U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Het jaar 2018 van Eibert Leusink
   (09-11-2018)

 
 

Als iemand van TVZ Eibert Leusink naar de kroon wil steken, heeft hij/zij nog een fikse uitdaging voor de boeg, want dit jaar scoorde Eibert zijn 20e hele triathlon. Bij gebrek aan een TVZ Hall of Fame een terugblik op een memorabel jaar.


 

Pechvol voorseizoen
“Nee, ik ben dit seizoen zeker niet zonder kleerscheuren door gekomen, in januari behoorlijk geveld door de griep en in maart tijdens een training door mijn enkel gegaan. Kostte mij dik 2 maanden dat ik niet kon lopen. Hierdoor kon ik aan een aantal wedstrijden niet deelnemen. (De halve marathon van Harderwijk en de zwem-run van TVZ.)
Daarna tijdens een fietstraining nog op een vluchtheuvel tegen een paal geknald, gelukkig hier van geen ernstige gevolgen aan overgehouden. En gelukkig had ik nog voldoende tijd voor herstel en voorbereiding op mijn eerste wedstrijd, de Zeewolde Endurance, en kwam de Ironman Maastricht niet in gevaar.

Dit jaar had ik ervoor gekozen niet aan veel wedstrijden deel te nemen, dit is mij overigens goed bevallen. Gewoon lekker trainen met zwemmen, fietsen en lopen, beviel mij best wel goed dit jaar. Op het moment dat we naar buiten kunnen, gaan we lekker met een groepje zwemmen, open water is toch iets bijzonder en met het weer wat we afgelopen zomer hadden was het heerlijk buiten te zwemmen, echt van genoten. (Wel de bootjes in de gaten houden, trouwens.)
Op de woensdagen de lange duurritten gepland in voorbereiding op Maastricht, daarnaast op de donderavond met de club de fietstrainingen gedaan. Met op zaterdag de combinatie fietsen/lopen, eerst met de club fietsen en aansluitend zelf gaan lopen. Zo trainde ik op de zaterdag, los van het zwemmen, de afstanden fietsen 100/120 km en lopen van 15/20 km. En dan op de zondagochtend nog de lange duurloopjes.

Ironman Maastricht
Maastricht was geweldig, zo jammer dat ze deze mooie wedstrijd van de kalender hebben gehaald. Samen met Paul Hundscheidt en Bas Pieterse deelgenomen aan de Ironman Maastricht wedstrijd. Mijn derde keer dat ik in Maastricht mee heb gedaan. In voorbereiding op Maastricht, als we buiten gingen zwemmen, al bewust zonder wetsuit gezwommen, hier heb ik veel profijt van gehad in Maastricht. Het zwemmen in de warme Maas (zonder wetsuit 26 graden) was heel relaxed, in 1.15 uur kwam ik uit het water, het fietsen ging ook echt goed. Het parcours is wisselend met alles er in, klimmen en dalen. Met in de tweede ronde nog een lekke band in België, een vriendelijke bewoner hield mijn fiets vast op zijn oprit. En keek vol bewondering hoe ik deze lekke band in rap tempo verving. Wel vroeg hij toen ik mijn band vervangen had of ik hierna klaar was in deze warme temperaturen, lachend vertelde ik hem nog dat ik hierna nog een marathon ging doen. Hoofdschuddend draaide hij zich om en mompelde nog wat en schudde zijn hoofd :) De marathon liep zoals ik had verwacht, was zwaar met deze temperaturen. Maar wat een gezellige boel, 4 rondjes die bijna helemaal vol staan met mensen langs de kant die je naam roepen, water geven en wat maar dan ook. De verzorging posten waren top, mensen trokken hun tuinslang naar buiten om voor verkoeling te zorgen. De ijsblokjes waren niet aan te slepen!
Met de aanmoedigen van mijn kinderen, Paul en Carin, Nicole, Jan-Willem en Hilda was het één groot feest.

 

 

De periode na Maastricht en de Challenge Almere
Na Maastricht heb ik weinig tijd voor herstel, ben dan eigenlijk wel gelijk door gegaan met de trainingen voor Almere. De eerste twee weken rustig aan, daarna de focus weer helemaal op Almere. Deze tussenperiode ben ik best wel goed doorgekomen, rustig blijven trainen maar ik voelde me echt fit.
Ben tevreden hoe Almere is gegaan dit jaar, belangrijkste was voor mij de finish en mijn 14 hele van Almere te doen. Met in mijn achterhoofd volgend jaar 15 keer Almere, dat is mijn doel. Zwemmen ging vrij relaxed, in het begin is het echt even vechten om je plekkie. (De Ironman was een ‘rolling start’, red.) Maar daarna lekker kunnen doorzwemmen. Met fietsen begon al snel de ellende, lekke banden op de Dijk van Almere naar Lelystad (binnen 30 km) zorgde voor paniek en stress bij mij. Op de Oostvaardersdijk, waar we dit keer de wind mee hadden, wil je niet moeten stoppen voor pech, was snel door mijn CO2 patronen heen en moest het verder met de hand pompen, echter kreeg ik daar niet voldoende lucht in mijn banden en had ik echt een probleem want mijn banden waren veel te zacht. Hier en daar probeerden toeschouwers je te helpen, zelfs Reinald heeft mij nog geholpen ( wat eigenlijk niet toegestaan is ) met bandjes oppompen. Toen ik de eerste keer van de Dijk afreed, was daar opeens Marjolein op de fiets, even kort gesprekje gehad dat ik pech had gehad en ik of patroontjes nodig had of haar fietspomp! Gelukkig kreeg ik de fietspomp van Marjolein en kon ik zo door fietsen en was ik weer wat gerustgesteld. Wel moest ik regelmatig van de fiets om de banden op te pompen, anders ging het niet goed, zeker niet over de roosters bij ons in Zeewolde. Uiteindelijk kwam ik toch terug in het parc fermée, en dacht alleen “dit is goed gegaan en nou moet er héél wat gebeuren maar die finish ga ik halen”.
De marathon ging voor mij redelijk, afwachten is altijd hoe je na Maastricht in deze korte periode hersteld bent voor nog zo'n inspanning. Tot aan 32 km ging het voor mijn gevoel goed, kon doorlopen en met de aanmoedigingen van iedereen komt het dan ook wel goed. De laatste km’s waren best wel weer zwaar, maar dan begint het aftellen en weet je dat je het gaat halen.
De finish was mooi, met dank aan Coach Inge die deze dag er was voor mij. (Al weer gevraagd voor volgend jaar.) Mijn 14e hele van Almere was binnen, op naar volgend jaar. Sta al ingeschreven en het mooie is dat Almere gelijk een Europese kampioenschap is, en voor mij in een nieuwe leeftijd klasse ; )

Volgend jaar
Verder wil ik de komende jaren lekker blijven sporten, en zie ik wel wat er op het pad komt voor mij. (Het buitenland trekt.) Heb het erg leuk ervaren in het afgelopen voorjaar met de start van het borstcrawl groepje, hier ga ik waarschijnlijk volgend jaar weer mee aan de slag. Graag wil ik mijn ervaring in de triatlon sport delen met mensen, en enthousiast maken voor deze mooie sport.

Wel heb ik gekozen om door te gaan met de trainingen voor mezelf, dit om lekker fit te blijven. Meestal neem ik een pauze, maar kies daar nu niet voor. Ga helemaal voor het nieuwe seizoen, om mijn doel te halen. Voelde mij het afgelopen seizoen echt fit, en dat wil ik graag onderhouden deze winter. Verder wil ik graag het hardlopen proberen weer sterker te maken deze winter, en train dan nu vaker met Marjolein en Jan-Willem voor het hardlopen. En straks hopelijk op de atletiek baan, de snelheid en techniek verbeteren voor zover dat nog kan ; ) En merk ik dat ik door hun tempo en enthousiasme beter ga lopen, als ik alleen loop dan gaat het al snel naar senioren tempo volgens Marjolein ; )

Oh ja, op 05 december om 20:00 uur zit ik achter mijn computer klaar om te proberen mij aan te melden voor de Frysman op 06 juli 2019. Er zijn maar 200 startplekken en afgelopen jaar was het snel uitverkocht.”

 
   

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Verslag Run-ATB-Run
   (04-11-2018)

 

De opkomst van de door de TVZ-wedstrijdcommissie georganiseerde en DAP Flevoland gesponsorde crossduathlon was niet al te druk bezet, en dat is vreselijk jammer want prachtig weer en een op het oog erg goed georganiseerd evenement rondom het Recreatiecentrum van RCN. Verdient meer deelnemers i.p.v. afvragen of deze nog wel op de wedstrijdkalender moet blijven. De redactie vroeg winnaars Annemarie Rustenburg, vorig seizoen stagiair van Hartger op de maandag zwemavond, binnenkort misschien wel onze looptrainster op de dinsdagavond (op de atletiekbaan) en redelijk recent nog winnares van de Houffaraid in de Ardennen, en Corné Lof, onze onverslaanbare ATB-jeugdheld, naar een reactie op de wedstrijd.


 Annemarie: “Vorig jaar deed ik voor het eerst mee met de Run - ATB - Run, een ander parcours en toen ook heftige weersomstandigheden. Dit jaar een nieuw parcours en prachtig weer, dat biedt perspectief natuurlijk! Mooi loopparcours, afwisselend qua bochten en ondergrond en dat maakte dat ik moeilijk op gang kwam terwijl dat me normaal juist wel goed ligt. Na het 3e rondje wist ik toch wat voorsprong te pakken op de nummer 2 (Annemiek). Na 5 rondes begon ik het mountainbiken met een kleine voorsprong en met Annemiek op je hielen weet je dat je door moet trappen, dus redelijk hard, maar iets behoudend, van start! Na de 3e fietsronde merkte ik dat ik de voorsprong met fietsen iets uitbouwde, dat stelde me gerust want echt hard lopen zag ik niet meer zitten na nog 2 rondes fietsen! Overigens echt een leuk fietsparcours en duidelijk aangegeven! Lopen lekker af kunnen maken, niet meer al te veel kunnen versnellen, maar een prima wedstrijd na een tijd van wat minder wedstrijden! Altijd leuk en gezellig in Zeewolde! “


 

Corné: “Zondag morgen om 8:00 krab ik nog het ijs van de voorruit, het ligt er niet dik op maar toch… Met een tas vol spullen vertrek ik naar Zeewolde om rond 10:00 met Stefan en Tom samen te gaan warm fietsen/lopen. Het zonnetje breekt al lekker door en de beenstukken gaan uit. 

Om 10:55 is keurig de briefing van de organisatie zodat er snel daarna gestart kan worden. Het start ’schot’ valt en er vertrekken ongeveer 20 deelnemers. Zo’n toffe wedstrijd en helaas weinig animo, kom op TVZ! Hier wil je bij zijn! Leon op kop en ik wil per sé in zijn kielzog blijven, we lopen los van de rest van het veld en zometeen komt ook nog mijn favoriete onderdeel: de mountainbike! Hier moet ik het verschil echt maken op Leon, want hij loopt veel sterker dan ik. 

Ik spring vanuit de wisselzone op de fiets en voel bijna direct dat er iets geks met de fiets is, halverwege de eerste ronde besef ik mij dat mijn zadel een goede vijf cm gezakt is. Pas bij het in gaan van de tweede ronde zie ik kans om het zadel weer op hoogte te stellen. Ik blijf flink gas geven en mijn voorsprong is nu ruim anderhalve minuut op de volgende sporter.

Ik geniet van het goede parcours, geen blubber en het tempo kan flink omhoog. Ik stel in de vierde ronde nog eens het zadel naar de juiste hoogte. 

Dan begint het laatste onderdeel met 2,9km hardlopen, het eerste looponderdeel ging over vijf ronden, dit keer drie. Ik loop steady met hartslag.. 71?? De meter was helemaal gezakt en was nu mijn buikritme aan het meten… ach ja… ik ga nu niet zitten prutsen. Ik blijf omkijken om niet verrast te worden door Leon en loop naar de finish!

Met dit fantastische weer wordt elke wedstrijd beter en al helemaal deze! Ook volgend jaar kom ik weer vanuit Arnhem. Bedankt organisatie en doel voor volgend jaar is dubbel zo veel deelnemers!”

 

 

 

Redactie: Hieronder vindt je nog linkjes naar foto's welke tijdens de wedstrijd zijn gemaakt door Michiel van Reen en de uitslag.


 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Een ALV mét !
   (03-11-2018)

 

 

De laatste lantaarnpalen laat ik achter me en ik rijd verder de duisternis in. De weg wordt smaller en wordt nu slechts nog verlicht door het schijnsel van de koplampen. Een haasje schiet vlak voor de auto de weg over. Hij heeft geluk vanavond, zijn leven blijft gespaard. Plotseling zie ik voor me de contouren van mijn eindbestemming opdoemen. Waar ik ben? Op deze doordeweekse avond? In het buitengebied van Zeewolde, op weg naar de Algemene Leden Vergadering van de TVZ. Waarom daar....? Omdat wij zo’n mooie vereniging zijn...!

 


 

We zijn vanavond te gast bij TVZ-lid van Jolanda van Beusichem. Toen het bestuur vroeg aan de leden om mee te denken over een gratis vergaderlocatie, stelde zij de garage van haar boerderij beschikbaar. Een mooi gebaar waardoor de club weer wat kosten kan besparen.

Binnen branden de kachels en staan thee, koffie en heerlijke cake al klaar. Ondertussen is Remi al druk in de weer met het aansluiten van de twee TV-schermen die hij geregeld heeft voor deze avond. Wat geweldig dat de TVZ zulke leden in haar midden heeft!

Ik ben benieuwd hoe de opkomst vanavond zal zijn. Het blijft eerst nog angstvallig rustig maar iets na achten druppelen de eerste leden binnen. Ik zie veel trouwe bezoekers van de ALV’s en uiteindelijk vult de garage zich met zo’n twintig leden.

We hebben aardig wat punten op de agenda staan (een inhoudelijk verslag van de ALV volgt!) en het is mooi om te zien hoe betrokken iedereen is. Vragen worden gesteld, ideeën worden geopperd, zorgen worden gedeeld, hulp wordt aangeboden en er wordt regelmatig gelachen tussendoor. Als aan het eind het plan 2020 er nog eens bij wordt gehaald, is te zien hoe goed de TVZ op weg is met het bereiken van de lange termijndoelstellingen die een paar jaar terug gesteld zijn. En.. benadrukt Thomas nog even, dat kan niet zonder de inzet van alle vrijwilligers van de TVZ. We kunnen trots zijn dat wij als club zoveel vrijwilligers hebben, waar andere verenigingen soms moeten grijpen naar noodmaatregelen vanwege een gebrek aan vrijwilligers.

Na afloop van de vergadering ‘gaat de bar open’ en wordt er nog volop nagepraat. Plots zwaait de garagedeur open en wordt er heerlijk geurende verse friet naar binnen gebracht. ‘Friet van Beus’ van eigen grond (https://www.frietvanbeus.nl). Wat een verrassing is dat! Iedereen laat zich deze ‘ALV mét’ smaken.

Iets voor elven stap ik de auto weer in. Dit keer volg ik de rode achterlichten van andere TVZ-ers die voor mij rijden. Terug naar Harderwijk, maar inmiddels aardig verknocht aan de polder en deze mooie club!

Marije de Jong

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Halloween Ride Eerbeek
   (29-10-2018)

 

 

Oktober 2018, Ghost Town Eerbeek is al de hele maand in de ban van Halloween. Verschillende evenementen laten het hele dorp en ver daarbuiten genieten van alle engs wat Halloween te bieden heeft….

 

 

 

 

 

 

Nadat vorige week de Halloween Parade werd bezocht, samen met opa, oma en de kids, besloten José en ik dat het wat spannender mocht. Deze week werd daarom voor de 3e keer deelgenomen aan de Halloween Ride Eerbeek. Dit keer geen sportief evenement maar een fietstocht vol angst, spanning en beleving. Ruim 3000 deelnemers van Texel tot Vaals en Groningen tot Brabant waren naar Eerbeek gekomen om mee te griezelen.

Na de kids bij opa en oma gedropt te hebben en bij het vallen van de duisternis, vertrokken wij op de fiets richting “De Bhoele”. Na het ophalen van onze startbewijzen was er geen weg meer terug. Gewapend met slechts een warme jas en onze fiets gingen wij op pad. Al snel kwamen wij terecht in een wereld vol spoken, griezels en zombies. Verdwalen was niet mogelijk, alleen of je het einde zou halen was maar de vraag. Maar goed, deelname was op eigen risico zoals vermeld bij de inschrijving. Na een gezamenlijke route van ongeveer 3 kilometer kon een keuze gemaakt worden uit 4 uitgepijlde routes: 2 dorpsroutes en 2 ATB-routes. Wij besloten als eerste voor dorpsroute ‘Ghost Town’ te kiezen. Nadat wij langs de fysiotherapeut fietsten, waar enkel bloedige behandelingen werden gegeven, vervolgden wij onze route. Diverse bedrijven hadden de deuren geopend. Fietsend door donkere loodsen, een tunnel des doods tot gewogen worden op de heksenwaag bij papierfabriek DS Smith begaven wij ons in een wereld waar alle ingrediënten voor een spannende rit aanwezig waren.

Op de Boerhaavelaan stond een ware file van fietsers. De enige optie was afstappen en met de fiets aan de hand door de poort waar “From Heaven to Hell” boven stond. Waar wij in het wit werden ontvangen en welkom werden geheten in de hemel werd het alsmaar donkerder om uiteindelijk in de hel te eindigen.

Nadat wij dorpsroute ‘Ghost Town’ hadden overleefd, werd gestart aan dorpsroute ‘Scary Movie’. Ook op deze route reden wij door een wereld vol angst en spanning. Van de ene nachtmerrie fietsten wij door naar de volgende. Van de Griezeldoorn (Gaspeldoorn), door de brandweerkazerne via de waterzuivering waar iedere keer weer kosten nog moeite werden gespaard om de deelnemers de stuipen op het lijf te jagen. Na gelukkig ook ‘Scary Movie’ te hebben overleefd, keerden wij huiswaarts. Een beetje fris was het wel maar het weer was perfect voor een griezelige avond.

Vele buurten en bedrijven hadden alles uit kast getrokken om deelnemers een Halloween Ride te geven die niet snel vergeten zal worden. Al met al een geslaagd evenement en in 2020 zijn wij zeker weer van de partij! Ga jij de volgende keer ook? Als je durft tenminste….

                                                www.halloweeneerbeek.nl

 

   
     

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Verslag Marathon van Amsterdam
   (21-10-2018)

 

Zondag morgen 6.45 pikt Paul Hundscheidt mij thuis op en rijden we naar Amsterdam. Paul als doorgewinterde marathon loper weet de juiste parkeerplek te vinden dichtbij de start, waardoor we ruim op tijd bij de sporthallen zuid aankomen. Relaxt als Paul is, haalt hij op dat moment zijn startnummer op (ik, op van de zenuwen, was vrijdag al even heen en weer gereden). We hebben ruim de tijd even rustig koffie te drinken in de sportkantine en te kijken naar die enorme mensen massa. Wat een heerlijk sfeertje ‘s morgens vroeg al.


 

Na de koffie gaat Paul nog even rustig terug naar zijn auto om zich om te kleden voor de marathon, zou ik er na 43 hele marathons ook zo relaxt onder zijn? Ik was vanaf 3 uur ‘s morgens wakker en stond om 5.30 al springlevend in mijn hardloopkleren naast mijn bed.

Nog steeds ruim op tijd besluiten we naar de start te lopen, ik voel me vol energie en ben klaar om te rennen, lastig om nog ruim een uur te moeten wachten tot het startschot klinkt. Paul voegt zich in het roze vak want heeft als doel 3.30 te lopen, ik heb 4.15 opgegeven dus start in groen. Daar sta je dan, een uur voor de start te wachten. Als tijd verdrijf ga ik in de langste rij voor de Dixie staan, na een half uur ben ik aan de beurt, nu nog een half uur beetje rekken, heen en weer lopen en koukleumen. Zou Paul nu niet ook een beetje zenuwachtig zijn?

Om half 10 begint de start, ik had gehoopt dan ook direct te mogen lopen, beetje naïef in die chaos van mensen. Uiteindelijk mocht ons startvak om 9.45 vooruit bewegen, meer dan dat was het door de drukte niet. Ik voelde me vol energie en die moest ik kwijt, maar wat een mensenmassa, het was zigzaggen om de mensen heen en ellenbogen werk tussen de mensen door, dit duurde zeker de eerste 10 km. Het stuk langs de Amstel was niet veel beter, af en toe ben ik maar een stukje over het gras gegaan om wat mensen in te halen. Voor Paul was dat iets beter omdat hij kon starten tussen mensen die dezelfde snelheid liepen, zelf had ik 4 uur voor ogen en bevond me tussen mensen die genoegen namen met 5 uur, leermomentje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij 15 km voelde ik m’n spiertjes al een beetje protesteren. Dit was ik niet gewend, maar het zou wellicht de griep van afgelopen week kunnen zijn die er nog even uitgelopen moest worden, gelukkig verdween dit ook vrij snel weer.

Precies halverwege liep de mensen massa weer behoorlijk vast, Paul vertelde mij naderhand dat hij hier ook veel last heeft gehad van de drukte, mensen die stopten met kramp of langzamer gingen lopen. Zowel Paul als ik hadden geen klachten en dan  is het best frustrerend niet lekker door te kunnen lopen.

Na het 21 km punt begon het lekker door te lopen, er kwam meer ruimte in de weg. Het weer was perfect, af en toe kwam het zonnetje zelfs even door, genieten! We konden beide prima ons tempo vast houden tot de finish, niet slecht!

Paul finisht in 3.29 en ik in 3.49, beide zeer tevreden en alweer zin om uit te kijken naar een volgende marathon!

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Meewind Koers, saai.
   (20-10-2018)

 
 

Afgelopen zondag 14 oktober hebben een 12 tal TVZ-ers de Meewind Koers gereden. Eerst maar even de titel uitleggen. Het was schitterend weer, het was een mooie tocht, het was prima verzorgd, het was gezellig. Eigenlijk dus een soort van saai om over te vertellen. Maar dat zou de dag ook meteen weer tekort doen. Vandaar onderstaand verslag.


 

Nadat er zaterdag 13 oktober door een aantal al ingefietst was om de benen op “spanning” te zetten en anderen zich wilden sparen om deze zondag te  knallen, was het zondag D-day en wat voor een dag.

Om 8.30 verzamelen bij het Baken en achter elkaar aan naar hartje Amersfoort, waar we op 200m van de start in een parkeergarage konden parkeren. Hier was het een drukte van belang met alle fietsers die mee gingen doen aan de verschillende afstanden die er waren. Nadat wij allen gesoigneerd waren (moesten we wel zelf doen) konden we al vlot van start. Eerst maar Amersfoort uit.


  De haantjes, helden


Zoals te verwachten, en kuddedieren als wij mensen toch zijn, fietsten wij al binnen de eerste 3 kilometer fout. Te enthousiast begonnen, dus even een stukje terug en het juiste spoor weer oppakken. De rest van de tocht hebben we overigens wel in 1 keer goed gereden, mede doordat de route ook goed was aangegeven.

Hoewel ik zelf niet (meer) zo ben van de massale toertochten, werd ik, en ook mede TVZ-ers, aangenaam verrast dat er in ons redelijk bekende gebied (we fietsen o.a. in de buurt van Amerongen) toch zoveel mooie weggetjes en paden zijn waar we nog nooit hebben gereden. 


Geheime onderdelen worden gemonteerd, als niemand dat maar ziet.


Een toertocht heeft toch vaak een terugkerend kenmerk en dat is dat je vaak in een soort van lang lint aan het rijden bent. Wij van TVZ zijn niet echte toerrijders al, proberen we dat steeds wel, maar we houden toch ook wel erg van een beetje doorrijden en dus reden wij ook veel van groepje naar groepje wat op de vaak bredere landwegen (i.v.m. inhalen) ook prima kon. Na een kilometer of 70, wij waren net lekker op dreef, was daar al de eerste ravitailleringspost waar je van alles kon krijgen. Dit hebben wij uiteraard ook goed gedaan. Na een ruime pauze (met sanitaire stop) gingen we weer verder. In het eerste deel hadden we de Amerongse berg gehad die iedereen lekker in zijn/haar eigen tempo op kon fietsen. In het 2e deel kwamen er wat korte klimmetjes in de buurt van Maarn. De heuveltjes gingen vandaag verrassend makkelijk, dit is ook wel eens anders (of zit kunnen of niet kunnen echt tussen je oren).

 

 

 

 

 

 

 Bij ca. 100km was daar al de 2e bevoorradingsstop, wederom goed verzorgd. Hier werden blijkbaar de remmen vast losser gezet voor de sprint die nog moest komen.

Hier waren de gratis pannenkoeken (niet deze heren) te verkrijgen. 


Nog een klein stukje rijden en daar waren we plotseling op vliegbasis Soesterberg. Persoonlijk vind ik het iedere keer weer apart om een landingsbaan op te rijden. Los van het feit dat het gewoon een mooi gebied is met de nodige historie, inclusief een mooi museum van oude en modernere oorlogsvlieg- en voertuigen. Een aanrader kan ik zeggen als je van geschiedenis houdt.

Op deze landingsbaan was 750meter uitgezet om een groepssprint te houden.


Ready for take off….


De opmerkzame lezer heeft natuurlijk opgemerkt dat er maar 10 man/vrouw staan. Dat klopt, de andere 2 stonden al bij de finish… Tja, wie heeft er gewonnen? De fotofinish wordt nu nog bestudeerd.

Na deze beleving moesten we nog een klein stukje naar de finish van de toertocht weer in hartje Amersfoort. Waar we werden opgewacht door de enthousiaste dames van Vifit, een van de sponsoren van de toch.

 


Fotofinish, ze zijn er uit. Oh ja, er moet nog wel even afgerekend worden voor deze uitslag…


 

 

Naschrift: De organisatie van de Meewind Koers gaat (proberen) volgend jaar 120 km Meewind te organiseren. Om dat te controleren moet TVZ er natuurlijk volgend jaar wel weer bij zijn.

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Remi fietste de Boswachter eruit
   (17-10-2018)

 

 

De redactie wendde zich vooraf tot Rémi Jansen, steevast een van de gegadigden voor het podium. Een topklassering zag Rémi duidelijk minder zitten: “…zelf heb ik niet echt hoge verwachtingen. Het is kurkdroog, dus één racebaan.” Kijken wiens glazen bol het beste blik op de toekomst heeft.

 


 Het weer was vanochtend meteen al super dus ik had er zin in. Bij de start stond ik naast de winner van vorig jaar. Hij gaf aan niet in topvorm te zijn maar er stonden toch wel een aantal andere kanonnen. Dat bleek dan ook direct vanaf de start. Het eerste stuk werd er flink doorgetrokken en ik schat ergens op een 15e plek te hebben gereden. Bij het eerste mulle stukje zand naast de sloot bleef er ineens nog maar een man of 11 over.


Het tempo lag voor mij eigenlijk te hoog maar ik ging ervan uit dat dit wel zou zakken. Dit viel erg tegen en helemaal toen bij het bultje bij de start van het scoutingterrein voor mij een stuurfout werd gemaakt. Daar reden 9 man weg. Met een gat van zo'n 200 meter lukte het mij eindelijk bij het stukje asfalt van het Erkemederpad weer aan te sluiten bij de kopgroep. Een stukje door het bos en op het fietspad aangekomen dacht Corné waarschijnlijk; dit is een te grote groep. Het tempo werd nog even opgevoerd en na het stuk door het bos was er nog een groep van 6.

 

 

 

 

 

 


Er werd nog steeds stug doorgereden. Tijdens de 2e lus kwam ons net voor het "Hans van Sloten rondje" nog een paard tegemoet. Die draaide gelukkig om zodat wij verder konden. Dit was een welkome rustpauze voor mij. De kopmannen waren ook uitgerust in die 30 seconden en trokken weer vol door. In een bocht net na een fietspad kwamen er 2 man te vallen. Zelf kon ik door de bosjes rennen en de race hervatten. De twee kopmannen waaronder de winner hadden een behoorlijk gat wat ik niet meer dicht kon rijden.

Corné kwam kort na het begin van de aangepaste route van achteren aan en nam de kop van mij over. Eenmaal op het asfalt bij de Groene Schuur aangekomen bedacht ik mij geen moment en zette de sprint aan. Er was voor mij weinig keus want op het stukje daarna met die bochten en het gras heb ik al vaker de strijd verloren. Het lukte en ik kon de twee man achter mij laten waardoor ik een 3e plaats veroverde. Totaal niet verwacht maar wel erg leuk om weer eens goed te presteren.

 

Corné kwam kort na het begin van de aangepaste route van achteren aan en nam de kop van mij over. Eenmaal op het asfalt bij de Groene Schuur aangekomen bedacht ik mij geen moment en zette de sprint aan. Er was voor mij weinig keus want op het stukje daarna met die bochten en het gras heb ik al vaker de strijd verloren. Het lukte en ik kon de twee man achter mij laten waardoor ik een 3e plaats veroverde. Totaal niet verwacht maar wel erg leuk om weer eens goed te presteren.

 

 

 

 

 

 
 
   

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Interview met.......
   (15-10-2018)

 
 

Op de oproep die de webredactie uitte, kregen we een aantal reacties. De allereerste was het verzoek om Marjolein Keijzer te interviewen, want bijna aan de start van haar deelname aan de marathon van Amsterdam op zondag 21 oktober. Dat is niet het enige interessante aspect, want Marjolein maakte in juni haar triathlon debuut en stroomde TVZ binnen vanuit de zwemopleidingsploeg. Tri onderwerpen voor de prijs van één.


 

Marjolein, hoe zag je sportieve carrière er in hoofdlijnen uit voordat je het afgelopen jaar besloot aan de Endurance deel te nemen?
Hardlopen is één van mijn passies, dat doe ik al jaren. Ik heb een jong gezin en een pittige, maar super leuke, baan waar veel van mij gevraagd wordt, hardlopen heb ik echt nodig om mijn hoofd leeg te maken. Ik heb een aantal halve marathons gedaan en in April dit jaar voor het eerst de hele van Rotterdam. Vorig jaar kreeg ik een mountainbike cadeau en pakte ik ook het fietsen op. Alleen dat zwemmen is iets waar ik, zacht gezegd, geen talent voor heb. Mijn man besloot me voor mijn 37e verjaardag een zwemles cadeau te doen, hij zag mijn plezier in de verschillende sporten en wilde dat duwtje richting een triathlon wel geven (niet wetende dat ik daardoor van 3 naar 5 of 6 dagen sporten per week ging ;-)). Doodeng, maar ik besloot me aan te sluiten bij het trimzwem-clubje op de maandag. Na 3 maanden was ik er klaar mee, ik kon er niks van en werd geregeld halverwege de les uit het water gehaald omdat ik blauw aanliep. Hier lag duidelijk niet mijn talent en ik voelde mij keer op keer voor schut staan tussen de mensen die wel konden zwemmen. Ik richtte me volledig op de marathon van Rotterdam en liet het fietsen en zwemmen links liggen. Toch knaagde er wel wat, vooral door de enthousiaste gesprekken met Dennis Mijer over zijn Ironman en de TVZ vereniging. Dankzij Dennis kon ik me, dit voorjaar, nog net bij het borstcrawl clubje aansluiten om nog een laatste poging tot zwemmen te wagen…”

Hoe vond je de voorbereiding vanuit TVZ op de Endurance (dus met name de zwem ‘opleiding’ van Eibert en Hartger)?
Haha mooie vraag, tja dat zwemmen… Ik heb er inmiddels een haat-liefde verhouding mee. Ik vind het ontzettend leuk om iets te leren wat ik nog niet kan, maar kwam geregeld gedemotiveerd thuis na een zwemles. Ik ben behoorlijk ongeduldig, perfectionistisch en ik kan slecht tegen kritiek, niet zulke beste eigenschappen om mij te leren zwemmen dus. Hartger is een aardige man, maar wat een onmogelijke oefeningen kan hij bedenken! Die maandagen waren echt killing voor mijn zelfvertrouwen. Toch lukte het Eibert om mij steeds weer te motiveren om door te gaan, hij hanteert de iets softere aanpak en zei (of het waar is, is een tweede) geregeld dat ik wel degelijk vooruit ging. Toen het buitenseizoen zich aandeed werd ik enthousiast en kon ontzettend genieten van het zwemmen in het open water. Dit gaf me net voldoende vertrouwen om me, drie weken voor datum, aan te melden voor de Endurance sprint. Omdat mijn focus alleen op het zwemmen lag, was ik voor het gemak vergeten dat ik ook moest fietsen. Twee weken voor de Endurance schafte ik nog gauw een racefiets aan en kon daar net twee keer op fietsen voor de Endurance, gelukkig ging dit prima. Ik bestookte Dennis met veel en vooral veel onnozele vragen en begon al met al goed voorbereid aan de Sprint!”

Hoe ziet je terugblik op de 1/8 triathlon van de Endurance er uit?
“Wat een adrenaline bom was ik, ik stuiterde al voor de start en dit deed ik twee dagen daarna nog. Ik vond het ontzettend leuk. Het zwemmen ging voor mijn doen goed, ik kwam niet als laatste het water uit, dus mijn missie was geslaagd! Fietsen ging super, ik kon flink wat fietsers inhalen op de dijk waardoor ik mijn zwemachterstand kon verkleinen. Hardlopen is mijn ding, dus ik dacht; ‘5 km is niks, dat moet ik super snel kunnen doen’, dat viel toch een klein beetje tegen na het zwemmen en fietsen. Uiteindelijk kwam ik na 1.31 de finish over en was ik dik tevreden! Als ik eraan terug denk ga ik weer stuiteren!

 

 

 

De adrenaline werkte de volgende dag nog door waardoor ik tijdens de 10EM, van de Endurance, op de tweede plaats belandde , wat een mooi sportweekend! Ik wil meer!!!”

Inmiddels ben je bijna gereed met je voorbereiding op de marathon van Amsterdam? Hoe is de voorbereiding verlopen?
Na Rotterdam liep ik elke week een afstand van 21 km en daarnaast 1 of 2 korte loopjes, de stap naar een tweede marathon dit jaar was daardoor niet zo groot. Rotterdam liep ik met een rugblessure en hierdoor veel te weinig kilometers in de benen, ik deed er 4.38 over, maar heb ik wel ontzettend genoten. Er wordt mij geregeld gevraagd welk schema ik volg, waarop ik steevast antwoord dat ik geen schema heb. Stiekem heb ik er drie en probeer ze alle drie te combineren, ik heb drie boeken gelezen over hardlopen en struin het internet af naar tips in de hoop dat ik er alles aan gedaan heb om goed de marathon te kunnen volbrengen. De trainingen verliepen erg goed, mede dankzij de afwisseling met fietsen en zwemmen voel ik me topfit en heb ik geen last van blessures. Twee weken terug, tijdens de 30 van Almere, kwam ik na precies 2.30 lachend over de finish. Dit was voor mijn doen een hele snelle wedstrijd en tevens de laatste lange training voor Amsterdam. Ik ben er klaar voor, als alles mee zit loop ik ‘m in 4 uur (dit durf ik nog niet hardop te zeggen).”

Heeft de 1/8-triathlon dusdanig goed gesmaakt dat je al bezig bent met triathlonplannen voor 2019?
Absoluut, vorige maand heb ik meegedaan aan de Pareltriathlon, dat ging goed, dus het wordt tijd om de afstanden te gaan verlengen. De volgende stap is de OD, daarna zien we wel verder…

Zwemmen is de grote uitdaging en deze uitdaging ligt niet alleen bij mij, maar ook bij Eibert. Hij heeft mij na de borstcrawl cursus de hele zomer door getraind, we gingen trouw twee keer per week het open water in. De lessen zetten we nu weer door in het zwembad, naast de les van Hartger (ik begin zijn lessen steeds meer te waarderen J ) op de maandag, helpt Eibert mij op woensdag de techniek onder de knie te krijgen. We hebben de afspraak dat als het hem lukt mij, voorjaar volgend jaar, twee rondjes om het eiland te laten zwemmen in borstcrawl ik mee ga naar Almere. We zullen zien…

Tot slot zou ik willen zeggen dat ik het ontzettend leuk vind lid te mogen zijn van de TVZ. Na jaren alleen gesport te hebben ervaar ik nu hoe het is om met gelijkgestemde te discussiëren over de verschillende sporten en ervaringen te delen. Dit maakt dat ik met nog meer plezier met de sport bezig kan zijn.”

 
   

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Fiets de Boswachter eruit
   (14-10-2018)

 

Op zondag 14 oktober is onder zomerse omstandigheden weer "Fiets de Boswachter eruit" verreden bij kampeerterrein De Banken. Dit jaar dus geen blubber en modder maar een parcour waar heel hard gefietst kon worden en ook hard gefietst werd.

Deze jaarlijks terugkerende wedstrijd wordt in samenwerking met staatbosbeheer georganiseerd, ook dit jaar is het weer vele gelukt om de boswachter voor te blijven.

De winnaars van dit jaar zijn:

 

Dames: Annemiek Veenkamp

Meisjes tm 15 jaar: Jenna van Tongeren

 

 

Heren: Ferrie de Ruiter

Jongens tm 15 jaar:  Jelte Jochems

 

 

 

 Voor de  volledige uitslag van de wedstrijd moet je even op de link klikken: Uitslag FDBE

De foto's van de FDBE staan tevens online op de webpagina Foto's, album Fiets de Boswachter eruit! 2018

   

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Flits Triathlon Nijkerk 2018
   (12-10-2018)

 

 

Zoals zovele van de TVZ triatleten zoek je een opbouw naar het persoonlijk doel van het jaar. Tijdens de opbouw wil je op bepaalde momenten jezelf even testen en onderdelen uitproberen om tijdens jouw persoonlijk hoofddoel maximaal voorbereid aan de start te staan.


 

Hoofddoel Triathlon

Mijn persoonlijk hoofddoel voor dit jaar 2018 is de Endurance in Zeewolde. Specifiek: de Sprint afstand. Om hier voorbereid aan de start te staan, heb ik ook ingeschreven voor de FlitsTriathlon in Nijkerk.

Toen ik vorig jaar aanwezig was bij deze wedstrijd, raakte ik onder de indruk van de leuke sfeer, goede organisatie en alle omstandigheden voor de atleten om op zijn/haar niveau goed te kunnen presteren. Dus dit jaar moest het als onderdeel van mijn voorbereiding gebeuren.

Organisatie

De Flitstriathlon richt zich echt op een laagdrempelig evenement met veel verbinding met Nijkerk. Ook een prijs voor de snelste Nijkerker en –ster zegt genoeg. Dat er verschillende deelnemers meedoen op een normale stadsfiets of MTB is heel leuk om mee te maken en is illustratief voor de Flitstriathlon.

Het aantal deelnemers bedroeg in deze editie 256 solo en 17 estafette team. Voor een klein evenement als dit best een leuk aantal. Zoals gezegd was de organisatie puik voor elkaar en onder de vlag van de NTB liep alles gesmeerd.

Locatie

De locatie van de Flitstriathlon is rondom de Nijkerkersluis waar de wisselzone is. Iedere deelnemer start 10 seconden na elkaar dus geen massa start waar iedereen over elkaar zwemt.

De fietsronde van ongeveer 7km is een stuk de Erkemederpolder in en weer terug langs Nijkerk naar de sluis. Het loop parcours is eenvoudig langs de Nijkerkervaart waar je 4x langs het publiek loopt wat stimulerend is.

Ik haalde snel verschillende deelnemers in tijdens het fietsen waardoor je meemaakt dat je een meisje inhaalt op haar “schoolfiets”, wel met helm op. Geweldig om te zien !

Dat ik steeds dichter bij een andere triatleet in de buurt kwam gaf 1 voordeel maar ook 1 nadeel. Het voordeel was natuurlijk dat je zijn tempo moest blijven houden, nadeel was, haal ik hem in of niet? Inhalen natuurlijk, het blijft een wedstrijd. Tandje erbij en een kleine versnelling en kijken of hij niet ging stayeren. Nee dus. Ook hij bleef netjes op de juiste afstand achter mij. Bij het stuk tegen de wind haalde hij mij weer in zodat ik weer op afstand achter hem aan kon gaan. Ging best lekker, echter had ik niet de kracht die ik graag wilde hebben.

Dan komt het moment dat je weer mag wisselen. Mijn compaan had snel zijn voeten uit zijn schoenen op de fiets. Dat kan ik ook, dacht ik, maar is toch moeilijker dan je denkt met normale fietsschoenen. Rechts ging goed maar links kreeg ik mijn voet er niet uit. Klungelig voor de balk remmen en afstappen dan maar. Aandachtspuntje voor de Endurance …

Snel de loopschoenen aan en op pad voor de laatste 5km. Na 2 km kon ik steeds beter mijn tempo vinden en probeerde dit vast te houden. Ik werd vooral ingehaald door snelle mannen en vrouwen die een 4- min de km lopen tegenover mijn 5 min de km. Daar zie je wel een verschil ontstaan in een wedstrijd. Ik kwam Remy Jansen 2 keer tegen en dan zie je dat hij een sterke loper is. Annemiek Veenkamp was ondertussen gefinisht, net als Jan-Willem Schlotter, Gina Jans, Rien Fokkens, Goof van den Brink en Annewil Lettink. Uiteindelijk een looptijd van 25.58 en een plek op 102 overall van de 195 mannen en 21e plek H50+ van de 40.

Wedstrijd

Als ik naar mijzelf terugkijk, was dit de 1e keer dat ik met een wetsuit het zwemonderdeel deed. Ik had niet zoveel gezwommen de laatste periode dus dan is het altijd afwachten hoe dit nu gaat. De generale van afgelopen maandag-avond was niet best in het Wolderwijd door de hoge golven van de stevige wind. Ik kon Paul Lindeboom niet volgen door de slokken water die ik binnen kreeg en tegen de golven in moest beuken (voor mijn gevoel). De Nijkerkervaart lag er rustig bij en doordat je achter elkaar start kun je snel jouw eigen tempo zwemmen.  Na de eerste boei ronding na 250 meter voelde ik dat ik nog wel wat sneller kon. Lange slagen en blijven drijven, goed de armen uit het water en blijven doorhalen gingen door mijn hoofd. Heerlijk gevoel gaf dat en ik begon er nog veel plezier in te krijgen ook nog.

Snel het water uit en vervolgens het pak, wat gelukkig snel ging. Fietsschoenen aan, wat langer duurde dan wenselijk, nummerband om, helm op en wegwezen. Opstappen op een racefiets vind ik niet leuk, anders dan de MTB, en dat kostte mij ook teveel tijd. Aandachtspunten dus voor de Endurance.

Afijn, op pad en in het begin vooral draaien met die benen en niet te snel in een te hoge hartslag door een te zwaar verzet. Na ongeveer 3 km schakelde ik wat bij en begon te draaien in een tempo rond de 37km/u.


Samenvatting

Wil je een leuke (training) triathlon dicht bij huis meemaken dan kan ik de Flitstriathlon echt aanbevelen. Super sfeer, leuk publiek langs het parcours en goed georganiseerd. De kosten blijven laag en op een woensdag avond is eigenlijk ideaal zonder dat het je een hele zaterdag of zondag kost.

Voor verdere informatie en videobeelden kijk dan ook op http://www.flitstriatlon.nl

 

Michael Sleijster

 

 

 

 

 
   

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Hardlopen samen met een blinde loper
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietsnieuws
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Loopnieuws
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Route startlocatie Kaap Flevo
Route startlocatie de Parel
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...