U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Challenge Almere-Amsterdam
   (03-09-2018)

 
 

Challenge Almere-Amsterdam

Zaterdag 8 september wordt het weer mega-druk op de Zeewolder asfaltwegen nabij de Stille Vallei. In een tijdsbestek van een paar uur komen er dan zo’n 2500 fietsers op een ligstuur voorbij, waaronder zoals gewoonlijk ook weer flink wat TVZ-leden. Sinds het fietsparcours van Challenge Almere-Amsterdam niet meer elk jaar fors op de schop gaat, is het op het einde van de Flediteweg een drukte van belang omdat dit voor de Zeewolder toeschouwers het dichtstbijzijnde fotoshoot punt is.

Triathlon is hot. Dat is een terechte conclusie als je weet dat Ironman Maastricht 2000 deelnemers op de startlijst had staan, en Almere dit aantal dunnetjes overtreft. De ruim 500 Long Distance deelnemers gaan om 07:20 te water. Onder hen bevindt zich met startnummer 725 de recordhouder van TVZ, Eibert Leusink start in het Weerwater voor zijn 20e deelname nadat hij in 1996 zijn debuut maakte. Toentertijd was deze ex-voetballer nog woonachtig in ’t Harde maar werkte al wel in het Baken. Vanaf dat moment heeft het lange werk hem gegrepen en is vooral Almere favoriet. Dit wordt nummer 14, waardoor Eibert volgend jaar zijn hoofddoel hoopt te bereiken en bijgezet gaat worden in de Hall of Fame van Almere naast die andere grootheden met 15 caps.
Extra mooi voor Eibert dat volgend jaar aan Almere het EK is toegewezen!De Middle Distance is onbedoeld het hoofdnummer geworden en telt zaterdag liefst 1369 triatleten. Voor TVZ misschien ook wel het hoofdnummer, want Guido Kwakkel gaat zich weer mengen in de strijd om de podiumplekken in agegroup 35-39. Over Guido hoeven we niet zoveel meer te vertellen, iedereen weet wel dat deze Sportman van het Jaar Europees kampioen werd en inmiddels een schat aan ervaring heeft op lange werk, zowel in als buiten Nederland (Nice, Zurich, Roth en bijna Hawaii).

Ook een schat aan ervaring heeft inmiddels Alexander Veerman. Sinds hij definitief van zijn rugklachten is verlost, is er geen houden meer aan en worden er diverse marathons en hele triathlons aan zijn al redelijk imposante erelijst toegevoegd. Die voorheen vooral illustere fietsevenementen telde, hij sierde zelfs al eens de cover van maandblad Fiets, maar dat was vroeger. Eerder wist hij al persoonlijk te zegevieren in Ironman Roth. Deze halve zal geen probleem worden.

Dat zal het ook niet voor Alexander’s trainingsmaatje Jan-Willem Schlotter, want hij maakt nergens een probleem van. Eindtijden boeien hem niet of nauwelijks, het vizier is slechts gericht op genieten van sporten. De hele triathlon trekt hem totaal niet, ondanks dat hij al wel een aantal marathons uitliep en monstertochten op strandbanden aflegde. Op de middle challenge heeft Jan-Willem al meerdere keren succesvol weten te finishen
.

Wie dat nog nooit eerder wist te doen, is Gina Jans. Geplaagd door knieklachten bleef het meestal bij een rol als zwemmer in een trio-team of als sportmasseur bij de Powerman Zofingen. Sinds een zware maar geslaagde knie-operatie zagen we Gina dit jaar al fier de finishboog van de Flitstriathlon in Nijkerk passeren. Ook Gina is totaal niet geïnteresseerd in een eindtijd en zal te allen tijde haar eigen tempo zwemmen, fietsen en lopen en dat is met haar fysieke geschiedenis al een bijzondere prestatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


De wedstrijdklok en Karin Gouw zijn wel getrouwd met elkaar. Deze fanatieke vijftiger strijd altijd 
voor het hoogst haalbare en zal dat ook komende zaterdag weer doen. Ook Karin was in Zofingen en eerder al deelneemster aan de Middle Challenge, maar ook trailruns zijn favoriet en eigenlijk alles wel wat off-road georganiseerd wordt (zoals de Tri-Ambla). En alles met een stiekem oog gericht op het podium van haar age-group (55-59 Women) en op startnummer 3444. Haar man Ron, en ons voormalige bestuurslid lopen, zal zij ook voor willen blijven. Hamvraag dit jaar is echter: zou Karin  gesponsord worden door Run2Day??

Over bestuursleden gesproken: penningmeester Krijn Haak staat ook op de deelnemerslijst van de halve. Dat zal misschien een snelheidsovertreding gaan opleveren want op sommige wegen mag er niet harder dan 50 km/u gereden worden en dat is voor deze tijdrijder geen probleem. Als de wind zoals gebruikelijk zuid-west staat, moeten we misschien maar op de Oostvaardersdijk gaan kijken?

Krijn begon overigens net als Gina als (fiets)lid van een trio en was net als Alexander vooral te bewonderen in grote fietsevenementen, zoals Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo.

Resteert het benoemen van de deelname van Léon van Dongen. Zijn deelname hangt echter aan een zijden draadje want geplaagd door kuitklachten zal hij pas deze week besluiten om wel of niet deel te nemen. En dat zou jammer zijn, want Léon mag inmiddels gerust een ex-duatleet genoemd worden. Zijn hekel aan zwemmen is al een paar jaar overwonnen en vorig jaar wist hij al in een Ironman in Frankrijk een persoonlijke triomf te vieren.

Naast de bovengenoemde individuele deelnemers mag Challenge Almere zich verheugen op honderden trio en business teams op de hele en halve afstanden. De start van de Middle distance is overigens om 08:20 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...