U bent hier: HOME › Nieuws › Nieuws

Actueel nieuws

Algemeen clubnieuws: MTB zwerftocht
   (20-03-2018)

TVZ MTB zwerftocht 24 maart 2018

 

Beste TVZ leden,

De laatste MTB training van seizoen 2017/2018 staat in het teken van een afsluitende MTB zwerftocht op de veluwe o.l.v. Thomas.

Verzamelen om 10.00 uur bij de "vlaggetjes" in Zeewolde of om 10.30 uur op de parkeerplaats bij Van De Valk hotel Harderwijk.

Afhankelijk van het aantal aanwezigen worden er 1 of 2 groepen gemaakt.

De ATB trainers verwachten ook hier weer een grote opkomst !

Tot a.s. zaterdag. 

De ATB trainers.

  

 

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Verslag Open Zeewolder Kampioenschap 2018
   (11-03-2018)

 

     

   Corné Lof prolongeert titel “ATB  Kampioen van Zeewolde” !

Afgelopen zondag 11 maart vond de 6e Open ATB (Mountainbike) kampioenschappen plaats rondom de RCN camping in Zeewolde. Deze door de Triathlon Vereniging Zeewolde (TVZ) georganiseerde wedstrijd vond onder ideale weersomstandigheden plaats met een groot regionaal deelnemersveld.

Het parcours was dit jaar helemaal aangepast en zodanig goed in balans dat alle deelnemers enthousiast waren maar ook het publiek hierdoor de strijd goed kon volgen door de veelvuldige doorkomst van alle deelnemers.

Start Jeugd:

Om 10.00 uur was de start van de jongste jeugd t/m 11 jaar. Hier bleek Jasper Harders te sterkste te zijn terwijl Jesse van de Braak zelfs een extra ronde voor zijn rekening nam en onder luid applaus bij de finish onthaald werd!

 

Wedstrijd:

Om 10.30 uur werd het startsein gegeven voor alle overige categorieën. Met een groot deelnemersveld van 65 enthousiaste mountainbikers van verschillend niveau moest er vanaf het begin direct vol in de beugels gegaan worden. Al na 1 ronde was een kopgroep van 18 personen ontstaan met hierin direct de verschillende favorieten maar ook enkele onbekende outsiders..

Het stuk over het RCN strand tegen de wind is was voor enkele in de kopgroep te zwaar zodat in de 4e ronde een kleinere kopgroep ontstond met hierin Ronald Langstraat, Corné Lof, Stefan Minkhorst, Thomas van den Hof en Wieger Heijenk. Het tempo bleef erg hoog in de wedstrijd maar door het plaatsen van een demarrage in de voorlaatste ronde door Corné Lof kon hij zich uiteindelijk tot overall winnaar uitroepen. Een prolongatie voor Corné van 2017!

Ook Joyce Caro en de winnares van vorig jaar, Annemiek Veenkamp, waren vanaf het begin vol in de wedstrijd aanwezig. Door een constant hoog tempo van Joyce en de voorsprong die zij hiermee kreeg werd zij uiteindelijk de overall winnares bij de Dames.

Categorieën:

In de categorieën Heren 40+ was Ronald Langstraat de snelste, 50+ Rick van de Kuijl. Bij de categorie Dames Overall was Joyce Caro (18 jaar) de snelste. Joyce maakt ook deel uit van de nationale Triathlon selectie. Bij de Meisjes t/m 17 jaar was Julie Besselsen de snelste terwijl bij de Jongens t/m 17 jaar Jeroen Poetsma uit Zeewolde zich de snelste mocht noemen.

De volledige uitslag is hier te vinden.

 

Locatie:

Het restaurant van de RCN camping was speciaal geopend zodat ook de inwendige mens goed verzorgd kon worden. Hier vindt ook de inschrijving en prijsuitreiking plaats.

Dank:

De TVZ Zeewolde dankt een ieder voor zijn of haar deelname, de EHBO (Jutine van der Kuijl) en alle vrijwilligers. Speciale dank voor de mooie foto’s van Michel Zroer Sportfotografie. Al zijn foto’s zijn te bekijkenvia deze link.

 

 

.

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Even voorstellen: Annemarie Rustenburg
   (04-03-2018)

Beste TVZ-ers,

Wij willen jullie even voorstellen aan Annemarie. Zij komt ons trainersteam (tijdelijk) versterken. Een deel van de trainingen zal binnenkort door haar verzorgd worden. Ze krijgt daarbij ondersteuning van de trainingscommissie en uiteraard ook haar opleiding.

Annemarie stelt zichzelf even voor:

Ik ben Annemarie Rustenburg en volg momenteel de TTN3 opleiding bij de NTB voor triathloncoach en triathlontrainer. Zelf kom ik uit de Noordoostpolder waar geen triathlonvereniging is. Voor de opleiding ging ik opzoek naar een opleidingsvereniging. Hartstikke leuk dat ik binnen TVZ ervaring kan op doen binnen voornamelijk zwem- en looptrainingen en wellicht binnenkort in het begeleiden van individuele atleten die behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding.

Zelf ben ik in 2014 begonnen met triathlon en sinds dien alleen maar actiever en fanatieker geworden. Ik werk als LO docent op een VMBO school op Urk waar ik naast de reguliere sport lessen ook de leerlingen enthousiast probeer te krijgen voor buitenschoolse sportactiviteiten als mountainbiken en scholierentriathlon.

Mijn eigen enthousiasme wil ik graag overbrengen en anderen succeservaringen laten beleven. Zowel voor beginners in de kennismakingsfase als gevorderden plezier teruggeven op eigen niveau of de sleur van trainingen doorbreken.

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: Looptraining TVZ
   (04-03-2018)

TVZ Hardloop activiteit:

 

Beste TVZ leden,

 

Op de onderstaande datums staan de looptrainingen gepland.

De training is bedoeld voor iedereen. De training zal worden ingericht naar het aantal aanwezigen. 

Doe gewoon lekker mee!

Samen uit, samen thuis, ook met de loopschoenen aan.

 

Zondag 18 maart

Zondag 8 april

Zondag 13 mei

Zondag 10 juni

 

 

De trainingscommissie.

  

 

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Algemeen clubnieuws: TVZ looptraining - Verslag
   (22-01-2018)

TVZ looptraining - Verslag:

De door de trainingscommissie georganiseerde looptrainingen onder leiding van Guido Kwakkel worden steeds meer bezocht. De TVZ webredactie kreeg spontaan een trainings-verslag gestuurd door Jan Willem welke wij jullie niet willen onthouden ! 

 

Door JanWillem Tromp:

 

TOP LOOPTRAINING IN VREEMDE OMSTANDIGHEDEN.

 

De eerste looptraining van 2018 door Guido trok een select groepje atleten. Toppers en een man op leeftijd. Maar Guido had een mooie gevarieerde looptraining in elkaar gedraaid. We togen naar het zonovergoten strand van Zeewolde. Het bleek maar weer eens dat hardlopen en denken een slechte combinatie is. Bij het boter kaas en eieren estafette spel ging de langzaamste ploeg (mijn team) er toch met de prijzen vandoor. Ok, ik moet toegeven het was een close call. Maar toch, gewonnen. Daarna op geconcentreerde wijze veel loopscholing gedaan. Verdomd, toch weer veel geleerd. Ik moet toegeven de continue zonneschijn deed veel goed.
De oefeningen van Guido bleven gevarieerd en ik heb mij als langzaamste van het stel nooit het derde wiel aan de wagen gevoeld. Wellicht kwam dit omdat ik van de groep een deel op kop mocht lopen.

Vanaf het strand bij RCN het bos in. En ja hoor, wederom een gevarieerd parcours uitgezocht. Hoewel, ik had de indruk dat Guido de weergoden mee heeft gehad de afgelopen week.

Afsluitend, een mooie gevarieerde training die geschikt is voor iedereen. Ik kan dat zeker beamen. Guido klasse en anderen bedankt voor de gezelligheid. Tot de volgende keer !

 

Groeten Jan Willem

 

 

 

(Terug naar boven)

Algemene informatie »
Verzekeringen »
Contributie
Bestuur / Commissies
Verkeersregelaars
Vacatures
Clubkleding
Aanmeldingsformulier
Algemene informatie
Ledenvergaderingen
Nieuws
Nieuwsflits »
Nieuwsarchief
Algemeen »
Techniek »
Interviews »
Medisch »
Helden »
Menu vd maand »
Wedstrijdverslagen »
Bike-vakantie in het Zwarte Woud
Boekbespreking: Ard Schenk (Biografie)
Boekbespreking: Jacco Verhaeren (TOP-Coaches)
Boekbespreking: Joop Zoetemelk
Boekbespreking: Marc Herremans 1
Boekbespreking: Zwemmen (Nicola Keegan)
De Keiler in Nunspeet
Fietsexpeditie Siberië
Fietsvakantie Frankrijk - Marjolein Bos
Fietsvakantie Santiago - Anita Schouwaert
Giromania !!
Hardlopen samen met een blinde loper
Mount Ventoux beklimming Louis & Stefan Doorn
Ode aan Marco Pantani
Rien en de Fietsgoden
Skiken met Ingrid Munneke
The Desert Run
Trainingskamp XXL
Trans Alp ATB - Michiel & Marion
Vancouver - trainingskamp
Weissensee - Tonny van Vliet
Zwemanalyse in de Tongelreep
Trainen met de hartslagmeter
Bram Som
Edith van Dijk
Erica Terpstra
Gregor Stam
Kees Vaneman
Leen Pfrommer
Lidia van Bon - WK Masters zwemmen
Mieke Smit
Rob Barel
Afvallen - Mascha Spoor
Overgang en trainen - Mascha Spoor
Piriformis syndroom- Mascha Spoor
Bert Flier
Bruce Lee
Eric van der Linden
Jean Nelissen
Johan Neeskens
Wilco van den Akker
Wilfried de Jong
Gehakttaart met nasikruiden - Joke Lof
Spinaziepannenkoek - Paul Lindeboom
Fietsen
Lopen
Triathlon
zwemmen
Algemene informatie zwemmen
Zwemtrainingen »
Zwemtrainer
Algemeen informatie fietsen
Racefiets trainingen »
ATB trainingen »
Fietsnieuws
Fietstrainers
Veiligheid bij fietstrainingen
Fietstrainingen
Algemene informatie lopen
LOKO Loopcompetitie
Loopnieuws
Looptrainers
Algemene informatie triathlon
Divisie team
Reglementen »
Wedstrijdreglement ITU
Reglement Organisatie Wedstrijden
Wedstrijdkalender TVZ
Route startlocatie Kaap Flevo
Route startlocatie de Parel
Clubrecords
Uitslagen »
Zwemmen
Fietsen
Lopen
Duathlon / Triathlon
Fotoalbums
You tube filmpjes
Contact
N.A.W.-gegevens van TVZ
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...