U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Verslag Challenge Amere
   (13-09-2018)

 
 

Challenge Almere-Amsterdam 2018, een verslag ......
 

Zaterdag ochtend 9 september om 6.05 uur komen twee fietslichten mijn kant op. Ik sta te wachten in het donker bij de golfbaan op Bas Pieterse en Paul Lindeboom. Samen gaan we naar de start van de Challenge Almere en dit gaat natuurlijk op de fiets. “Mogge” is het en we vertrekken eigenlijk direct onder begeleiding van Paul zijn verstraler. Halverwege de Fledite weg begint het al licht te worden. Het is helder en een beetje fris maar prima wedstrijdweer zeggen we tegen elkaar. Ik vind het eigenlijk gewoon koud en denk aan de temperaturen van de afgelopen zomer. Deze bevallen mij veel beter. Stoer door blijven fietsen in het wiel van Bas en Paul, Bas heeft er zin in zo vroeg.

Al bij aankomst in Almere net voor de A6 horen we de speaker van de Challenge duidelijk de wachtende deelnemers en publiek in de juiste stemming te krijgen. Via het fiets/loop parcours langs het Weerwater komen we bij de start/finishlocatie aan van de Challenge, de Esplanade.

Ik ben onder de indruk. Dit is voor mij de 1e keer dat ik zo een groot triathlon evenement van dichtbij meemaak. Terwijl wij staan te kijken naar de Zwemstart van de Professionele atleten komt er ook een parachutist uit de lucht vallen, scheert vlak over de start-boot en valt in het water wat de bedoeling is naast de in het water klaar liggende Triathleten. De start klinkt met een ongelooflijke knal terwijl een vuurpijl de lucht in wordt geschoten. Daar gaat het veld op weg in het water voor hun eerste deel van de hele triathlon Almere-Amsterdam. Hoe mooi is dit !

Ik kijk eens om mij heen en zie nu echt hoe groot deze wedstrijd eigenlijk is. Indrukwekkend hoe een compleet dorp is opgebouwd met een gigantische tent voor de transitie, catering stands, inschrijffaciliteiten en het hele start en finish gebied.

Bruggen die gebouwd zijn over de start en aankomst van het zwemonderdeel en over het loopparcours om eenvoudig naar de catering te lopen.

Ondertussen zijn tevens de professionele dames gestart aan hun hele triathlon waaronder Yvonne van Vlerken en Els Visser de winnares van de Ironman Maastricht 2018. 

Dan op zoek naar Eibert Leusink die aan de start staat van zijn 14e hele triathlon van Almere ! Tja, vindt hem maar eens tussen alle badmutsen met dezelfde kleur. Dan gaan ook de agegroupers voor de hele triathlon van start maar Eibert kunnen we niet vinden tussen alle 550 deelnemers. Die zien we zo wel bij de transitie naar het fietsen.

Even koffie drinken via de VIP tent waar Harry Dobber zijn plek heeft en ons een Cafeïne shot aanbied terwijl wij wachten op de start van de halve Triathlon. Hier gaat het wat makkelijker om de TVZ atleten beter de herkennen. Guido Kwakkel die weer gaat voor de winst samen met zijn broer, JanWillem Schlotter en Alexander Veerman, Krijn Haak. Ron Gauw en Leon en Gina konden we zo snel niet vinden maar Karin wel om ook haar even te spreken na haar onfortuinlijke val vlak voor de Challenge Almere. Maanden van training en dan gebeurt dit vlak voor de wedstrijd, vette pech ! Gelukkig gaat het herstel voorspoedig.

Mooi dat we iedereen even konden spreken en na hun “rolling” zwemstart, waar er 4 atleten tegelijkertijd starten met een tussentijd van 30 seconden lopen wij naar de transitie locatie zodat we zoveel mogelijk TVZ’ ers kunnen aanmoedigen aan het begin van hun 90 of 180 km fietsrondje.

Al snel zien we Guido op weg gaan en daarna Alexander, JanWillem en, ja hoor, ook Eibert kunnen we door een “high 5” succes wensen !

 

  

Wat ik mij iedere keer weer afvraag bij het opstappen op de fiets waarom de elastiekjes voor de fietsschoenen gebruikt worden terwijl de atleten de hekken in rijden of niet eens normaal kunnen opstappen. De beoogde tijdwinst is nu meer een tijdverlies maar wel grappig om het gestuntel te zien van verschillende atleten onder luid applaus van het publiek. Guido heeft hier overigens geen last van !

We pakken onze fietsen en gaan op weg om het fietsparcours tegenovergesteld te rijden richting de Flediteweg waar de atleten via het fietspad 1 of 2 keer langskomen.

Bij de Stichtsebrug aangekomen zien we de auto met de grote klok op het dak ons tegemoet rijden dus daar rijden de koplopers. Perfect !

Evert Scheltinga ligt op kop na een 70 km fietsen achtervolgd door Cameron Wurf, Jaroslav Kovacic, de latere winnaar, Kristian Høgenhaug en Diederik Scheltinga (de broer van ..). Laten we ook Dirk Wijnalda niet vergeten die recentelijk in Maastricht Nederlands kampioen lange afstand werd. Zijn 4e nationale titel alweer.

Yvonne van Vlerken en Els Visser kunnen ook op onze aanmoedigingen rekenen die we op de Winkelweg tegemoet komen. Yvonne, de latere winnares,  is makkelijk te herkennen in haar roze outfit. Een dikke lach valt ons ten deel van haar.

Aangekomen bij de Flediteweg staan daar ondertussen meerdere (TVZ) toeschouwers en wordt het een gezellige boel.

Hele groepen atleten die vanaf het fietspad komen worden toegeschreeuwd en de fietsen worden kritisch beschreven qua prijs en uitvoering. Het is leuk om te zien dat er nog steeds deelnemers zijn op een stalen ros met aan het frame gemonteerde versnellings handels. Zoals Adrian Lammers. Het kan dus gewoon !

Guido, Alexander, Eibert, JanWillem en Krijn komen ook allemaal langs onder luide aanmoedigingen. Super leuk om te zien !

Dan wordt het tijd om deel 2 van de zaterdag te gaan invullen en fietsen we door naar huis met een heel goed gevoel. Thuis aangekomen gaat de “live stream” aan van de Almere Challenge om iedereen te zien die ondertussen aan het loop onderdeel zijn begonnen. Ook hier zien we verschillende TVZ atleten hun top prestatie van deze zaterdag leveren.

De resultaten van iedereen zijn eenvoudig hier ter terug te vinden : http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2018/sep/8/almere/index.html

Guido eindigt op een 2e plek, bij de agegroup 40-44 jaar met een tijd van 04:30:16. Podium dus !

Eibert mag zijn 14e editie met een eindtijd van 13:21:45 bijschrijven. Top prestatie weer !

Hoe leuk was deze zaterdag ochtend om alle atleten te zien, hun aan te moedigen en een hart onder de riem te steken. Ook en de hele Challenge organisatie, dit smaakt naar meer …..

 

Michael Sleijster

 

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...