder ik) er achter, ik kwam uiteindelijk als 8e uit het water. Omdat ik geen wetsuit aanhad kon ik hard naar het parc fermée rennen, daarna snel omkleden (toen  mijn specialiteit) en als 4e weg fietsen.

 

Ik weet niet meer hoe het fietsparcours liep, maar het ging in ieder geval door het buitengebied want ik heb heel wat boerderijen gezien. Ik kwam al gauw  op kop te fietsen, maar heb ondanks dat het hard ging niet echt lekker gefietst en veel achterom gekeken, want tijdens het fietsen heb ik vaak gedacht dat ik verkeerd fietste, maar als ik achterom keek zag ik dat er een heel lint triatleten achter me aan zat en ik toch goed zat.

  

Ik kwam met een ruime voorsprong op Dicky Dix van de fiets en had tijdens het fietsen al besloten om toch te gaan lopen, maar daar had ik na 400 meter al spijt van. Het ging voor geen meter (ik moest zelfs 2x wandelen op dat korte stukje van 3 km) en zag Dicky heel snel dichterbij komen, en net voorbij de potloodjes op de Gelderseweg haalde hij mij in. Ik kon hem helaas ook niet volgen en finishte in een tijd van 1.32.06u.

Het duurde lang voordat de prijsuitreiking begon, maar met dat mooie weer maakt dat niets uit en was het lang gezellig, de eerste 10 finishers kregen een bekertje.

 

 

Na de wedstrijd zijn mijn toenmalige vriendin en ik naar Eric Roorda's huis gegaan (op het Samoen, dacht ik) en hebben daar lekker gebarbecued.

 

 Het loopparcours was ongeveer zo: Tussen het Gemeentehuis en de Mitra door, linksaf de Gelderseweg op, dan rechtsaf richting de Horsterweg, rechtsaf de Zuiderzeeweg op, rechtdoor de Westergo op en doorlopen tot je weer op de Gelderseweg kwam en die over het fietspad volgen tot je weer voor het Gemeentehuis uitkwam waar de finish was.

 
   

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...