U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: Lanzarote trainingsweek 2019
   (18-03-2019)

 

Afgelopen woensdagavond viel Daan van Oosten op twee manieren erg op in het zwembad. Ten eerste was hij erg gebruind en daarnaast leek hij nog een afgetrainder triatletenlijf te bezitten dan daarvoor. Blijkt dat deze enthousiaste jonge triatleet, vorig jaar toegetreden tot de TVZ-gelederen, een trainingsweek op Lanzarote had afgewerkt. Een verslag om jaloers op te worden met de twee weken lange regenperiode achter de rug.


 

Dinsdag 5 maart was het zover, in alle vroegte naar Schiphol om op reis te gaan. Vroeg dus, om 4 uur, maar dat is allemaal vergeten wanneer je later op de dag de voorjaars zon op Lanzarote voelt. Maar eerst de reis, backpack op en helm in de hand. Daarmee pasten al mijn benodigdheden in de handbagage, een fiets zou ik daar huren ;). 

Anders dan mijn vorige stedentripjes of backpackavonturen, die afmattend zijn en waarbij training lastig in te plannen is, had ik nu besloten om eens met een groepsreis mee te gaan. De reis stond te boek als trainingsweek, waar ik dan ook van verwachtte een week lekker met elkaar te sporten en waar mogelijk aanwijzingen te krijgen om te groeien. Alexander van Sport-Active NL had ik ontmoet bij de triathlon in Zwolle waar hij stond te flyeren, samen met Emily biedt hij de reis aan. Twee jonge mensen die na hun actieve zwemcarrières op een andere manier met sport bezig zijn. En op een  enthousiaste manier deze reis aanbieden en je binnen de mogelijkheden die zij hebben te helpen om zoveel mogelijk uit je trainingsweek te halen. 

Aangekomen op Lanzarote was het verschil met Nederland meteen merkbaar, een heerlijk klimaat om de trainingen in te gaan afwerken. Na ontvangst van de fietsen heb ik de tijd aangegrepen om eens even lekker te wennen aan dat klimaat, in plaats van meteen de heuvels op te stomen. Na het inchecken en bij het avondbuffet werd al snel duidelijk hoeveel sporters er op dit eiland en in dit hotel zijn. Het hotel speelt daar goed op in door toe te staan je fietsen op de kamer te stallen, je zou er zelfs mee in bed kunnen liggen, alles om je fiets te leren kennen.

Met zo’n twee a drie trainingen per dag kon je volop bezig zijn. De eerste dagen was fietsen vaak onderdeel van het programma, waarbij de groep werd verdeeld in drie subgroepjes om ieder zoveel mogelijk op niveau te laten fietsen. Want niveauverschil heb je wel als de groep bestaat uit beginnelingen in de triathlon en Ironman finishers, hoewel, grappig genoeg is er van iedereen wat te leren in zo’n week. Met het fietsen stond regelmatig de Tabayesco op het programma, die we van meerdere kanten beklommen en afgedaald hebben. Maar ook de ritten naar El Golfo en Famara waren prachtig,.. en soms ook wel pittig. Klimmen is al iets wat onwennig is, maar klimmen met wind vraagt nog meer. Gelukkig was het eind van de rit altijd weer de afdaling naar Costa Teguise. Na terugkomst bij het hotel kon er al dan niet op eigen gelegenheid een looptraining worden gedaan, de boulevard van Costa Teguise geeft je daarvoor een mooi podium, en voor extra motivatie: er is zelfs een hele lekkere ijssalon om een mooi uitlooprondje naartoe te maken! 

Zwemmen werd op allerlei manieren aangeboden, voor het ontbijt of daarna, in de zee of in het 50meter bad. Helaas was windkracht 6 een sta-in-de-weg voor de open water zwemclinic, dus dat is een zwembad sessie geworden. Tip; smeer je in als je in een zoutwater buiten zwembad zwemt :(. De zwaarste training van de dag was misschien wel de mentale training om niet alles wat los en vast zat op te eten tijdens het ontbijt- en het avondbuffet. Het is dus geen garantie dat je afgetrainder terug komt dan dat je op vakantie ging :P. Als die verleiding was weerstaan, sloten we de dag vaak af in het barretje op het plein voor het hotel, alwaar je natuurlijk ook geheel vrij bent in de keuze van je drankjes!

De laatste dag sloten we af met een trisuit dag, waar een soort sprint triathlon op het programma stond. Als wetsuit aan en uit trekken een vierde onderdeel van de triathlon was geweest, hadden velen het daarop verloren. Zelf heb ik die thuis gelaten, want “alleen handbagage” en 19°C leek me wel te doen. Een prima inschatting en volop de vrijheid om van de visjes te genieten tijdens zo’n 600 meter open water zwemmen. Daarna op de fiets naar de stadspoort van Costa Teguise, lekker vals omhoog. Maar dus op de terugweg ook weer naar beneden. En dat twee keer voor 25km. Mooie overzichtelijke wegen waar je de andere atleten als richtpunt kon pakken om er een competitie van te maken. In koppositie aan het lopen begonnen, over de boulevard, van pier naar pier. En dan als eerste finishen, blij met het blikje cola dat ik had gewonnen!

Dit verhaal speelde zich af in een week, een hele gezellige week waarin veel gelachen is en lekker gesport. Alexander, Emily en Mike, dank voor jullie enthousiasme en de organisatie door Sport Active NL. Ik kijk er geweldig op terug, een mooi begin van het seizoen! (En nu hopen dat het hier ook mooi weer wordt om de trainingen voort te zetten.)

 

Groetjes, Daan

 

 

 

 
   

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Uitslag 7e Open Zeewolder Kampioenschap
   (10-03-2019)

7e Open Zeewolder Kampioenschap 

 

Vandaag zijn, onder zeer regenachtige omstandigheden, alweer de 7e Open Zeewolder kampioenschappen verreden. Mede door de weersomstandigheden stonden er helaas minder deelnemers aan de start dan bij de voorgaande edities.

Desondanks was er een spannende strijd bij de heren voor de eerste 3 plekken. Jelte Jochems, Jim Koren en TVZ-lid Corné Lof deden niet voor elkaar onder en ondanks verschillende versnellingen bleef het drietal tot vlak voor de finish bij elkaar.

Uiteindelijk was het de 13-jarige Jelte Jochems (oa Nederlands kampioen veldrijden 2019 en Nederlands kampioen MTB 2018) die als eerste over de finish kwam met direct in zijn wiel Corné Lof en op een paar seconden gevolgd door Jim Koren, welke als derde over de finish kwam.

De volledige uitslag kan je bekijken door op de volgende lijk te klikken: Uitslag OZK 2019

Michel Zrour heeft tijdens deze wedstrijd weer mooi foto's gemaakt, waarvan je er hier al 2 kunt zien. Wil je meer foto's zien welke tijdens de wedstrijd door Michel zijn gemaakt dan kan je deze via de volgende link bekijken: Foto's OZK2019

 

*Winnaar Jelte Jochems komt al eerste over de finish

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Basiscursus Wielrennen
   (03-03-2019)

Nieuwe of gewijzigde pagina: /uploads/docs/Nieuwsberichten/Flyer_gratis_basiscursus_wielrennen.pdf

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Zwemloop Nijkerk
   (18-02-2019)

 

 Heel lang geleden was er iemand die over water kon lopen, maar dat was niet de voorloper van de zwemloop. Die ontstond wat later, in de beginjaren ’90 was er de fameuze Eilandentriathlon, de enige bij de  redactie bekende wedstrijd waar je finishte met fietsen. Het begin bestond uit elf keer een zwemloop, van eiland naar eiland zwemmen en op de eilanden zelf een rennende dwarsoversteek (veelal op surfschoentjes uitgevoerd).


Pas later ontstond de enkelvoudige zwemloop, die zich mag getroosten in een steeds grotere populariteit. Althans, dat was te lezen in de laatste Transition. Er is zelfs een internationale swimruncompetitie die zijn oorsprong kent uit de ÖtillÖ (uit Zweden). Wedstrijden waarin de Eilandentriathlon verbleekt, want daarin rotsklauterpartijen, zware trailruns en ijskoud water.

Voor de verwende triatleet is er gelukkig nog steeds het verwarmde binnenbad. TVZ zelf organiseert op 10 april deze wedstrijd, die inderdaad jaar in jaar uit een zeer behoorlijk deelnemersaantal toont en een vaste waarde is op onze wedstrijdkalender. De inschrijving hiervoor wordt t.z.t. geopend.

Mocht je die dag niet kunnen of het zo leuk vinden dat een extra (trainings)evenement niet misstaat in je trainingsprogramma: de redactie werd benaderd door Jos Vreeswijk uit Nijkerk met het onderstaande positieve initiatief.

Op zaterdagochtend 20 april organiseert de triatlon vereniging van AVN de zwemloop, dit tussen 9.20 en 10.30 uur. Plaats: Jaap van der Krol Bad, Nijkerk (zwem en loopparcours). Deze zwemloop is primair bedoeld voor de triatleten van AVN, maar we nodigen met plezier ook onze collega's van TVZ uit. De opzet is als volgt:


* 9.20 uur start met loop (2,3 km)
* wissel+275 meter zwemmen
* wissel+2,3 km loop
* wissel+275 zwemmen
* wissel, afsluitende loop (2,3 loop) en finish


Totaal: 6,9 km lopen en 550 meter zwemmen Na afloop is er koffie met wat lekkers en worden de standen en tijden gecommuniceerd. Praktisch: - voor de deelname vragen we een kleine bijdrage: €2,50 - Begin april zal ik in de lucht komen met verdere details (parcours, wat neem je mee, wisselzone, etc.). Graag hoor ik of er mogelijk interesse is voor deze zwemloop via een bericht naar
triatlon(at)avnijkerk.nl

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Bloemlezing Harry Dobber
   (11-02-2019)

Bloemlezing Harry Dobber

 

Onze voorzitter Thomas van den Hof ontving begin februari bericht van Harry Dobber dat hij zijn vrijwilligersbezigheden bij TVZ neerlegt. Dat zat er al een beetje aan te komen – voorheen was er geen enkele activiteit waar Harry niet bij aanwezig was, dan wel op de voorgrond danwel op de achtergrond – maar spijtig is het voor de vereniging wel. Want Harry was een kracht waar je altijd een beroep op kon doen en die nooit verzaakte. Een bloemlezing over dit voorbeeldige erelid is het minst wat de redactie kan doen om dit ‘verlies’ enigszins te verzachten.

 


 

Voor de leden die naam van Harry wel bekend vinden klinken maar niet precies weten waar dat geluid vandaan komt, kijken we even precies negen jaar terug in de TVZ-historie. Wat lazen we medio februari 2010 in de Zeewolde Actueel? “Afgelopen donderdagavond 11 februari is Harry Dobber (57) door voorzitter Gerco Pon gekroond tot erelid van TVZ. Zijn inzet gedurende meerdere jaren achtereen en op verschillende vlakken zorgden voor deze eretitel.

Harry Dobber is in Zeewolde een lokale bekendheid geworden door zijn tomeloze inzet bij grote activiteiten als de halve marathon en de LOKO-loopcompetitie, waaraan honderden lopers uit dit sportieve dorp hebben deelgenomen. Binnen TVZ is hij daarnaast ook nog actief in de kledingcommissie, haalt hij sponsoren binnen en onderhoudt daarmee de contacten, is mede-organisator van zwem-, fiets-, duathlon- en triathlonwedstrijden en is ook nog webmaster.

Mede door zijn inzet is TVZ de laatste tien jaar uitgegroeid tot een financieel stabiele vereniging met iets meer dan 130 leden. Dobber is naast Marco Rademaker (oprichter TVZ), Gerard van der Horst en Paul Lindeboom het vierde erelid.”

Degenen die verwachten dat Harry toentertijd rijp werd voor verhuizing naar de Sfinx en zijn hoogtepunt achter de rug had, kent Harry inderdaad niet goed. De Pareltriathlon tot een groot succes maken, was bij lange niet genoeg. De Zeewolde Endurance werd een van de volgende mijlpalen binnen zijn organisatietalenten. En door de opname op de NTB-wedstrijdkalender komen andere organisaties ook met hem in aanraking en kon je hem de laatste jaren dan ook met een VIP-pas zien rondlopen bij de Challenge Almere. Geen toeval dat die wedstrijd de laatste jaren naar steeds grotere populariteit groeit. En dat triathlon landelijk de meest explosief groeiende sport is.

Met bovenstaande opsomming zou je onbedoeld het idee kunnen krijgen dat Harry slechts een briljant organisator is. In vroeger jaren was hij echter een zeer verdienstelijk marathonloper. Dat was in de jaren dat hij nog actief dienend militair was niet de enige sportieve prestatie want vooral op de ZMV – later omgedoopt tot de Militaire Vijfkamp – excelleerde hij. Iedereen die in de vorige eeuw nog als dienstplichtige opgekomen is, weet hoe zwaar de hindernisbaan is en Harry deed dat voor de lol. En dat was slechts een van de 5 onderdelen.
Triathlon was niet echt voor Harry weg gelegd, dat weten vooral degenen die hem zagen zwoegen bij de befaamde Flevo Finance Progressiezwemwedstrijden. Maar zijn eindschot tijdens een van de fietstrainingen was ook befaamd. In een eindsprint was hij onverslaanbaar.

Het zal duidelijk zijn dat we Harry bij TVZ zullen gaan missen. Hij is jarenlang een onmisbare en onvermoeibare kracht geweest. Dat bewees de huldiging vorige maand ook wel, waarin hij als lid van het bestuur van Zeewolde Endurance mede-beloond werd als Sportvrijwilliger van het Jaar 2018 – een jaar of tien geleden was hij overigens solo al eens bekroond. Gelukkig kunnen we hem tijdens het laatste weekend van juni bewonderen tijdens de Scholierentriathlon, de 1/8 triathlon, de Businesstriathlon, het NK Masters triathlon en de OD en Halve triathlon van Zeewolde. Er bestaan nog geen geraniums voor Harry Dobber…..

 

 
   

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Crossloop Zeewolde
   (07-02-2019)

 
 

Een van onze grootste talenten van de laatste jaren, Tim van der Kuijl, is vorig jaar definitief doorgebroken en uitgegroeid tot een vaste waarde in ons TVZ triathlonteam dat in de Tweede Divisie strijdt voor promotie naar de Eerste Divisie. Daarnaast is hij vanwege zijn Sport&Bewegen opleiding stagiair als looptrainer bij Zeewolde Atletiek.
Aan het begin van deze winter raakte Tim echter langdurig geblesseerd en was ook nog eens uit ‘de running’ vanwege een verhuizing. Afgelopen zaterdagmiddag dook zijn naam ineens op in de uitslag van de Welkoop Wintercross: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019020202167. Reden om Tim te vragen hoe de wedstrijd verliep.


 

“Afgelopen zaterdag 2 februari was de Welkoop winterloop van atletiek vereniging Zeewolde. Ik stond aan de start voor de 8km.

Ik had een snelle start en liep de eerste 4km helemaal op kop met Ludger vlak achter mij. Na de 4e kilometer merkte Ludger dat ik iets afzwakte en pakte toen zijn kans en haalde me in.
Zijn tempo was daarna iets te hoog voor mij, aangezien ik niet harder kon op het zware parcours. Het parcours bestond uit een rondje van 2km waarbij je heel veel liep door mul zand. Ik heb de volgende 4km alleen gelopen en ben nog wel ingehaald door 1 iemand waardoor ik eindigde op de derde plek met een eindtijd van 37:43

Iedereen die ik sprak die vond het een leuk en zwaar parcours maar zij kunnen niet wachten tot volgend jaar.”

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Competitie op Zwift
   (28-01-2019)

 
 

De redactie van TVZ wordt gegrepen door een oproep in het maandblad Fiets, editie januari 2019. “Groot en vooral leuk nieuws: Fiets komt met een eigen Zwiftcompetitie! Deze bestaat uit een viertal kwalificatieraces en een grande finale op locatie met de zes beste renners uit de kwalificaties. De competitie gaat in de eerste week van februari van start, de kwalificatieraces kun je thuis in je eigen paincave afwerken en de finale vind plaats in Utrecht, bij De Fietsenmaker.” Dat klinkt heel leuk en lijkt op het lijf geschreven van vele sportieve TVZ-ers, want Zwift is hot. Maar dat nieuwsbericht van maandblad Fiets doet ons vooral afdwalen naar vorig jaar, waar onze Gerline van der Bij in Londen de grande finale van Zwift bijwoonde. Als Finalist!!


 

“Wat zal ik vertellen over Zwift? Nou, vooral dat het ongelooflijk gaaf was dat ik via Zwift in de finale terecht kwam van een Europese competitie in 2018! En die finale was live, in Londen!

Ik heb altijd gedacht dat fietsen op een fietstrainer in je garage vooral heel saai is en dus heel veel doorzettingsvermogen en zelfdiscipline vergt. En dat alleen de écht fanatieke sporters dat dus doen. De wedstrijd- sporters zeg maar. Maar ja, eigenlijk wilde ik zelf ook wel graag in de winter een beetje doortrainen op de racefiets….

En in je garage fietsen kan ook woest spannend en super gaaf zijn! Daar ben ik achter gekomen dankzij een tip van een trainer van onze triatlonvereniging, Eric Möller. Hij vertelde me over Zwift, een online programma waarbij je samen met allerlei sporters van over de hele wereld kunt trainen, waarbij je elkaar als avatar ziet op verschillende parcoursen, in realtime. Mét hoogtemeters! Voor degenen die nog nooit Zwift gezien hebben, klinkt dit heel vaag, ik weet het. Ook ik was pas verkocht toen ik het bij Eric in zijn garage zag gebeuren!

Toen ik vervolgens in mijn garage mijn fiets op een trainer had staan en mijn laptop een plekje had gekregen, vertelde Eric mij over een competitie: de Woman’s Crit Series Europe.

Elke donderdagavond om 20:00 uur was de start, altijd op een vast parcours. Ik begon er met hele lage verwachtingen aan, ik kon me er niet echt een voorstelling van maken en dacht dat ik wellicht in mijn eentje als allerlaatste zou finishen. Maar toen we na de countdown met zijn allen het parcours op vlogen, wist ik toch een beetje in de buurt te blijven van de tweede kopgroep! Mijn doel werd: bij dat groepje blijven. Nieuw als ik was op Zwift, kende ik het parcours en de ‘gamerules’ nog niet. Maar dat maakte me niks uit: ik had vleugels! Toen we de laatste 2 kilometers in gingen, besefte ik dat ik genoeg over had om dit vast te houden! Ik wist dat ik nog wel 2 kilometers af kon zien en even ging het door mijn hoofd dat ik dus misschien wel punten zou gaan rijden….. Die eerste keer dat ik over de finish kwam en meteen punten had! Ik was euforisch, wat een kick!!

Gerline VAN DI BIJ

Gerline heet in Engeland: Gerline VAN DI BIJ

De beste 7 resultaten van de 10 wedstrijden telden. Dus elke donderdag had ik vervolgens gezonde kriebels, soms zo erg dat ik het bijna niet meer leuk vond. Ik reed namelijk elke keer punten en stond uiteindelijk 9e in de competitie! Wat ook leuk was, is dat de wedstrijden live te volgen waren via internet. Dus zo appte Eric mij bijvoorbeeld tijdens de wedstrijd dat een tegenstandster het al zwaar had, haar hartslag was al heel hoog. Ik wist op dat moment niet eens dat dat kon en dat berichtje gaf me een enorme extra boost!

De 10 vrouwen met de meeste punten mochten voor de finale naar Londen, om daar live tegen elkaar te fietsen in bijzijn van publiek en pers. Bovendien werd de finale live uitgezonden op internet. En die laatste wedstrijd kon het nog alle kanten op…. Wat zou ik het erg vinden om al 11e te eindigen. Maar ook die laatste keer lukte het me! Ik ging als 9e door naar de finale!

De finale, met nog 2 andere Nederlandse finalistes, was een belevenis om nooit te vergeten. Er zat een extra spelcomponent in de finale met tussensprints, met prijzen te winnen zoals een nieuwe fietstrainer, een abonnement op Zwift voor het leven, enzovoort. Maar ik besloot te gaan voor de eindklassering, met als doel: niet als 10e eindigen. En dat is gelukt! Ik ben als 7e geëindigd en voel me enorm bevoorrecht dat ik dit heb mogen meemaken. 

Dit jaar heb ik helaas niet aan de Crit Series mee kunnen doen, maar nu blijkt het tijdschrift Fiets eenzelfde competitie te gaan organiseren! Hoe leuk is dat! Ik ben erg benieuwd naar de opzet, ik ga het volgen!

 

 

 

 

   
   

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Stefan, de Loko-Runner
   (24-01-2019)

 

 

Stefan Minkhorst heeft vele gedaanten ondergaan. Begonnen als een van de allerjongste leden als fietslid – de redactie meent zich te herinneren dat hij toen eigenlijk nog 15 was – en dat deed hij vele jaren zeer verdienstelijk. Daarna de metamorfose tot triatleet, eindelijk, en ook dat ging hem behoorlijk af en schopte het zelfs tot gewaardeerd lid van een van de eerste TVZ Triathlon Teams in de Divisiecompetitie. Nu is Stefan eigenlijk duatleet maar zie je hem het meest in hardloopschoenen. En dus als deelnemer aan de LOKO-loop van zondag 13 januari jl.


“Dit winterseizoen staat sporten op een lager pitje. Mede door een opleiding (respect voor mensen die dit naast hun werk doen) en een flinke portie oktoberitus, novembertitius en een nasleep decemberitus. Tijd en goesting (Wielervlaams voor zin) misten bij mij een beetje, waardoor ik in de overgebleven tijd een beetje ben blijven hardlopen.


Mede door de kinderen en mijn sportieve vrouw meegesleept naar de ondertussen  traditionele LOKO loopjes. Bij de eerste LOKO verwaaide de tijd. De voor mij volgende, van vorige week zondag, was op zaterdag avond al verpest door een combinatie van verschillende soorten alcoholische versnaperingen.....
Doelen zijn erg belangrijk merk ik!

 

Die bewuste zondagochtend haastig richting RCN gereden met een bonkend hoofd.
Nu ik er toch was voor de support ook maar gestart, met het doel de eerste 5 kilometer maar aan te kijken. Deze ging ontspannen en group in 22min. Onderweg was mede katergenoot Corné Lof mee gaan fietsen.

Mede door de aanmoedigingen de tweede ronde van 5 km harder gaan lopen in 21min. Eindtijd net iets boven de 43 min. Waar het normaal bij mij hoog in zetten is en dus de dood of de gladiolen, liep ik nu voor het eerst een negatieve split!

Heerlijk gevoel. Kortom, ieder nadeel heeft zijn voordeel! Verder merk ik wel dat rust in je hoofd erg belangrijk is om lekker te kunnen sporten en ook weer aan doelen te kunnen denken.


In het voorjaar sta ik er weer!”

 

 

 

Komende zaterdag kun je Stefan bewonderen tijdens de AVZ Crossloop of zondag 10 februari tijdens de vierde LOKO-loop (de finale): https://www.avzeewolde.nl/pages/1015/Algemeen/

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: TVZ clubkleding
   (23-01-2019)

 

 Pasavond nieuwe TVZ clubkleding


 

MaxiPromo zal onze nieuwe kledinglijn gaan verzorgen. Zonder sponsoren, zonder gedoe!  Zomerkleding fietsen, winterkleding fietsen, zomerkleding lopen, winterkleding lopen en trisuits. Echt mooi materiaal!

  • Eerste pas moment is op: Donderdag 31 januari van 18:00 tot een uur of 21:00
  • Tweede pas moment is op: Zaterdag 2 februari van 9:00-11:00
  • Locatie: HET BAKEN (Zwembad)

Levering aan het begin van het seizoen.

Er is met klem benadrukt dat de kleding beter voor die tijd gepast kan worden. Het is een ander merk (Bioracer) dan ons huidige merk en dus andere pasvorm. Ook sluit de kleding strak aan. Velen kopen de kleding te groot (is hun ervaring)

Meer mensen die bestellen = meer korting. Dit bepaalt ook de prijs voor latere bestellingen.

Hierbij wil ik jullie ook vragen, na de eerste levering, de oude kleding met voormalige sponsoren niet meer te gebruiken tijdens de TVZ trainingen. UITGEZONDERD: DAP Flevo.

 

Met vriendelijke groet,

Thomas

   

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Baanlopen
   (19-01-2019)

 
 

Toen de aankondiging kwam van Thomas of er interesse was om op de nieuwe Atletiekbaan in Zeewolde te gaan hardlopen o.l.v. Annemarie Rustenburg, hoefde ik niet lang na te denken. Ik, als “niet hardloper”, pak zo’n mogelijkheid aan om een goede hardlooptraining te ervaren.


 

 Mijn persoonlijk grootste uitdaging is om technisch beter en vooral harder te gaan lopen zodat mijn gemiddelde loopsnelheid in een triathlonwedstrijd nu eens onder de 5 minuten/km komt.

Afgelopen dinsdag 8 januari om 19.30 uur stonden we dan op de baan. Nu zie je pas hoe mooi het complex is geworden en hoe prettig je hier kan lopen. Eerst maar eens de warming up met een rondje rustig lopen en alle spieren eens wakker maken. De regen en wind begon ondertussen al aardig vervelend te worden.

Na enkele instructies over het gezamenlijk gebruik van de baan met snelle en langzamere lopers begonnen we met “de Dobbelstenen”. Ik had er van gehoord maar nu dus voor het “eggie”

.

Er werden snel kleine groepen gevormd en gooien maar. Ondertussen werd het al moeilijker om droog het papiertje te beschrijven omdat de regen steeds vervelender werd.

Het lopen op een atletiek baan is echt heel anders dan ik gewend was. Niet alleen het geluid is anders, maar ook de afzet. Daarnaast was het voor mij de 1e keer dat ik in kleine groepjes liep. Hierdoor wordt je extra gestimuleerd om net even harder te gaan.

 

 

 

 

 

Er werd veel gelachen terwijl (afhankelijk van de dobbelsteenworp) de blokjes van 400m – 100m – 500m – etc. maximaal gelopen moesten worden: dus echt een intensieve interval. De regen bleef maar komen en werd een complete stortregen met storm zodat mijn handen totaal verkleumd werden. Annemarie bleef iedereen stimuleren maar moest uiteindelijk de training een kwartier eerder beëindigen gezien het hele slechte weer.

Wat had ik nu geleerd? Ik merkte dat als ik mijn benen beter optil mijn snelheid toenam. Waarschijnlijk logisch voor de lopers onder ons maar voor mij een nieuwe ervaring. Als ik de betere lopers eens bekeek, zag ik dat die techniek heel goed werkt.

Dat ga ik de volgende training maar eens verder uitproberen!

In ieder geval raad ik iedere TVZ atleet aan om ook dinsdagavond 22 januari om 19.30 uur mee te trainen onder de leuke en deskundige leiding van Annemarie Rustenburg !

Michael Sleijster

 
   

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Algemene informatie »
Privacy verklaring /AVG
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Vacatures
Clubkleding Maxipromo
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
2018 / 2019
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Webredactie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...