U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Ventoux by Jan Douma
   (28-09-2018)

De Ventoux was altijd al een populaire berg maar na de veschillende korte verhalen, boeken en films van de laatste jaren lijkt de populariteit van de berg de hoogte van de berg zelf te overstijgen. Jan Douma heeft hem dit jaar ook beklommen en kan hem afvinken. Hoe het hem verging?.....

 Ventoux,

 Om acht uur s ‘morgens vertrek ik met m’n fiets achterop naar Utrecht om daar zoon Pieter jan en schoonzoon Hans op te pikken voor ons fietsdoel dit jaar: de beklimming van de Ventoux.

Goed voorbereid met een bergverzet en alle fiets kleding die ik zo’n beetje bezit, rijden we in 12 uur naar Bedoin waar Hans een B&B heeft geboekt. “ Lily en Paul”. Het prachtige verblijf voor de komende dagen ligt recht tegenover de fontein waar je Strava dient te starten om via de route Bedoin naar de top te fietsen en is helemaal ingesteld op fietsers

Kon niet beter en wat een super mooi weer. Terrasjes zitten vol en iedereen eet lekker buiten. Het plan is de volgende dag gelijk maar omhoog, dan hebben we dat maar gehad.

Allemaal een beetje gespannen. Pj en Hans omdat ze nog nooit een serieuze berg hebben beklommen en ik omdat ik al sinds het weekend daarvoor stevig hoest. De dinsdagavond ervoor nog een testrit gedaan met TVZ en dat ging redelijk maar in de auto onderweg heb ik flink wat uurtjes geslapen. Niet echt een goed teken.

Om negen uur s ’morgens beginnen we in korte broek/mouwtjes aan de beklimming. Tot waar het bos begint draai ik lekker mee maar als de klim serieus begint te worden haak ik al snel af en zie ik de jongens pas boven weer terug.

Nu merk ik duidelijk dat ik niet fit ben. M’n hartslag knalt in no time omhoog naar 170 en meer en ik raak snel buiten adem. Stoppen en bijkomen, gelukkig herstel ik weer snel naar 135 en klim weer verder. Helaas blijft die grap zich telkens herhalen en kan ik niet in een ritme komen. En dat bos houdt maar niet op!!!!!!!!!!!

Ik merk ook aan diegenen die me voorbij fietsen dat hun verzet vaak kleiner is dan dat van mij.      Was klein genoeg voor die compact zei de fietsenmaker. Als je het daarmee niet redt kun je beter thuis blijven. Nou dat laatste speelde wel door mijn hoofd, maar ja, je rijdt geen 2400 km heen en weer om niet met die mooie foto thuis te komen dus gaan met die banaan

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Strepen tellen op de weg en denken aan de Galibier die ik in 2017 mocht fietsen tijdens m’n “petite” Marmotte wat me toen toch echt beter afging. Eindelijk het bos uit en snel even een krentenbol bij het restaurant en op naar de top die prachtig in de zon lag te blinken.

Wat een bijzondere omgeving en wat een super lekker weer. Totaal geen wind en zo’n 22 graden warm. Kon gewoon niet beter.   

Eindelijk de top gehaald in 2.42 waar de jongens me natuurlijk al lang op stonden te wachten. Pj. was in 2.06 naar boven getippeld en Hans 7 minuten later. Knappe prestatie van die jongens voor hun eerste keer.

Koffie en dan naar beneden suizen. Kan ik ook een keer voorop maar ben wel voorzichtig want er gebeuren bijna elke dag wel ongelukken tijdens de afdaling.

De volgende dag staat een rit langs Gorges de la Nesque op het programma. Een prachtige tocht van ongeveer 75 km en 1250 hoogte meters door wijn en lavendel streken en een afdaling zo mooi als ik nog nooit heb gefietst. En weer top weertje die dag. Het gaat goed deze keer, minder steil en ik kan weer goed meekomen en ook genieten.

Zondag zitten we om zes uur al in de auto voor de rit naar huis, wat precies in 12 uur lukt ondanks de zware buien voor Brussel. Al met al een hele mooie ervaring waar we alle drie met veel plezier op terug kijken. Volgend jaar maar met een club TVZ’ers in een busje er naar toe. Dan pas ik m’n verzet nog even aan en zorg voor een goede conditie. 

   

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...