U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Verslag Run-ATB-Run
   (04-11-2018)

 

De opkomst van de door de TVZ-wedstrijdcommissie georganiseerde en DAP Flevoland gesponsorde crossduathlon was niet al te druk bezet, en dat is vreselijk jammer want prachtig weer en een op het oog erg goed georganiseerd evenement rondom het Recreatiecentrum van RCN. Verdient meer deelnemers i.p.v. afvragen of deze nog wel op de wedstrijdkalender moet blijven. De redactie vroeg winnaars Annemarie Rustenburg, vorig seizoen stagiair van Hartger op de maandag zwemavond, binnenkort misschien wel onze looptrainster op de dinsdagavond (op de atletiekbaan) en redelijk recent nog winnares van de Houffaraid in de Ardennen, en Corné Lof, onze onverslaanbare ATB-jeugdheld, naar een reactie op de wedstrijd.


 Annemarie: “Vorig jaar deed ik voor het eerst mee met de Run - ATB - Run, een ander parcours en toen ook heftige weersomstandigheden. Dit jaar een nieuw parcours en prachtig weer, dat biedt perspectief natuurlijk! Mooi loopparcours, afwisselend qua bochten en ondergrond en dat maakte dat ik moeilijk op gang kwam terwijl dat me normaal juist wel goed ligt. Na het 3e rondje wist ik toch wat voorsprong te pakken op de nummer 2 (Annemiek). Na 5 rondes begon ik het mountainbiken met een kleine voorsprong en met Annemiek op je hielen weet je dat je door moet trappen, dus redelijk hard, maar iets behoudend, van start! Na de 3e fietsronde merkte ik dat ik de voorsprong met fietsen iets uitbouwde, dat stelde me gerust want echt hard lopen zag ik niet meer zitten na nog 2 rondes fietsen! Overigens echt een leuk fietsparcours en duidelijk aangegeven! Lopen lekker af kunnen maken, niet meer al te veel kunnen versnellen, maar een prima wedstrijd na een tijd van wat minder wedstrijden! Altijd leuk en gezellig in Zeewolde! “


 

Corné: “Zondag morgen om 8:00 krab ik nog het ijs van de voorruit, het ligt er niet dik op maar toch… Met een tas vol spullen vertrek ik naar Zeewolde om rond 10:00 met Stefan en Tom samen te gaan warm fietsen/lopen. Het zonnetje breekt al lekker door en de beenstukken gaan uit. 

Om 10:55 is keurig de briefing van de organisatie zodat er snel daarna gestart kan worden. Het start ’schot’ valt en er vertrekken ongeveer 20 deelnemers. Zo’n toffe wedstrijd en helaas weinig animo, kom op TVZ! Hier wil je bij zijn! Leon op kop en ik wil per sé in zijn kielzog blijven, we lopen los van de rest van het veld en zometeen komt ook nog mijn favoriete onderdeel: de mountainbike! Hier moet ik het verschil echt maken op Leon, want hij loopt veel sterker dan ik. 

Ik spring vanuit de wisselzone op de fiets en voel bijna direct dat er iets geks met de fiets is, halverwege de eerste ronde besef ik mij dat mijn zadel een goede vijf cm gezakt is. Pas bij het in gaan van de tweede ronde zie ik kans om het zadel weer op hoogte te stellen. Ik blijf flink gas geven en mijn voorsprong is nu ruim anderhalve minuut op de volgende sporter.

Ik geniet van het goede parcours, geen blubber en het tempo kan flink omhoog. Ik stel in de vierde ronde nog eens het zadel naar de juiste hoogte. 

Dan begint het laatste onderdeel met 2,9km hardlopen, het eerste looponderdeel ging over vijf ronden, dit keer drie. Ik loop steady met hartslag.. 71?? De meter was helemaal gezakt en was nu mijn buikritme aan het meten… ach ja… ik ga nu niet zitten prutsen. Ik blijf omkijken om niet verrast te worden door Leon en loop naar de finish!

Met dit fantastische weer wordt elke wedstrijd beter en al helemaal deze! Ook volgend jaar kom ik weer vanuit Arnhem. Bedankt organisatie en doel voor volgend jaar is dubbel zo veel deelnemers!”

 

 

 

Redactie: Hieronder vindt je nog linkjes naar foto's welke tijdens de wedstrijd zijn gemaakt door Michiel van Reen en de uitslag.


 

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...