U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Het jaar 2018 van Eibert Leusink
   (09-11-2018)

 
 

Als iemand van TVZ Eibert Leusink naar de kroon wil steken, heeft hij/zij nog een fikse uitdaging voor de boeg, want dit jaar scoorde Eibert zijn 20e hele triathlon. Bij gebrek aan een TVZ Hall of Fame een terugblik op een memorabel jaar.


 

Pechvol voorseizoen
“Nee, ik ben dit seizoen zeker niet zonder kleerscheuren door gekomen, in januari behoorlijk geveld door de griep en in maart tijdens een training door mijn enkel gegaan. Kostte mij dik 2 maanden dat ik niet kon lopen. Hierdoor kon ik aan een aantal wedstrijden niet deelnemen. (De halve marathon van Harderwijk en de zwem-run van TVZ.)
Daarna tijdens een fietstraining nog op een vluchtheuvel tegen een paal geknald, gelukkig hier van geen ernstige gevolgen aan overgehouden. En gelukkig had ik nog voldoende tijd voor herstel en voorbereiding op mijn eerste wedstrijd, de Zeewolde Endurance, en kwam de Ironman Maastricht niet in gevaar.

Dit jaar had ik ervoor gekozen niet aan veel wedstrijden deel te nemen, dit is mij overigens goed bevallen. Gewoon lekker trainen met zwemmen, fietsen en lopen, beviel mij best wel goed dit jaar. Op het moment dat we naar buiten kunnen, gaan we lekker met een groepje zwemmen, open water is toch iets bijzonder en met het weer wat we afgelopen zomer hadden was het heerlijk buiten te zwemmen, echt van genoten. (Wel de bootjes in de gaten houden, trouwens.)
Op de woensdagen de lange duurritten gepland in voorbereiding op Maastricht, daarnaast op de donderavond met de club de fietstrainingen gedaan. Met op zaterdag de combinatie fietsen/lopen, eerst met de club fietsen en aansluitend zelf gaan lopen. Zo trainde ik op de zaterdag, los van het zwemmen, de afstanden fietsen 100/120 km en lopen van 15/20 km. En dan op de zondagochtend nog de lange duurloopjes.

Ironman Maastricht
Maastricht was geweldig, zo jammer dat ze deze mooie wedstrijd van de kalender hebben gehaald. Samen met Paul Hundscheidt en Bas Pieterse deelgenomen aan de Ironman Maastricht wedstrijd. Mijn derde keer dat ik in Maastricht mee heb gedaan. In voorbereiding op Maastricht, als we buiten gingen zwemmen, al bewust zonder wetsuit gezwommen, hier heb ik veel profijt van gehad in Maastricht. Het zwemmen in de warme Maas (zonder wetsuit 26 graden) was heel relaxed, in 1.15 uur kwam ik uit het water, het fietsen ging ook echt goed. Het parcours is wisselend met alles er in, klimmen en dalen. Met in de tweede ronde nog een lekke band in België, een vriendelijke bewoner hield mijn fiets vast op zijn oprit. En keek vol bewondering hoe ik deze lekke band in rap tempo verving. Wel vroeg hij toen ik mijn band vervangen had of ik hierna klaar was in deze warme temperaturen, lachend vertelde ik hem nog dat ik hierna nog een marathon ging doen. Hoofdschuddend draaide hij zich om en mompelde nog wat en schudde zijn hoofd :) De marathon liep zoals ik had verwacht, was zwaar met deze temperaturen. Maar wat een gezellige boel, 4 rondjes die bijna helemaal vol staan met mensen langs de kant die je naam roepen, water geven en wat maar dan ook. De verzorging posten waren top, mensen trokken hun tuinslang naar buiten om voor verkoeling te zorgen. De ijsblokjes waren niet aan te slepen!
Met de aanmoedigen van mijn kinderen, Paul en Carin, Nicole, Jan-Willem en Hilda was het één groot feest.

 

 

De periode na Maastricht en de Challenge Almere
Na Maastricht heb ik weinig tijd voor herstel, ben dan eigenlijk wel gelijk door gegaan met de trainingen voor Almere. De eerste twee weken rustig aan, daarna de focus weer helemaal op Almere. Deze tussenperiode ben ik best wel goed doorgekomen, rustig blijven trainen maar ik voelde me echt fit.
Ben tevreden hoe Almere is gegaan dit jaar, belangrijkste was voor mij de finish en mijn 14 hele van Almere te doen. Met in mijn achterhoofd volgend jaar 15 keer Almere, dat is mijn doel. Zwemmen ging vrij relaxed, in het begin is het echt even vechten om je plekkie. (De Ironman was een ‘rolling start’, red.) Maar daarna lekker kunnen doorzwemmen. Met fietsen begon al snel de ellende, lekke banden op de Dijk van Almere naar Lelystad (binnen 30 km) zorgde voor paniek en stress bij mij. Op de Oostvaardersdijk, waar we dit keer de wind mee hadden, wil je niet moeten stoppen voor pech, was snel door mijn CO2 patronen heen en moest het verder met de hand pompen, echter kreeg ik daar niet voldoende lucht in mijn banden en had ik echt een probleem want mijn banden waren veel te zacht. Hier en daar probeerden toeschouwers je te helpen, zelfs Reinald heeft mij nog geholpen ( wat eigenlijk niet toegestaan is ) met bandjes oppompen. Toen ik de eerste keer van de Dijk afreed, was daar opeens Marjolein op de fiets, even kort gesprekje gehad dat ik pech had gehad en ik of patroontjes nodig had of haar fietspomp! Gelukkig kreeg ik de fietspomp van Marjolein en kon ik zo door fietsen en was ik weer wat gerustgesteld. Wel moest ik regelmatig van de fiets om de banden op te pompen, anders ging het niet goed, zeker niet over de roosters bij ons in Zeewolde. Uiteindelijk kwam ik toch terug in het parc fermée, en dacht alleen “dit is goed gegaan en nou moet er héél wat gebeuren maar die finish ga ik halen”.
De marathon ging voor mij redelijk, afwachten is altijd hoe je na Maastricht in deze korte periode hersteld bent voor nog zo'n inspanning. Tot aan 32 km ging het voor mijn gevoel goed, kon doorlopen en met de aanmoedigingen van iedereen komt het dan ook wel goed. De laatste km’s waren best wel weer zwaar, maar dan begint het aftellen en weet je dat je het gaat halen.
De finish was mooi, met dank aan Coach Inge die deze dag er was voor mij. (Al weer gevraagd voor volgend jaar.) Mijn 14e hele van Almere was binnen, op naar volgend jaar. Sta al ingeschreven en het mooie is dat Almere gelijk een Europese kampioenschap is, en voor mij in een nieuwe leeftijd klasse ; )

Volgend jaar
Verder wil ik de komende jaren lekker blijven sporten, en zie ik wel wat er op het pad komt voor mij. (Het buitenland trekt.) Heb het erg leuk ervaren in het afgelopen voorjaar met de start van het borstcrawl groepje, hier ga ik waarschijnlijk volgend jaar weer mee aan de slag. Graag wil ik mijn ervaring in de triatlon sport delen met mensen, en enthousiast maken voor deze mooie sport.

Wel heb ik gekozen om door te gaan met de trainingen voor mezelf, dit om lekker fit te blijven. Meestal neem ik een pauze, maar kies daar nu niet voor. Ga helemaal voor het nieuwe seizoen, om mijn doel te halen. Voelde mij het afgelopen seizoen echt fit, en dat wil ik graag onderhouden deze winter. Verder wil ik graag het hardlopen proberen weer sterker te maken deze winter, en train dan nu vaker met Marjolein en Jan-Willem voor het hardlopen. En straks hopelijk op de atletiek baan, de snelheid en techniek verbeteren voor zover dat nog kan ; ) En merk ik dat ik door hun tempo en enthousiasme beter ga lopen, als ik alleen loop dan gaat het al snel naar senioren tempo volgens Marjolein ; )

Oh ja, op 05 december om 20:00 uur zit ik achter mijn computer klaar om te proberen mij aan te melden voor de Frysman op 06 juli 2019. Er zijn maar 200 startplekken en afgelopen jaar was het snel uitverkocht.”

 
   

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...