U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Ironman Romagna *de wedstrijd*
   (25-09-2018)

 

IRONMAN ITALY
Door Guido Kwakkel

 Dat was weer een IM om niet te vergeten. 

 Tijdens de briefing werd aangekondigd dat zaterdagochtend een uur voor de start gemeld zou worden met of zonder wetsuit te mogen zwemmen. De beslissing werd een wetsuit swim, ondanks de hoge temperatuur van het water maar met inachtneming de kwallen. Misschien wel de slechtste beslissing van de dag want het was ontploffen in mijn pak. Kon de hitte niet kwijt raken, ook niet met verse aanvoer van water. 


De start was een zogenaamde ‘rolling start’ welke steeds vaker wordt toegepast en een stuk veiliger is. Onder de opkomende zon met AC/DC uit de luidspreker startte ik redelijk voorin de menigte. De eerste lap was iets van 2,5 km gevolgd door een landgang. Hier de tijd om nog verder op te warmen. 

Na de tweede zwemronde een lange run naar de fietsen. Ik heb na het zwemmen even gebruik gemaakt van de verkoelende douche terwijl ik de bovenkant van mijn pak uittrok. Toen snel de fiets op. Zwemmen overigens in 53 minuten gedaan, netjes en tevreden. 

Het fietsen zou ik beheerst doen zodat ik alles voor de marathon zou bewaren. Dus strak op vermogen fietsen en niet laten verleiden om te hard te gaan. Al snel was het druk op het parcours en dan duurt het zomaar 40 km voordat je rustig kunt fietsen zonder te veel op de 12 meter afstand te moeten letten. Er werden vele straffen uitgedeeld voor stayeren, dus dat was goed.  

Halverwege de fietsronde zit een fikse klim, hier ook weer erg verleidelijk om mee te gaan met de menigte, maar nee: eigen plan draaien. Boven gekomen wilde mijn achterderailleur niet meer schakelen en in de afdaling heb ik geprobeerd mijn ketting te verleggen. Dit lukte niet. Ik besloot mij te laten uitrollen naar beneden in de hoop dat ik een mechanieker tegen zou komen. Toen ik 3 km verder was, ben ik toch gestopt en heb mijn derailleur handmatig naar buiten geduwd. Gelukkig pakte de elektronica de positie van de derailleur weer op en functioneerde die weer.

Nadeel van dit oponthoud was wel dat ik helemaal alleen kwam te zitten, maar na een km of 10 kon ik weer aansluiten bij een groepje. Stayeren mag niet maar het mentale voordeel is toch wel een stuk groter in een groep, af en toe even flink doortrappen en weer aansluiten. De jury was er in overdaad dus de regels werden streng nageleefd.  

Bij het ingaan van de tweede fietsronde stonden Gina, Leon en Renee mij aan te moedigen, ik zat er nog super fris bij. 

Voordeel van twee ronden is wel dat je de hobbels en bochten hebt leren kennen, dit koerst toch gemakkelijker. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na voor de tweede keer de klim gehad te hebben was de groep los en fietste ik alleen met een Duitser, ik wilde niet alleen over het afgezette stuk snelweg komen te zitten. De groep voor ons was iets van 500 meter weg en hier wilden wij bij aan zien te sluiten. Net op de snelweg zaten wij erbij. 

Nu de laatste kilometers zien door te komen en zorgen dat ik fris van de fiets kom, nog even een laatste gel en water. Terug in Cervia slingeren we nog wat over rotondes en door de Italiaanse straten. Ik kom fris van de fiets, al voelt mijn lichaam erg warm. 

 

De eerste loop kilometers zijn ervoor om in ritme te komen en hoeven niet hard. Al snel merk ik de hitte op en probeer zoveel als mogelijk te drinken en te  koelen. Binnen 4 kilometer voel ik mij al niet top en krijg ik mijn temperatuur niet naar beneden. 

Rustig doorlopen en de eerste ronde van vier zien door te komen, veel drinken en koelen waar het kan. Ik modder eigenlijk wat door en moet zelfs stoppen omdat het zwart voor mijn ogen wordt, maar ik moet door. Korte pauzes in de schaduw helpen iets en ik zet iedere keer nieuwe richtpunten uit om naar toe te lopen. 

De voedingsposten zijn helaas niet evenredig op het parcours verdeeld, dit maakt sommige stukken zwaar. Ronde 2 en 3 volgen elkaar op en dan hoef ik nog maar 10 km!!!

Bijna gedesoriënteerd loop ik deze uit en daar is dan het rode IRONMAN tapijt, de finish. Ik maak er nog even een klein feestje van, mijn geliefde vrienden en vrouw staan langs de kant. De menigte van mensen maken een bak lawaai en met een tijd van 10:07 uur kom ik over de meet. 

Weer een leerzame dag. Ontevreden met het resultaat, dat helaas wel. Hoe nu verder weet ik nog niet maar er komt vast nog een vervolg. Nu eerst vakantie vieren

Met vriendelijke groet,

 

Guido Kwakkel

 

 

 

   

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...